Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film je docela zábavné béčko, ze kterého je straně cítit, že to má bejt jen pilot k dalším pokračováním, nejlépe seriálu. Nic moc se tu v podstatě nestane, ale není to špatné, tak jsem na rozpacích... Bohužel jestli se mohu aspoň trochu řídit zdejším hodnocením, tak pokračování (bez Liama Neesona) Darkman II a Darkman III jsou ještě mnohem horší, takže na ty už se rozhodně dívat nebudu. Triky v tomhle filmu dneska už poněkud bijí do očí, což je vážně škoda. Jo a mimochodem, k Neesonovi mít nějaké připomínky je zcela zcestné. A ne jen proto, že jeho tvář na plátně vydrží dohromady tak 15 minut. Hned tak se na to znovu nepodívám. Ohledně komiksové předlohy: Žádná není. Sam Raimi chtěl točit příběh komiksovou adaptaci, nejlépe s Batmanem nebo Shadowem. Ani k jednomu hrdinovi ale nezískal práva. Tak si stvořil vlastního. Mezi své další inspirace Raimi jmenuje Sloního muže, Fantoma opery a hrdiny hororů Universalu 30. let. Po relativním úspěchu filmu vyšly dvě komiksové série, jedna převypravovala děj filmu, druhá na něj navázala. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nejprve shlédnul ´Epizody 4, 5 a 6´ (Spider-Man 1, 2 a 3) a teprve po letech se v jedné předaleké galaxii dostávám k režijním počátkům Sama Raimiho. Darkman je hustej! Komiksový hrdina, který se mstí parchantům za svůj zohavený osud. Černý plášť s otrhanými rukávy, zafačovaný znetvořený obličej obinadly, klobouk, útěk po střechách před sprškou kulek a výstřelů z granátometu... parádně komiksová scéna! Raimiho režie je velice jistá, s několika dobrými nápady, atmosférou, vydařenou akcí a i když finále na vrtulníku už je trochu příliš, úplný závěr (poslední scéna) vytáhl mé hodnocení na poctivou osmdesátku. 16 miliónů dolarů(rozpočet)/49 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po sérii Raimiho horrorových fajnšmekroviek bola len otázka času, kedy mu bude ponúknuté dielo takéhoto formátu. Je jasné, že svoje tvorčie schopnosti naplno rozvinul až keď sa mu do rúk dostal 'Spiderman', no mám taký pocit, že tu si ešte šiel vlastnou cestou zobrazenia superhrdinu. Spidey mal už predsa len hutnejšiu predlohu. Atmosféra ponurá, takmer akú má podobne mne obľúbený 'Spawn', čo ma sklamalo je pomer akcie. Darkmanova postava mala na viac. 75%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Obstojná zábava, v níž Raimi opět dokazuje, že akci rozhodně umí (ovšem nečekejte akční jízdu!), Liam Neeson a Frances McDormand podávají v rámci žánru velmi slušné výkony, Elfmanova hudba je sázka na jistotu (i když určitě není jeho nejlepší), bohužel scénář je na tak dobrý námět příliš tuctový a ani ta stylizace není zdaleka tak výtečná jako ve filmech o tom "lehce" zmutovaném chlapci s pavoukem ve znaku. Ale při vzpomínce na výbornou scénu s vrtulníkem a lahodné cameo Bruce Campbella prostě nemůžu jít pod 4*! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm everyone - and no one. Everywhere - nowhere. Call me... Darkman.“ Liam Neeson se nám mění. Z mladého vědce se stal krásný sen plastických chirurgů a druhý největší světový odběratel obvazových materiálů po Mumifikačním centru v Káhiře. A když ho rozzlobíte, je z něj Darth Maul šmrncnutý Freddy Kruegerem.. Raimiho rukopis je čitelný, ať už pohledem zpět (Evil Dead), či do budoucna (Spiderman) a za pomoci Elfmana ukazuje i se skromnými prostředky svou (nikoliv však nejvyšší) třídu komiksového vypravěče, leč nějaká zábava postupně přichází cvakátkem na doutníky pana Duranta o všechny prsty a nezachrání to ani závěrečný Božský Bruce mizející v davu. Jinak Darkman vymyslel i úžasný recept na paradentózu, protože jak vám můžou ustoupit dásně, když žádné nemáte.. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • Po dokončení filmu sa istý čas rozprávalo o rovnomennom seriáli, ten však nebol nikdy zrealizovaný. (beso74)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama