Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (909)

novoten 

všechny recenze uživatele

Šílená záležitost, měnící tvář z atmosferického hororu přes vyvražďovačku až po splatterové finále, drží pohromadě jen díky občasnému šílenému nápadu. Raimi sype z rukávu neotřelá zjevení, ale chybí mu vyváženost vyváženost. Campbell má charizma, ale ostatní kolem něj plní jen rutinní úlohu křoví. Co se týče napětí, nejlepší pro mě byla asi smějící se Linda mezi dveřmi, při jejíž představě se doteď směju a bojím zároveň. Ale vrcholem zůstává poslední návštěva sklepa předtím, než Raimi rozjede svou galerii nechutností. Tamní atmosféra by se dala krájet. Ve výsledném hodnocení tedy přeci jenom slabší horror, kde si divák dosyta užije chytání za různé končetiny, později pak jejich oddělování. A i když se rád bojím toho, co nevidím, zamrzí, když na to nepřijdu vůbec. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem i já viděl The Evil Dead ;-) a musím říct, že je mi dost líto, že jsem viděl druhý díl jako první. Proč? Protože jsem si mohl užít jedničku daleko víc, dvojka vlastně není ani tak pokračování jako spíše „remake“ takže mi přišlo všechno jako kdybych už jednou viděl. Je tady ovšem daleko méně humoru, což beru jako plus, výborná atmosféra, skvělé zvuky a vynikající hudba a k tomu Bruce Campbell jako geniální ASH. Sam Raimi je borec. Jak tento režisér mohl natočit Smrtelné Zlo a zároveň později Spider-Mana ;-)) Vidět tento horor v útlejším věku (8-12let) měsíc bych měl hnědou hmotu v trenýrkách ;-D 10/10* V.I.M. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Já ty zamilované lidi nechápu, proč pořád jezdí na chaty do lesů, když jediné, co se jim tam kdy stane, je děsně protivná smrt? No dobře, tím jsem ukojila svoji egoistickou část, abych dala najevo, jak strašně morálně na výši se oproti tomuto filmu cítím. A také nesmím zapomínat na to, že tohle je zřejmě zakladatel toho žánru týnejdžrů jedoucích si do lesa pro smrt, takže kritizovat ho za to, že jsem se narodila o dvacet let později a tím pádem už znám ty miliony epigonů je velmi nespravedlivé. Ale jdeme dál. Vcelku mě zklamalo, že některé části, zejména ty na začátku, vypadaly tak pěkně výtvarně stylizovaně - močál, listí ve vodě, trouchnivějící dřevo, mlha ve tmě, lidé stojící u auta a sledující svého kamaráda co šmátrá po klíči, dívka sedící mezi vlajícími záclonami, dveře v podlaze - a zbytek byl prostě obrazový kýč kálící na estetiku sakra zvysoka. Předpokládám, že to byl záměr, každopádně mně by se prostě líbilo, kdyby se mi to líbilo celé, i s těmi démony. Jistě, červi, krev, blbé úsměvy a jiné věci tam musí být, ale nemůžou být hezké? Uf, jsem to ale slepice. Nicméně scéna s hádáním karet byla parádní, to se musí nechat. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dobře, přiznám se. Moc jsem se nebál. Fakt ne. Atmosféra zde sice byla perfektní a lekačky byly parádní a fungovaly, nicméně jsem se moc nebál. A proč že teda dávám plný počet? Za tu geniální práci s kamerou, za tu parádní hudbu, za ten masakr (hlavně ke konci) no a za to, jak to všechno funguje. Klobouk dolů, Same, takovýhle debut (za tak "málo" peněz) abys pohledal. Věřím, že vidět to před pár lety zpátky na nějaké opuštěné chatě, bál bych se. 100 %. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že kdysi byl Lesní duch skutečně děsivou podívanou, avšak vlivem působení zubu času již dnes funguje pouze úvodní pasáž, která má i na dnešní poměry neskutečně skvělou, mrazivou a hororovou atmosféru strachu, čemuž napomáhá skutečnost, že nevidíme žádného ducha, žádného ďábla a nepřítele, ale přítomnost blížící se zkázy cítíme v každém záběru. To byl opravdový majstrštyk. Ovšem jakmile na scénu přijdou masky a hektolitry krve spolu s trapnými dialogy a hláškami "posedlých", stává se Lesní duch spíše trapnou podívanou. Výsledný pokažený dojem pak nezachrání ani geniální poslední záběr. ()

Galerie (345)

Zajímavosti (101)

  • Film bol v Británii označený ako "Video Nasty" (Nechutné video/film). (rador)
  • Monolog, který pronáší Cheryl svým démonickým hlasem, když ji posedne duch, použila k úvodu písničky "Possessing The Weak" skupina "Bloodgasm". (PußyMagnet)
  • V Německu měl film premiéru v kinech i na videokazetách ve stejný den, aby se předešlo problémům s cenzurou. (Chatterer)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama