Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je mi líto tebe i tvých bratrů, protože je vaše máma čarodějnice. Jestli s tím nepřestane, tak ji kvůli tomu někdo upálí." Mám věštecký schopnosti. Třeba včera jsem předpověděl, že v poledne budu mít hlad a o půlnoci budu ospalej. Nechci nikoho napínat, ale trefil jsem obojí. Takže jako odborník musím uznat, že Annie měla ty sny hodně slušný. Navíc sama se třema dětma v baráku na samotě, tak to by se člověk o ni bál snad i tehdy, kdyby nerozvracela rodiny ženám, který prohrály v čestným boxerským souboji se svým manželem. Jenže ona je nejen rozvrací, ale navíc chce po šerifovi, kterej nevyšetřuje sny, aby vyšetřoval její sny. Já jsem si to tedy celkem užil, ale že by to bylo příjemný pokoukáníčko, tak to ani omylem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno mě to nijak výrazně nechytlo a nebavilo. Standardní mysteriózní thriller, jenž chce na závěr překvapit, no u mne se mu to hrubě nepovedlo. Vždyť to bylo jasný už jakou dobu před samotným tím odhalením, jak to vlastně bylo! Špatný film to rozhodně není, na to má moc dobré obsazení a režiséra, ale myslím si, že se z toho dalo vymáčknout mnohem víc. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Pratele, nemohu si pomoct, ale tak desivou filmovou nudu jsem nezazil uz hodne dlouho. Ze zacatku trva nez se film rozhoupe a kdyz prijdou zajimavejsi momenty tak jsou zase rozmelnovany vedlejsi linkou s Buddym. A i finalni rozuzleni nedonuti cloveka hnout ani brvou. Krome Cate Blanchett, ktera opravdu umi verohodne zahrat snad jakekoli lidske pohnuti mysli a emoci, proste zklamani. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se nám před natočením Spider-manů stihnul dosti odvázat a natočil vynikající thriller plný zajímavých herců. Raimi buduje atmosféru již od první minuty a hlavně ve chvílích, kdy se hlavní hrdince zdají sny a zjevují růžné výjevy, by se dala atmosféra krájet. Obsazení je také téměř bezchybné. Cate Blanchet většinou moc nemusím, ale zde byla výborná. Potěší také herci ve vedlejších roličkách. Giovanni Ribisi se pro hraní tohoto typu pošuků snad narodil a je vynikající. Stejně jako Keanu Reeves, který hraje odlišnou roli, než na jaké jsme u něho zvyklý. Sam Raimi prostě opět zaválel a ukázal, že je to opravdu vynikající režisér. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pod banálním českým názvem se skrývá příjemně napínavý mysteriózní thriller s prvky horroru. Mozaika různých lidských osudů se točí kolem hlavní hrdinky, vdovy se třemi dětmi, která si přivydělává svými jasnovideckými schopnostmi. Cate Blanchett je pro tuto roli jako stvořená - dostatečně tajemná, silná i zranitelná, zarputilá i chybující. Ostatní herci zdatně sekundují - od týrané husičky Hillary Swank a jejího násilnického manžela Keanu Reevese, přes typicky podivínskou postavu G. Ribisiho, po citlivého sympaťáka G. Kinneara. Každému nemusí sedět duchařské prvky příběhu, já jsem film v rozmezí 4 let viděla dvakrát a v obou případech jsem se výborně bavila. Mušky se najdou, na 100% to není, ale každému příznivci napětí a tajemna můžu "The Gift" s klidným svědomím doporučit. 85% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně v čase 14:30 ve chvíli, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vchází do dětského pokoje, se mění poloha jejího syna v posteli. V 1. záběru je uprostřed postele, ve druhém je více na levé straně. (Pavlínka9)
  • V čase 1:35:20 poté, co začne Annie Wilson (Cate Blanchett) téct krev těsně u oka a přes rty, není po krvi ani náznak. O pár vteřin později má pak krev v jiné části obličeje. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama