Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchet v roli vdovy,která zůstala sama s malými dětmi, má jistý dar,který je ale někdy spíš na obtíž a vykládání karet,taky není zrovna dvakrát výnosný byznys. Vidět zemřelou dívku ve větvích stromu,to není právě to co by si přála a ještě jí pronásleduje agresivní manžel(Keanu Reeves) jedné její přítelkyně. Jeho věčné vykřikování,upalte tu čarodějnici, stejně jednou skončíš na hranici, bylo jeho typický. Nechápu co má proti čarodějnicím,mě jsou sympatický. Trochu voodoo, by neškodilo,že Annie? ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Vidí věci“, ale ne vždy je to úplný dar. Zvlášť, když se díky tomu stává svědkyní vraždy. Vdovu, matku tří chlapců a vykládačku karet tak straší zohavená těla, vyhrožuje jí venkovský balík a čelí i nedůvěřivé policii. V tomhle jižanském městečku bude ještě horko, a to i díky spoluautoru scénáře Billy Bobu Thorntonovi, který se Samem Raimim, než se upíchl k limonádě s pavoučím mužem, spolupracoval už na mrazivém Jednoduchém plánu. Raimi, který je oproti svým prvotinám umírněný, se snaží zahlazovat stopy a vysílat falešné náznaky, přesto divák velmi brzy pochopí, kdo že sprovodil ze světa trajdu Katie, která sice měla před svatbou, ale ráda zahřívala i jiné postele. Atmosféru buduje velmi pečlivě, řada scén je napínavých a hlavně výtečně zahraných víc než půltuctem zvučných jmen: kupříkladu traumatizovaný mladík (a obecně nedoceněný) Giovanni Ribisi, tupý násilník Keanu Reeves (oproti ve stejném roce vzniklém thrilleru Sleduje tě vrah úplně jiný přístup k záporné postavě), odvážná mrška Katie Holmes, cynický šerif J. K. Simmons a především suverénní Cate Blanchett, která je nad kartami nebo třeba chladným jezerem naprosto přirozená. Nechejme sebou příjemně mrazivě manipulovat. Ty lehce nadhodnocené čtyři hvězdy jsou vyjma herců hlavně za zmiňovanou atmosféru.. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, když jsem to kupoval, tak jsem asi čekal větší bombu, ale nadprůměrný film je to každopádně. Je to slušný thriller, kterému nechybí zručná režie, dobrá kamera, hudba, herecké obsazení, vcelku originální myšlenka a obstojný (leč celkem předvídatelný) konec. Ale asi to nejlepší na tomto snímku je výtečná atmosféra, která ve vás opravdu vyvolá min. napětí. Co se týče těch herců; hlavně se mi líbil výkon Ribisiho, ale velice dobře zahrála samozřejmě taky Blanchettová. Zklamala mě jen Holmesová; přesto její výkon v Batman začíná byl horší. Plným počtem hodnotit nemůžu, bylo zde několik nesrovnalostí, které mi v tom brání (např. jak se asi mohl 1 ze synů s úsměvem podívat na svoji babičku, když tam vůbec nebyla; to měl stejně jako jeho matka vidiny?!), ale zaloužené 4* to jsou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pod banálním českým názvem se skrývá příjemně napínavý mysteriózní thriller s prvky horroru. Mozaika různých lidských osudů se točí kolem hlavní hrdinky, vdovy se třemi dětmi, která si přivydělává svými jasnovideckými schopnostmi. Cate Blanchett je pro tuto roli jako stvořená - dostatečně tajemná, silná i zranitelná, zarputilá i chybující. Ostatní herci zdatně sekundují - od týrané husičky Hillary Swank a jejího násilnického manžela Keanu Reevese, přes typicky podivínskou postavu G. Ribisiho, po citlivého sympaťáka G. Kinneara. Každému nemusí sedět duchařské prvky příběhu, já jsem film v rozmezí 4 let viděla dvakrát a v obou případech jsem se výborně bavila. Mušky se najdou, na 100% to není, ale každému příznivci napětí a tajemna můžu "The Gift" s klidným svědomím doporučit. 85% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som videl opakovane, a to že som si ho iba pozvoľna vybavoval svedčí o tom, že vo mne nezanechal silné dojmy. Vo viacerých komentároch autori píšu o Samovi Raimim takmer s nábožnou úctou. Mne to meno nič nehovorilo, tak som sa pozrel na jeho profil a vybavil sa mi Lesný duch, ktorý som poslal do odpadu a filmy, ktoré nepozerám. The Gift mohol byť podľa scenára priemernou detektívkou s množstvom klišé. Raimi do neho vniesol hororovú atmosféru, pričom tie ľakačky a duchárinu si mohol odpustiť. Film zdvihla aj podporujúca hudba a najmä výborná Cate Blanchett, Keanu Reevesa a pre mňa neznámy Giovanni Ribisi. V mojich očiach napriek tomu nedosiahol na označenie "vynikajúci film". ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Zatiaľ čo všetci hľadajú telo Jessicy (Katie Holmes), na jednom zo stromov je vidno visieť filmovú kameru. (Arsenal83)
  • V čase 1:35:20 poté, co začne Annie Wilson (Cate Blanchett) téct krev těsně u oka a přes rty, není po krvi ani náznak. O pár vteřin později má pak krev v jiné části obličeje. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama