Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (642)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Z hororu se nám stala prohláškovaná fantasy komedie. A to je dobře. Campbell dovádí postavu Ashe k dokonalosti. Rami v mládí určitě načítal povídky o Conanovy a ARMÁDA TEMNOT je tak trochu pocta a tak trochu parodií na jeho dobrodružství. Jsem docela zvědavý jestli nakonec natočí tu čtyřku a jestli jo tak se můžete vsadit, že na ni půjdu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Někdo si asi myslel, že v Evil Dead 1 a 2 jel Sam Raimi pořád jen na půl plynu, tak se mu poskytnul několikanásobný rozpočet, ať už se konečně rozjede! Jenže jak šílenější může crossover horroru a komedie ještě být? Jde to vůbec? Mno, asi moc ne, protože předchozí Evil Dead, zejména dvojka, zůstává nepřekonána. Army of Darkness chce mít cool hlášky, charismatického hrdinu, moment opuštěného psycha v lesích i epickou bitvu o hrad, jenže dohromady je všechno tak trochu nedomrlé. Hlášky působi nuceně a uměle, Bruce je příliš sebevědomý a závěrečná vřava nemá to patřičné kouzlo, povedla se tedy jen opuštěná chata v lese... Celkově tedy stále originální, ale již ne tak osvěžující a zábavné. 6/10 ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"It was definitely the n-word!" ________ Zatímco první a druhý díl franšízy 'Evil Dead' jsou komediální splattery, díl třetí je neméně šílenou fantasy exkurzí do středověku, kde Bruce fakin Campbell bojuje s démony a kostlivci pomocí upilovaný brokovnice a řetězový pily místo ruky – no neber to. Hail to the King, baby! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

To, co začalo jako horor s parádní atmosférou (první díl) a pokračovalo jako směsice hororu s komedií (druhý díl) se nakonec "zvrtlo" do akčně komediálního třetího dílu, u kterého byste marně hledali něco jako hororové scény. Raimi přistoupil k trojce jakoby od znova a trochu zapomněl, o čem byl první a druhý díl. Takže místo atmosféry a gore efektů se dočkáme tuny hlášek a (středověké) akce. A mně kupodivu tenhle přechod nevadil, bavil jsem se a film má jenom 81 minut, takže to rychle uběhne. Snímek jsem si užil, a proto zde těch 90 % bez problému dám. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je drsný tak, že pred ním drátenka berie nohy na plecia. Terminátora poľahky strčí do vrecka. Nedostatok rozumu vynahrádza charizmou a neopakovateľným šarmom. Zoznámte sa, Bruce Campbell vo finálnom súboji s ultimátnym zlom! Riešiť u záverečného dielu kultovej trilógie Sama Raimiho Evil Dead otázku scenára, či dokonca dialógov, je ešte viac mimo než u predchádzajúcich dielov. Armáda temnôt si uchováva základy Raimiho krvavého hororu, no vsádza najmä na pestrú čiernohumornú komiku a všemožné výrazy a grimasy, ktorými Bruce vo svojej geniálnej dvoroli disponuje. A to je jedine dobre, lebo to z nej činí jednu z najzábavnejších komédií ranných 90.-tiek - ak sa dobre poznáte s Raimiho úchylným šialeným humorom, dobre viete, o čom hovorím. Imperiálny pochod armády kostlivcov mi nevdojak z neznámych príčin v mysli nastavil analógiu s výpravou Kurosawových vojnových filmov - a to je pochvala. Je skvelé vidieť, že Raimi zhola kašle na najnovšie efekty a počítačovú animáciu, a 90% všemožných monštier a podobne sú skvostné, ručne robené masky. No a tým som si odbil svoju svätú povinnosť fanúšika, povýšil Armádu temnôt z jednoliateho guilty pleasure na niečo viac a zostávajú mi len dve otázky: 1. Prečo je tretí diel neoficiálnym členom série? a 2. Prečo je tak hanebne nedocenený? 100% ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Potom co Ash (Bruce Campbell) vyleze z „díry" se mu zničeho nic objeví zbraň v rukách. (dc125)
  • Ve filmu si zahráli taky Don Campbell a Charlie Campbell, otec a bratr Bruce Campbella. (Chatterer)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama