Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

akisha 

všechny recenze uživatele

Gift (česky přeloženo "Téměř dokonalý zločin") je určitě hodně dobrý film. Největší podíl na tom má ovšem Cate Blanchett, kdyby tam nebyla, tak nevím, nevím. Sam natočil napínavý duchařský thriller, skvělé jsou zejména snové sekvence, v neposlední řadě výkon Giovanniho Ribisi, kterému polohy vyšinutých koktů sedí a mrcha Katie Holmes, na kterou je radost pohledět:) Jedna z mých oblíbených duchařin s dobrou hudbou a příběhem. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je zručný režisér, vie navodiť atmosféru, pokiaľ má na to priestor v scenári, pokiaľ má na to dobré prvky, ku ktorým patria aj hudba a herci a kamera. Čím mierim v podstate k tomu, že režijne bol film v pohode, na hviezdy navyše dobrých kvalít bohaté obsadenie tiež hralo svojim klasickým štandardom, formálne prvky fungovali . . . lenže ten scenár, na ktorom sa B.B. Thornton spolupodieľal, mi prišiel ani nie tak zlý, pretože nebol zlý, skôr skoro o ničom, ničím originálny a nezaujímavý. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle americký Jih rád. S tou jeho osobitě ponurou atmosférou, s jeho bažinami a starými domy, s buranskými městečky a se sektami, jejichž členové ve jménu spásy popíjejí strychnin...Sam Raimi ho má evidentně také rád. Protože jinak si nedovedu vysvětlit, proč by natáčel staromódní snímek jako je "Téměř dokonalý zločin". Ale je dobře, že usedl na režisérskou stoličku - neboť pod jeho vedením a zkušeným okem se "The Gift" mění z ryze průměrného scénáře na vizuálně a atmosférický zajímavý film, který vás sice ze spaní budit nebude, ale mrazení v zádech se mu vyvolat rozhodně podaří - i s přispěním skvělých herců s neselhávající Cate Blanchett v čele. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor či thriller (snad s výjimkou závěru) je to napínavá detektivka s mysteriózním nádechem. Standartní zápletku (i když co se nechá v tomto žánru vymyslet převratného) vynahrazuje takřka permanentní napětí, příjemně mrazivá atmosféra a zajímavé rozuzlení. Cate Blanchett hraje jako o život (navíc jí to velmi sluší), Giovanni Ribisi je na Oskara a Keanu Reeves svého despotu (i přes malý prostor) zahrál rovněž perfektně. Sam Raimi umí. 85%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

S naprostou určitostí jeden z nejzásadnějších filmů, které mě formovaly během dětství/dospívání. (A natočil ho zrovna Sam Raimi, kdo by to byl řekl.) Myslím si, že každý film, o kterém v současnosti řeknu, že mě zasáhl takzvaně do srdíčka, by se dal vysledovat buďto sem, nebo ke Kill Billovi. Smajlík smajlík. A nejspíš za to může jak to, že jsem na něj jednu dobu koukala pořád dokola, tak to, že je o čarodějnicích a na konci se rodina léčivě objímá. A jsou tam věštecké sny a temná, temná, temná voda. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně v čase 14:30 ve chvíli, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vchází do dětského pokoje, se mění poloha jejího syna v posteli. V 1. záběru je uprostřed postele, ve druhém je více na levé straně. (Pavlínka9)
  • V čase 1:41:20, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vstupuje do dětského pokoje, je možné si ve 3 záběrech všimnout 3 rozličných poloh rukou jejího syna v posteli. (Pavlínka9)
  • Keanu Reeves a jeho filmová manželka Hilary Swank navštívili miestnych poradcov pre manželské zneužívanie, aby pochopili, prečo muži najčastejšie týrali svoje manželky a prečo manželky zostali napriek tomu s nimi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama