Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se nám před natočením Spider-manů stihnul dosti odvázat a natočil vynikající thriller plný zajímavých herců. Raimi buduje atmosféru již od první minuty a hlavně ve chvílích, kdy se hlavní hrdince zdají sny a zjevují růžné výjevy, by se dala atmosféra krájet. Obsazení je také téměř bezchybné. Cate Blanchet většinou moc nemusím, ale zde byla výborná. Potěší také herci ve vedlejších roličkách. Giovanni Ribisi se pro hraní tohoto typu pošuků snad narodil a je vynikající. Stejně jako Keanu Reeves, který hraje odlišnou roli, než na jaké jsme u něho zvyklý. Sam Raimi prostě opět zaválel a ukázal, že je to opravdu vynikající režisér. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejšia je hudba, ktorá skvelo dotvára atmosféru mestečka niekde na juhu USA. Vizuálna stránka je taktiež okúzľujúca. Hlavne pasáže pri jazere (v noci) sú akoby vytrhnuté z toho najlepšieho starého atmosferického béčka. Rovnako aj snové scény a také malé drobnosti (kvapkajúca krv) potešia. Filmu kraľujú herci. Najlepší je príjemne vyšinutý Giovanni Ribisi (scéna odhalenia "pozri do modrého diamantu" bola dokonalá!), skvelo mu však sekundujú aj zničený Greg Kinnear, prirodzená Cate Blanchett, či vidlák Keanu Reeves. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Pozvolné počáteční tempo nenapovídá zdaleka nic o tom, co bude následovat. Všední jižanské drama matky a tří dětí však ve správný čas naruší „nadpřirozené vlnění“ říznuté detektivkou. Kdo je skutečný vrah se brzy stane otázkou dne a je jenom na vaší prozíravosti, jak dlouho sebou necháte manipulovat. Nerozlišitelnosti pravého pachatele nenapomáhá ani tak lehce béčkový scénář, jako spíše herecké výkony pestrého zástupu hvězd s Blanchettovou v čele. U ní obzvlášť stálo za uplatnění pravidlo „důvěřuj, ale prověřuj“. Vraždila ona, nebo psychicky labilní Budd, nebo ten právník? Byl vůbec nějaký vrah? 75% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, numi, Bilky ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pod banálním českým názvem se skrývá příjemně napínavý mysteriózní thriller s prvky horroru. Mozaika různých lidských osudů se točí kolem hlavní hrdinky, vdovy se třemi dětmi, která si přivydělává svými jasnovideckými schopnostmi. Cate Blanchett je pro tuto roli jako stvořená - dostatečně tajemná, silná i zranitelná, zarputilá i chybující. Ostatní herci zdatně sekundují - od týrané husičky Hillary Swank a jejího násilnického manžela Keanu Reevese, přes typicky podivínskou postavu G. Ribisiho, po citlivého sympaťáka G. Kinneara. Každému nemusí sedět duchařské prvky příběhu, já jsem film v rozmezí 4 let viděla dvakrát a v obou případech jsem se výborně bavila. Mušky se najdou, na 100% to není, ale každému příznivci napětí a tajemna můžu "The Gift" s klidným svědomím doporučit. 85% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchet v roli vdovy,která zůstala sama s malými dětmi, má jistý dar,který je ale někdy spíš na obtíž a vykládání karet,taky není zrovna dvakrát výnosný byznys. Vidět zemřelou dívku ve větvích stromu,to není právě to co by si přála a ještě jí pronásleduje agresivní manžel(Keanu Reeves) jedné její přítelkyně. Jeho věčné vykřikování,upalte tu čarodějnici, stejně jednou skončíš na hranici, bylo jeho typický. Nechápu co má proti čarodějnicím,mě jsou sympatický. Trochu voodoo, by neškodilo,že Annie? ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Zatiaľ čo všetci hľadajú telo Jessicy (Katie Holmes), na jednom zo stromov je vidno visieť filmovú kameru. (Arsenal83)
  • Keanu Reeves a jeho filmová manželka Hilary Swank navštívili miestnych poradcov pre manželské zneužívanie, aby pochopili, prečo muži najčastejšie týrali svoje manželky a prečo manželky zostali napriek tomu s nimi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama