Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Swann je nebezpečný terorista, specializující se na bombové útoky a právě teď chystá něco opravdu velkého. Na stopu se mu ovšem dostal polda, který je pro něj nebezpečnější než všichni ostatní strážci zákona dohromady. Detektiv Ray Nettles totiž nedávno přišel o rodinu a při poslední akci mu Swann zabil parťáka. Nettlesova poslední akce měla alespoň jedno plus. Když byl při jednom zátahu přepaden teroristy, nejenže se mu podařilo uniknout, ale také zatknout Swanovu mladou milenku, teroristku Claire, která je navíc velmi schopnou vědkyní. Drží ji na policejní stanici, kde se z ní pokouší dostat informace potřebné k dopadení Swanna, což se mu zoufale nedaří a terorista mezitím likviduje jednu budovu za druhou. Když se Swann pokusí proniknout na stanici, obrátí se Claire na Nettlese s nabídkou, že pokud ji propustí, dovede ho k Swannovi, který se prý chystá odpálit bombu jenž by dokázala zničit celé Chicago! Ray se rozhodne požádat o pomoc nejlepšího chicagského pyrotechnika Franka Glassa. On zneškodní teroristu, Glass se musí postarat o zneškodnění bomby. Dají se do pátrání a zdá se, že vše vychází, jenže pak dojde k tragickému zvratu, kdy vyjde najevo šokující skutečnost, která vše obrátí naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Měl jsem v plánu postupně zkouknout a okomentovat všechny seagalovky (většinu těch novějších jsem ještě neviděl), ale po týhle zrůdnosti teď docela váhám. Čísla mě sice varovala, ale jednak můj specifický vkus se s diváckou většinou často neshodne, druhak jsem si říkal, že když v tom hraje Hopper a Sizemore, tak to snad nebude nějak přehnaně velkej průser. Omyl. Už po prvních pár záběrech mi bylo jasný, že tohle průser bude. Představte si nějaký opravdu hodně hodně imbecilní béčko z devadesátek na VHSce, akorát s Hopperem, Sizemoorem, Seagalem a nějakými negerskými rappery (mch. všichni hlavní herci jsou většinou oblečení v černý kůži). Totálně dementní scénář a chaotický syžet - pořád čekáte, že se ten guláš nějak zklidní a zpřehlední, ale nedočkáte se. Příšerná kamera - tentokrát ne kvůli skákání, ale kvůli neustálýmu zoomování (hlavně xichtů) a minimu celkových záběrů scény. Nechutně primitivní hudba jak z podřadnýho pornáče. Vlastně i ten topornej děj a dialogy jsou na úrovni "dějových" devadesátkových pornáčů. Jen to jebání tu chybí. Ale po tomhle filmu budete mít určitě parádně vyjebanou hlavu, já jí měl už po čtvrthodině. Na to, abych se u takovýchhle nechtěně zábavných béček bavil, jsem ještě furt málo perverzní. Do koše s tím a se seagalovkama na čas končím. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film má jen tak tak hlavu a patu, je útržkovitě a místy až nelogicky poslepován z různých scén, celý je založen hlavně na pyrotechnických záběrech a tricích (vybuchuje to opravdu pěkně), ale jinak je to hodně velká bída po všech stránkách, včetně hereckých výkonů hlavních představitelů - Hooper je tragický, Sizemore směšně tvrďácky suchý a Seagal sice dobrý, ale ty jeho "oduševnělé" proslovy mě však docela sraly. Nechápu, že Ice-T stálo za to objevit se tam na 6 vteřin. Jedinou výjimkou je tak Jaime Pressly, která jediná ve filmu jakž takž hraje. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak se s odstupem let mění pohled na některé filmy. V roce 2001 mě Profesionál téměř urazil, mimo jiné proto, že jsem očekával akční film. Vzhledem k tomu, že Pyun leží na smrtelné posteli, dal jsem si uctivé opáčko filmu, který vím, že Pyuna bolel (studio mu ho vzalo a drasticky zkrátilo). A výsledek je... snesitelný! A je to dáno tím, jak laciná béčka vypadají dnes. Tady město působí skutečně, je tam hned několik vynikajících herců, scény na sebe navazují, má to (bez přehánění) vynikající soundtrack a obecně je to naprosto použitelný žánrový průměr o jedné honbě za nebezpečným psychopatem. Ano, není tu nic, co by šlo přímo doporučit. Pohledem z roku 2022 má tohle ale kvality, o jakých si dnešní béčková tvorba může jen nechat zdát. A jakkoli by mi za to moje mladší já asi nafackovalo, až na několik momentů jsem se nenudil. Ok průměr. 50 % ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo by to jen obyčejné bláto, kterých má Seagal ve své filmografii nepočítaně, ale jedna scéna je tady opravdovým WTF momentem, na který budu vzpomínat ještě dlouho. Vrcholem filmu totiž je pasáž někdy kolem 65. minuty, kdy dvě postavy jedou autem. Jenže oni nebyli peníze nejspíš ani na tohle, takže vidíme 2 herce před kamerou jakože v autě, a za nimi je příšerně nasnímaný nějaký jiný záběr, jakože se jede z auta. Je to tak špatný, že jsem si to musel pustit 3x. A třešničkou na dortu je: "zastav". A ty ubíhající záběry jakože z okna se najednou zastaví na pětníku...a tak jsme zastavili. Představte si jakýkoliv večerníček, kdy třeba krteček jede autem a za ním se mihotá krajina. Tak to je stále LEPŠÍ, než tahle zrůdnost. Scény na sebe nenavazovali, akce je nulová, zbytečná a už vlastně ani nevím o čem to bylo, ale vím určitě, že tohle filmové dno mi utkví v paměti hodně dlouho. Měl jsem rád Sizemorea i Hoppera, ale tohle nejde... ()

otík 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se lámal chleba v profesní kariéře bývalého akčního hrdiny a měnil se v kulatou parodii sama sebe (neboli mezi prvním průšvihem Tajným agentem Jackem T., pak otřesným Patriotem až posledním velkým filmem Lovec policajtů) si Steven odskočil do vedlejší role pyrotechnického machra, který musí za pomoci osamělého zkušeného policisty Toma Sizemora vypátrat a zneškodnit ujetého Dennise Hoppera. Neskutečně imbecilní film s hláškami a dialogy suchými jako moje zadnice po vytření. Děsné. Tři čtvrtiny filmu Seagal jen sedí nebo chodí, kecá a hlásá "moudra", když už přijde na akci, je neskutečně zmatená, vůbec není jasné, kdo je záporák a proč na sebe ti lidé vlastně střílejí. Seagal přitom není zas tak moc tlustý a z pohledu dneška (8.9.2010) má ještě zachovanou tvář i copánek a vypadá solidně. Hopper si zahrál zcela to samé jako v Nebezpečné rychlosti, jenže tady je totálně blbý a ujetý. Sizemore hraje co potřebuje, chvílemi mi připadá, že ani neví proč. Určitě se to nedá nazvat pravou seagalovkou, i když s přibývajícím časem se Steven staví víc a více do role hlavního hrdiny a zachránce. Posledních 15 minut úplně bohatě stačí všem těm, kdo nechtějí ztrácet čas. Uvidí mistra v akci (no už jsem viděl i trapnější zfilmování), ale přijdou o fakt "bomba" dialogy. Film sám o sobě je z filmařského hlediska katastrofou, na některé odpovědi čekáte třeba 3-4 sekundy, záběry z jedoucího auta jsem trapnější snad ještě neviděl, akce a výbuchy jsou směšné. Jedna hvězda je s ohledem na Patriota a pozdější Sílu úderu či Stíny minulosti, které jsou ještě trapnější a ubožejší. Po desetiletí sledování Seagalových béček můžu konstatovat, že je to otřesný film, ale ne nejhorší. Hudba: Serge Colbert ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne sa mal dej odohrávať v Chicago, nie v San Franciscu. (beso74)
  • Režisér Albert Pyun sa niekoľkokrát ospravedlnil za tento film, ktorý podľa neho zničilo štúdio Nu Image. To mu podľa jeho tvrdení vzalo nedokončený materiál a doplnilo ho svojimi archívnymi zábermi. (beso74)
  • Původní návrh scénáře byl napsán v roce 1989. (rafix)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama