Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Raimi se tady potrénoval, aby za dvanáct let natočil známějšího (a provařenějšího) jinýho 'Mana', ale tam kde mu to s Pavoukem vyšlo, to tady tak nějak skřípe... Jasně, triky už za to čtvrtstoletí zestárly, ale to by nebyl největší proublém, páč si to Sam zase dává tam, kde ho máme nejradši- černej humor, nadsázka a samozřejmě samé hororové pomrknutí. Ale celkově je to prostě taková blbinka, která potřebovala být o něco temnější a vážnější (něco na způsob Watchmenů). No, kašlat na to, Darkman je fajná komiksová libůstka a závěrečnej fejs Darkmana, kdo by se při ňom nepousmál a blaženě si nezamlaskal... :-) Ale Raimi umí lépe. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak Sam Raimi /Evil Dead 1 a Evil Dead 2/ kedysi tocil fakt podarene filmy, a tuna je jeden z nich. Niam Leeson tomuto fryleru/krimi suverenne vladne, dialogy su pocuvatelne ba co viac obcas sa aj divak nieco dozvie. Dejova linia udrzi divaka pocas celeho filmu, nuda nehrozi, take slusny film. Skoda len, ze samotny Raimi potom zacal tocit tych pavucich chlapikov, tym stupol trochu do hnoja, a nie zrovna maleho. Tuna vsak este dobra filmarina prevlada : 76 % ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Takže tady máme až nezvykle energického Liama Neesona, tehdy ještě čekajícího na svou životní roli, a také Frances McDormand, kterou si Sam Raimi ráčil vypůjčit od svých kámošů Coenů (hlavně tedy od Joela). Dále tu najdeme humorné a nekompromisní odstraňování záporáků - vystrč hlavu z kanálu suverénně vede - a spoustu šílených audiovizuálních nápadů, kdy je sice vidět, že se počítal každý dolar, ale výsledek je se svou uvědomělou nadsázkou více než přijatelný. Těžké rozhodování mezi 3* a 4*, kdo by ale odolal Darkmanovu černému plášti? ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Najskôr som bol sklamaný, pretože podľa plagátu som čakal štýlového hrdinu, ktorému nezostalo nič, len nenávisť a tak rozpráva dlhé monológy s noirovým nádychom a prahne po pomste (niečo medzi Batmanom a Vranou). V skutočnosti som sa ale stretol s (až priveľmi) citlivým a introvertným vedcom, ktorý je zaľúbený a nechtiac sa mení na monštrum. Tu som pochopil, že Raimi asi nechcel nakrútiť štýlový akčný komixový trhák, ale skôr psychologickú drámu so superhrdinským nádychom (a so značnou dávkou brutality). Je pravda, že s psychikou hlavného hrdinu sa zahral veľmi pekne (pomohla tomu, ako aj celému filmu, hudba Dannyho Elfmana), no podľa mňa ju vôbec nedotiahol do maxima. Scéna, kde najviac vidno Peytonovu premenu sa paradoxne neodohráva počas záverečnej akčnej scény, ale v zábavnom parku (kde jedného človeka hodí o stenu- a to je všetko) Druhý veľký mínus spočíva v celkovej naivite, až stupidite scenára, ktorá popri tejto temnej psychológii nevyzerá dobre. Raimi sa mal buď sústrediť na Darkmana, ako superhrdinu, ktorý za niečo bojuje, alebo ako človeka, ktorý sa musí vysporiadať so svojim nešťastím, lebo spolu to vôbec nefunguje. Je to škoda, že to takto dopadlo, pretože samotný námet je zaujímavý a dalo by sa z neho veľa vyťažiť. Ktovie ako by to dopadlo dnes v rukách Nolana. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Myšlenka ok, ale zpracování uvázlo. Jako komixovku to beru, ale triky otřesné, to natáčení proti plátnu je hmatatelné, moc práce s maskami si taky nedali (zdálky fajn, ale zblízka ty nasazené Liamovy uměláky jsou k smíchu), scénář a postavy vyložen na štýru a za hudbu taky strhávám, protože Elfman sice Batmana natočil později, ale je to naprosto stejná hudba (a sem se opravdu nehodí). Kde vzal Pejtn prachy na super vybavenou laborku, když tak jeho původní vylítla do luftu, to by diváka zajímalo, filmařům to ale bylo šumák. Hvězda za Zavřelův dabing, jako by se Arnold vrátil. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • O úlohu Peytona sa intenzívne zaujímal herec Bill Paxton, od ktorého sa o kastingu dozvedel aj jeho priateľ Liam Neeson. Keď Liam neskôr úlohu získal, Paxton bol tak nasrdený, že sa s nim pol roka nerozprával. (beso74)
  • V poslední scéně filmu má Darkman tvář herce Bruce Campbella, který hrál hlavního hrdinu v trilogii Evil Dead Sama Raimiho. (cubajz)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno