Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (681)

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když si na tomto serveru oba dva filmy drží 81 %, tak často jsem slýchával, že dvojka je ještě lepší (a větší) nářez než jednička. No, nevím, jestli lepší, ale rozhodně je to ulítlejší než jednička. Zároveň mi přišlo, jako by se Raimi najednou bál - některé scény jsou ukázány jenom ve stínu či z poloviny (takže, když si Ash odřezává ruku, vidíme, jak na něj cáká krev, ale onu "operaci" nevidíme). A to mi tak trochu vadilo, čekal jsem nářez, čekal jsem hodně všemožných tekutin, čekal jsem, že po dokonalé jedničce přijde i stejně dokonalý druhý díl, čekal jsem od tohohle filmu zkrátka moc. Neříkám, že film je nějak extra špatný, 80 % dám bez mrknutí, ale co se mě týče, tenhle díl není, opakuju, NENÍ lepší než první díl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A jedeme dál, aneb UN-FUCKIN´-BELIEVABLE part 2. Režisér se definitivně zbláznil a rozhodl se, že pobaví publikum za každou cenu. Totálně nechutný příval tělních tekutin, krve a slizu nepolevuje, a živě vidím tisíce mladých dam, které při sledování Evil Dead 2 odvrací oči, nebo schovávají hlavu do dlaní. V kultovním pokračování se však zdaleka nehraje na hororovou notu. Strašidelná atmosféra je tu odsunuta na vedlejší kolej, a o slovo se hlásí bizarní nálož tak debilních scének s šílenými démony (co vypadají jako zfetovaní zombíci), že se musí smát i ten největší cynik. Je to monstózně přehnané, je to trapné, je to odpuzující... je to SUPER!. Kult v pravém slova smyslu - dlouho mi nic tak nepřirostlo k srdci, jako tahle krávovina. P.S. Montáž motorové pily, nabití brokovnice, její protočení v ruce a následné "rambovské" upevnění na záda, je zcela určitě nejlíbivějším záběrem devadesátých let. Ash je borec. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na svůj věk pořád slušné, ale už moc přitažené za vlasy. Nemůžu se zbavit dojmu, že to na mě působí jako Fantasy Fairytale, kde to oživuje aspoň Ash, což je zábavná kladná postava. Scéna kde si namontuje do ruky motorovku je skvělá, ale že by z něj padaly hlášky jak všichni opěvují, to si nevybavuji, vždyť větší půlku filmu strávil v chatě sám! Krve výrazně ubylo, takže zde pouze za 3*. 65% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se zbláznil a svrhl s sebou i Bruce Campbella:) Vítejte v pokračování legendy žánru, kde na Bruce Campbella útočí jeho vlastní ruka, prožívá hysterický záchvat smíchu s neživými předměty a krve se zde objeví snad více, než kolik se jí valilo z výtahových dveří v Osvícení. Evil Dead 2 přináší naprosto bláznivou, ujetou frašku, kde hrabe snad naprosto všem:) Evil Dead 2 je zřejmě asi jediné béčko, z něhož dokáže jeho stvořitel vytvořit áčko:) "Jsem v pohodě." - "Ani se mi nezdá. Právě jsme rozřezali naši dívku řetězovou pilou, to se ti zdá v pohodě?" :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

V prvej štvrťhodine stihne Ash prísť do chaty v lesoch, nájsť Knihu mŕtvych, zabiť svoju snúbenicu, odraziť jej hlavu, premeniť sa na démona a slabšie to už nebude. Táto séria ma ale nikdy nebavila, Campbell je fajn sympaťák, ale že by bol mojím milovaným hercom, tak to sa ozaj povedať nedá. A hlavne nemám rád, ak niekto mieša horor s komédiou. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Když si Ash uřízne ruku, tak jí zakryje železným kýblem a ten zatíží knihou A Farewell To Arms (Sbohem, armádo!) od E. Hemingwaye. (cubajz)
  • Když Ash (Bruce Campbell) používá motorovou pilu bez jedné ruky přidává se plyn libovolně bez toho aby si pomáhal zdravou rukou, to je ale nemožné bez toho aby zmáčknul plyn. (dc125)
  • Väčšina filmu bola natočená na gymnáziu vo Wadesboro v Severnej Karolína. (rador)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama