Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Swann je nebezpečný terorista, specializující se na bombové útoky a právě teď chystá něco opravdu velkého. Na stopu se mu ovšem dostal polda, který je pro něj nebezpečnější než všichni ostatní strážci zákona dohromady. Detektiv Ray Nettles totiž nedávno přišel o rodinu a při poslední akci mu Swann zabil parťáka. Nettlesova poslední akce měla alespoň jedno plus. Když byl při jednom zátahu přepaden teroristy, nejenže se mu podařilo uniknout, ale také zatknout Swanovu mladou milenku, teroristku Claire, která je navíc velmi schopnou vědkyní. Drží ji na policejní stanici, kde se z ní pokouší dostat informace potřebné k dopadení Swanna, což se mu zoufale nedaří a terorista mezitím likviduje jednu budovu za druhou. Když se Swann pokusí proniknout na stanici, obrátí se Claire na Nettlese s nabídkou, že pokud ji propustí, dovede ho k Swannovi, který se prý chystá odpálit bombu jenž by dokázala zničit celé Chicago! Ray se rozhodne požádat o pomoc nejlepšího chicagského pyrotechnika Franka Glassa. On zneškodní teroristu, Glass se musí postarat o zneškodnění bomby. Dají se do pátrání a zdá se, že vše vychází, jenže pak dojde k tragickému zvratu, kdy vyjde najevo šokující skutečnost, která vše obrátí naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Mohu s klidnou tváří přísahat, že SS hrál už i v podstatně větších píčovinách a jelikož tady hraje i pár lidí co nedokážou udržet 92 minut jeden výraz, jelikož mají mimiku nebo prostě neprodělali pátou mrtvici, tak člověk to herecké umění musí ocenit. Hopper si nadšeně tiká a ťáká, občas to někde udělá BUM a Sizemore ho pronásleduje jak čokl háravou čubku, jelikož chce pomstít svého parťáka, Afroameričana BuBu, který se ke konci života rozhodl, že sere na práci policajta a stane se řešetem. Pak znuděně prohlásí, že je mu zima, jelikož do něj asi fičelo dírama po kulkách, a sobecky vytuhne. Takže všichni určitě chápete mocnou touhu Sizemora ohledně natrhnutí Hopperovi prdele. No a se Stevenem po boku může mít pocit jistoty a ochrany, protože Seagal netikne ani jediným obličejovým svalem pokud se nepočítá mrkání a otevírání pusy při mluvení. Jako bonus se ve filmu objeví i Júdži Okumoto. Neznáte? Já taky ne, ale to jméno je hustý. ()

Šak odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, proč bych tomuhle filmu měl dát alespoň jednu hvězdičku, ale na nic jsem nepřišel. Všechno je tu špatně. Režie ubohá, herecký výkony směšný hlavně Seagal a jeho totálně tupej výraz, který si zdárně zachovává až na konec filmu je k nepřežití. Překvapila mě účast Dennise Hoppera o kterém si myslím, že do takového odpadu opravdu nepatří....... ()

Reklama

boyd. odpad!

všechny recenze uživatele

S přehledem nejhorší stevenův film. Tohle nemůžu jinak ohodnotit než odpadem! , protože je v tomhle filmu všechno zle. Je to sice můj oblíbený "herec" ale co je moc to je moc. I těm jeho novším snímkům se snažím dát alespoň jednu nebo dvě hvězdičky, vždycky se v jeho filmu najde alespoň něco kladného, ale tady je to doslova plýtvání filmovým materialém, možná jako epizoda nějakého akčního seriálu by se to ještě dalo, jinak ne. Připadalo mi jako by seagal doslova parodoval sám sebe z jeho akčníh hitů začátkem 90. let, nejvíc ze všeho mě, ale vytočily opakující se záběry, styďte se všichni kdo se na této sračce jakýmkoliv způsobem podíleli!!! PS: steven seagal tam chodí a mluví jako by měl co nevidět umřít, ten chlápek by měl shodit dobrých 15 KG, aby z něho byl zase frajer jako dřív... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem se asi prudce minul csfd davem a budu možná jeden z mála, kdo dal víc než odpad,případně hvězdičku - mě to ale přišlo docela napínavý. Akorát už si nepamatuju, jestli jsem na to tenkrát nekoukal pod vlivem, to by možná lecos vysvětlovalo...................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Rok 2001 byl důležitým milníkem v kariéře Stevena Seagala, jednak oslavil padesátku, ale taky natočil dva filmy, které ukázaly dvě tváře jeho tvorby, první byl Lovec policajtů, vysokorozpočtový akčňák u něhož uznale pokyvovali hlavou nejen jeho fanoušci, ale i fanoušci akčních filmů obecně, z dnešního pohledu tento film uzavírá etapu Stevena jako komerčně úspěšné hvězdy, ten druhý - Profesionál, ukázal, kam se jeho kroky budou ubírat, do béčkových vod a zaprášených stojanů ve videopůjčovnách, Profesionál není špatný film, ale je prostě tak béčkový až to bolí, pod taktovkou béčkového režiséra (Albert Pyun) se nám představuje příběh detektiva Raye Netlesse (Tom Sizemore), který přišel jak o rodinu, tak i o parťáka, jak se snaží dostat za mříže bombového teroristu Alexe Swana (Dennis Hopper), který ohrožuje celé San Francisco svými výbuchy, na to ale není sám, je tady ještě mentorský vedoucí "Bomb squad" Frank Glass (Steven Seagal), do toho ještě přimíchejte sexy teroristku (Jaime Pressly), nafoukaného poldu (Peter Greene), neschopného šéfa (Joe Spano), okořeňte asijskými moudry, banálními dialogy, klasickým příběhem a povařte, jo a nezampomeňtě přida ještě Ice-T, chvilku povařte a máme tady béčkový guláš, který nemusí chutnat každému, ale ten, kdo ho má rád, si na něm v rámci možností pochutná... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Albert Pyun sa niekoľkokrát ospravedlnil za tento film, ktorý podľa neho zničilo štúdio Nu Image. To mu podľa jeho tvrdení vzalo nedokončený materiál a doplnilo ho svojimi archívnymi zábermi. (beso74)
  • Dennis Hopper natáčal svoje scény len 1 den, a pri natáčaní sa nikdy nestretol s Tomom Sizemoreom, Stevenom Seagalom a ani s herečkou Jaime Pressly. (Seag)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno