Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

lamps 

všechny recenze uživatele

Raimi je dle mého jedním z nejkomplexnějších režisérů současnosti, který dokáže natočit zábavné fantasy dobrodružství se stejnou bravurou jako temný thriller o jednom téměř dokonalém zločinu opředeném řadou záhadných a spletitých zjištění. Působivá výprava a hustá atmosféra jsou jen odrazovým můstkem směrem k dokonale promyšlenému příběhu, jenž je naprosto nepředvídatelný, nápaditě kombinuje osvědčené žánrové postupy a do posledního puntíku využívá úžasný herecký ansábl, který se zde sešel. Všemu vévodí samozřejmě křehká a vyděšená jasnovidka Cate Blanchett, jejíž děsivé předtuchy dokážou opravdu posadit na zadek i otrlejšího diváka, a pak také násilník Keanu Reeves, jenž za ní v zápornější roli nikterak nezaostává. The Gift sice nikdy nebude nablýskanou ozdobou svého žánru a jeho finální část už trochu postrádá lehkost i šmrnc předešlého Raimiho vyprávění, ale i tak je to stále pikantní a zatraceně výživná delikatesa, na níž si musí každý hororový fanoušek s chutí smlsnout.. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Tento film si zaslúži umňa 5 hviezdičiek a to s viacerých dôvodov. Jeden z nich je hrali tam moji obľubený herci a to vynikajúco hlavne Cate Blanchett ktorá ma niky nesklame. Atmosféra bola dobrá s gradovaním príbehu a napinaním diváka. Mysteriózny thriller, pri ktorom som sa vôbec ale vôbec nenudil. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý thriller od Sama Raimiho. Nikdy sem o něm vlastně neslyšel. Obsazení je neskutečně nabité. Cate Blanchett hraje matku třech dětí, která žije v malém městě a má zvláštní schopnosti. Díky svému daru se přimotá k vraždě, která se zdá být snadno vyřešení. Časem ale přijde na to, že vše není, jak se zdá a pátrání po vrahovi pokračuje. Musím ocenit i další herce, jako třeba Keanu Reevese v roli primitivního vidláka. nebo Katie Holmes. "Prý dělám dobré šťouchy." ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Je to jen pár dní, co jsem film viděl a už si nějak nemůžu vzpomenout o co šlo. Mám blbou paměť? No spíš bych řekl, že ten film je poměrně nezáživný. Nemám rád kartářky, neuznávám nějaké jasnovidectví a těchto sraček je film plný. Jestli mě měl konec nějak překvapit, tak to se tada vůbec nepovedlo. Ve filmu je silná atmosféra a i příběh je solidní, divák do konce neví, na čem je. Ale jinak to není žádná sláva, děj mě nedokázal natolik zaujmout a celkově mě to prostě nějak nesedlo. 50% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který se opírá o hodně povedené herecké výkony, (hlavně Ribisi a Blanchett), hodně mrazivou atmosféru a skvělou hudbu. Jediné mínus z mé strany je pouze to, že Keanu Reevese daboval Jiří Schwarz. A i když ho jako dabéra mám rád, tak k Reevesovi se fakt nehodil. Ale jinak nemůžu než doporučit. P. S. Katie Holmes sice neumí hrát, ale prsa má fakt pěkný :-) P. S. 2: Tohle je můj 2000. film. Možná proto zaokrouhluji nahoru. Ale fakt jen nepatrně... :-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Danny Elfman se ve filmu objeví jako houslový hráč v jednom snu. (Chatterer)
  • Ve scéně v čase 14:30 ve chvíli, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vchází do dětského pokoje, se mění poloha jejího syna v posteli. V 1. záběru je uprostřed postele, ve druhém je více na levé straně. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama