Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (686)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nech mi odpustia všetci fanúšikovia klasiky, ale na mňa tento snímok, v dnešnej dobe pôsobil miestami až trápne. Ešteže k titulu dodali žáner komédia. O vyvolaní pocitu strachu nemôže byť ani reč. Snáď jedine "gore" mi sem-tam pripomenulo, že predsa len ide o horor. Chcelo by to remake v ktorom by sa tá "sranda" odbúrala - 50%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když si na tomto serveru oba dva filmy drží 81 %, tak často jsem slýchával, že dvojka je ještě lepší (a větší) nářez než jednička. No, nevím, jestli lepší, ale rozhodně je to ulítlejší než jednička. Zároveň mi přišlo, jako by se Raimi najednou bál - některé scény jsou ukázány jenom ve stínu či z poloviny (takže, když si Ash odřezává ruku, vidíme, jak na něj cáká krev, ale onu "operaci" nevidíme). A to mi tak trochu vadilo, čekal jsem nářez, čekal jsem hodně všemožných tekutin, čekal jsem, že po dokonalé jedničce přijde i stejně dokonalý druhý díl, čekal jsem od tohohle filmu zkrátka moc. Neříkám, že film je nějak extra špatný, 80 % dám bez mrknutí, ale co se mě týče, tenhle díl není, opakuju, NENÍ lepší než první díl. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor jedna radost... Spousta démonů, bláznivá kamera, chvílema nekutečná prdel, litry krve všech možných barev, kultovní hrdina, mimořádně slibný konec.... Evil Dead 2 působí, jako by ani nebyla žádná jednička - prostě jí ignoruje. A je o třídu lepší... i když upřímně, je to hrozná hovadina a oproti jedičce ubyla prakticky všechna strašidelná atmosféra. Ale vážně je to výborná zábava. Sam Raimi je génius! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A jedeme dál, aneb UN-FUCKIN´-BELIEVABLE part 2. Režisér se definitivně zbláznil a rozhodl se, že pobaví publikum za každou cenu. Totálně nechutný příval tělních tekutin, krve a slizu nepolevuje, a živě vidím tisíce mladých dam, které při sledování Evil Dead 2 odvrací oči, nebo schovávají hlavu do dlaní. V kultovním pokračování se však zdaleka nehraje na hororovou notu. Strašidelná atmosféra je tu odsunuta na vedlejší kolej, a o slovo se hlásí bizarní nálož tak debilních scének s šílenými démony (co vypadají jako zfetovaní zombíci), že se musí smát i ten největší cynik. Je to monstózně přehnané, je to trapné, je to odpuzující... je to SUPER!. Kult v pravém slova smyslu - dlouho mi nic tak nepřirostlo k srdci, jako tahle krávovina. P.S. Montáž motorové pily, nabití brokovnice, její protočení v ruce a následné "rambovské" upevnění na záda, je zcela určitě nejlíbivějším záběrem devadesátých let. Ash je borec. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvy diel ma malicko sklamal, tak sa mi do dvojky prilis nechcelo... a lala ho - stavnate prekvapenie ! Paradne namiesany mix hororu, fantasy a komedie, ktory ma v prvom rade za ulohu bavit. Obcas pritlaci na nervy, obcas rozosmeje nadsadzkou ci hlaskou, obcas prekvapi skvelym napadom a po celu dobu predvadza skvelu filmarcinu a paradne efekty (masky, stop-motion animacia, kostymy...so vsetkeho som bol nadseny). U mna sa toto genialne dielko zaradilo hned vedla Jacksonovho Braindeadu. (10/10) ()

Galerie (545)

Zajímavosti (45)

  • V jednej scéne Ash ovládaný démonom chytí Annie za hlavu pravou rukou, ktorú si predtým motorovou pílou odrezal. (mackyns)
  • Ash (Bruce Campbell) ve filmu používá brokovnici 12 Gauge Side by Side Shotgun. (dc125)
  • Když si Ash uřízne ruku, tak jí zakryje železným kýblem a ten zatíží knihou A Farewell To Arms (Sbohem, armádo!) od E. Hemingwaye. (cubajz)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama