Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

choze 

všechny recenze uživatele

Krásně čistě natočený a rozhodně nadprůměrný mysteriózní thriller postupně filmařsky dospívajícího Sama Raimiho s opravdu lahůdkovou hereckou sestavou podávající vynikající výkony. Vzhledem k tomu, že jsem se ale ani trochu nebál a podobně jako třeba v Kingových románech mě zajímalo naopak všechno nehororové a nenadpřirozené a hlavně protože jsem vraha odhalil hodně dlouho před koncem, nemůžu jít na pět. Navíc si mnohem víc cením filmů z Raimiho puberty jako SMRTELNÉ ZLO II či DARKMAN a jeho umírněné thrillery a SPIDER-MANOVÉ mě už zdaleka tak neoslovují. Atmosféra pěkná, ale popravdě taková LEDOVÁ BOUŘE ji měla hlavně díky vynikající hudbě stokrát působivější (a to nešlo o horor). Kate Blanchett je nádherná ženská a fantastická herečka a filmu dává hrozně moc. Jinak nejlepší scéna - "pohled do modrého diamantu!" A na tu duchařinu na konci se měl Raimi vykašlat, je to jak z nějakého blbého pořadu typu Věřte nevěřte a trošku mi výsledný dojem shodila. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

S naprostou určitostí jeden z nejzásadnějších filmů, které mě formovaly během dětství/dospívání. (A natočil ho zrovna Sam Raimi, kdo by to byl řekl.) Myslím si, že každý film, o kterém v současnosti řeknu, že mě zasáhl takzvaně do srdíčka, by se dal vysledovat buďto sem, nebo ke Kill Billovi. Smajlík smajlík. A nejspíš za to může jak to, že jsem na něj jednu dobu koukala pořád dokola, tak to, že je o čarodějnicích a na konci se rodina léčivě objímá. A jsou tam věštecké sny a temná, temná, temná voda. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno mě to nijak výrazně nechytlo a nebavilo. Standardní mysteriózní thriller, jenž chce na závěr překvapit, no u mne se mu to hrubě nepovedlo. Vždyť to bylo jasný už jakou dobu před samotným tím odhalením, jak to vlastně bylo! Špatný film to rozhodně není, na to má moc dobré obsazení a režiséra, ale myslím si, že se z toho dalo vymáčknout mnohem víc. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tento film zjevně natočila LPŽ, Liga paranormálních živnostníků. Celý film v podstatě sděluje dvě věci: jak je hlavní hrdinka, vybavená schopností věštit, morálně čistá a jak je její vidění budoucnosti opravdové. Mezi neustálým hračičkováním se Zenerovými kartami se divák dozví, že je to vzorná matka, odvážná žena, oddaná vdova, citlivá kamarádka a jak v městečku supluje psychologa, kněze i policii. To vše samozřejmě jen za velmi malé obnosy (podivné, srovnám-li ji se skutečnými superstar parasféry). A má s tím jen problémy, nebožačka, jeden chlápek ji vyhrožuje vykucháním, jistý klient je vyšinutý násilník, všude samá nedůvěra, výsměch či nevděk. Ona se však nezlomí (následuje SPOILER), a když dojde na spravedlnost, postaví se správně na stranu nevinného, i když jí hrozil vykostěním dětí (KONEC SPOILERU). Zkrátka světice. Po obsahové stránce jde IMHO o film podřadný, po stránce formální o šedý průměr, byť prostý chyb. A jen tak mimochodem, k předvídání budoucnosti neslouží moderní pýthie, karty či křišťálová koule, ale diferenciální rovnice. Slabé **. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchet v roli vdovy,která zůstala sama s malými dětmi, má jistý dar,který je ale někdy spíš na obtíž a vykládání karet,taky není zrovna dvakrát výnosný byznys. Vidět zemřelou dívku ve větvích stromu,to není právě to co by si přála a ještě jí pronásleduje agresivní manžel(Keanu Reeves) jedné její přítelkyně. Jeho věčné vykřikování,upalte tu čarodějnici, stejně jednou skončíš na hranici, bylo jeho typický. Nechápu co má proti čarodějnicím,mě jsou sympatický. Trochu voodoo, by neškodilo,že Annie? ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V roku 2014 sa Katie Holmes v rozhovore vyjadrila, že nemá problém byť na obrazovke hore bez: "Urobila som to už ako veľmi mladá (práve v tomto filme) a to bol ten správny čas. A ak by si to moja rola vyžadovala, urobila by som to znova. Myslím si, že ľudia musia prijať sami seba, svoju kreativitu a svoje telá." (Arsenal83)
  • Zatiaľ čo všetci hľadajú telo Jessicy (Katie Holmes), na jednom zo stromov je vidno visieť filmovú kameru. (Arsenal83)
  • Danny Elfman se ve filmu objeví jako houslový hráč v jednom snu. (Chatterer)

Reklama

Reklama