Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

Shit 

všechny recenze uživatele

Evil Dead 2 je vpodstatě dost podobný prvnímu dílu, ale je daleko vtipnější a Bruce je mnohmem drsnější. Tentokrát dostane do rukou brokárnu a co je hlavní, pardní motorovku. Bruce se jí během filmu nebojí použít a tak tu a tam někoho rozřeže, jednou je dokonce nucen si uříznout ruku sám, ale naštěstí ruka mu nechybí a nakonec pro svůj pahýl najde uplatnění. Triky jsou bohužel dost poplatný svojí době, ale dá se to přežít. Kamera v lese je zase skvělá a atmosféra taky. Ale všechno dohromady to na plnej počet nedá, ale jen o kousek ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je kult a jeden z nej horrorů všech dob. Zejména těch, kam tvůrce zařadil humor a to pekelně či "krvavě" černý ... Je to film mého středoškolského věku, který jsme sjížděli furt a furt jak na běžícím páse dalším a dalším kámošům. Dnes již působí trochu "gumově" a ještě víc úsměvně než původně, ale i přes to je to nářez a rozhodně nikdy nezestárne. Je otázkou, jestli výměna nervydrásající atmosféry prvního dílu za občasný humor byl ku prospěchu, každopádně zde máme jeden z prvních horrorových remaků, který se stal absolutním kultem, stejně jako jeho předchůdce ... Špičkové nápady, prostředí, atmosféra, humor, brutality, gore, krev, příšery ... Prostě úžasná záležitost. V oblasti "horror+humor" je to ne možná úplně první, ale rozhodně nejlepší počin, který trumfnul až konkurent Raimiho, Peter Jackson ... ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mě váže silné pouto a to ze dvou důvodů. První je, že jsem tímto filmem v Bluray verzi křtil nový 22' LCD:) a druhý, že jsem si za mlada díky němu užil spousty bezesných nocí. Když takový film vidíte v nějakých cca 11 letech zanechá to na Vás trvalé následky:) ještě teď si pamatuji jak jsem se budil s panickou hrůzou. Film má uplně bombastickou atmosféru, nervy drásající. Po celý film jsem byl napnutý jak tětiva luku, i když jsem zhruba vědel co přijde(několikrát jsem ho viděl), tak jsem se pěkně lekl. Dneska už tento film vypadá tak trochu komicky. Ale ve své době to byl brutální krvák. Obrovské potoky krve, chodící mrtvoly, useknuté ruce. Raimi opravdu horory umí. Strach z toho co se skrývá v lese, brutální nájezdy kamery, nervy drásající zvuky nesoucí se okolo našich uší. Takto se filmy stávají nesmrtelnými klasikami svého žánru a legendy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

O několik stupňů před jedničkou. Příběh odhozený, smysl nemusí dávat nic, nic se netváří vážně. Teda... Ne, že by to nešlo říct o jedničce, jen rady jsou možnosti vypnuté logiky využity maximálně. Vzniklo zábavné béčko v mnoha působivými scénami. Přesně to mi chybělo, když jsem byl zklamaný z jedničky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Je to remake? Není to remake?" říkal jsem si na začátku Evil Dead II. Po pár minutách už to bylo jedno. Sam Raimi se (jelikož na to měl více peněz) utrhl ze řetězu ještě šíleněji než v prvním dílu a stvořil one.man show Bruce Campbella, který se s ničím nepáře, ať už je člověk, nebo ho právě na chvíli posednou mocnosti pekelné. Zápas s rukou je senzační podívaná, scény, jako chechtající se vybavení chajdy, nemají chybu... A pak přijde ta motorovopilová protéza. Nářez. Doslova.__P.S. O hlavě ve svěráku, tančící zombii, letícím oku a dalších parádách se ani rozepisovat nebudu. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)
  • Když Ash (Bruce Campbell) běží s hlavou démona zakouslou v jeho ruce do kůlny, utíká opačným směrem. Poté totiž vychází z kůlny, která je nad chatou. (POciSEM)
  • Film se měl původně jmenovat Book Of The Dead, neboli Kniha Smrti. (Valenta28)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama