Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (416)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Hvězdní Stoneová, Crowe, Hackman a DiCaprio ve westernovém příběhu o pomstě dívky, nyní již ženy, za smrt jejího otce šerifa rukou bezcitného zloducha. Ten pořádá pravidelnou střeleckou soutěž, jejímž cílem je zabití jeho protivníků. Slabinou filmu je dost předvídatelný a monotónní scénář, já si např. v pohodě tipnul závěrečnou čtveřici střelců (Strakatý kůň tam není...) i průběh finále. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=NfRrEUz62Lw ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Podľa tunajších komentárov je tento western absolútne nepochopený ... bodajby nie keď ide o divokú paródiu žánru, nabitú hviezdami v netradičných úlohách. Na pôdoryse "neľútostnej" streleckej súťaže sa Raimi naposledy (samozrejme limitovaný štúdiom) "vyřádil" aby navždy (?) upadol do odpadových vôd mainstreamu a pochoval tak svoj osobitý vizuálny štýl. Aj pre Sharon (mimochodom najnevýraznejšia postava celého filmu) to bola labutia pieseň, naopak zaskveli sa Gene Hackman, Russell Crowe, Lance Henriksen, dokonca i Leonardo. Apropo, Raimi film venoval legende žánru (už vidím ako užívatelia ČSFD "kulia" oči :-)) menom Woody Strode. (5.5.2005) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Má to rychlost, dynamiku, režijní invenci a překvapivě i styl, což se o hloupoučkém a klišovitém Spidermanovi ani zdaleka říci nedá. Příběh o pomstě je překvapivě velice koukatelný a v lecčems se připomene legendární Tenkrát na západě. Snad jen tu drsnost Sharon Stone jaksi příliš nevěřím. Oproti tomu Hackman je klasicky brutální, ale na to jsme si od Nesmiřitelných již zvykli. Souboje jsou zajímavě inscenovány a rozhodně se divák nudit nebude. Nicméně vzhledem ke hvězdnému obsazení se dalo čekat přece jen trochu více. Nikdo z tvůrců vyloženě nic nepokazil, přesto se snímek za chvíli vykouří z hlavy a zbyde jen matná vzpomínka. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Herci dobří na všech frontách, ani Sheron mě nevadila. Ovšem western, kde si kaubojové místo whisky poroučí šampus a pivo ve skleněných půllitrech, sorry, to není western, ale variace na jakési moderní klišé. Navíc kotrmelce a dvoumetrové pády těch "vyvolených" co to koupily, to na mě vůbec neplatí, ba naopak. A když teď zjišťuji, že za tím stojí Raimi, tak o to je to horší. Je to velmi vlažné a v několika místech přestřelené. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Víte, na tomhle filmu mi ani tak nevadí ohraná zápletka nebo nevýrazný děj, spíš mi tu vadí Sharon Stone. Nic ve zlým, ale já si tuhle ženskou prostě jako drsnou mstitelku, kteréžto srdce však tluče zatroleně citlivě a není jí víc jak dvacet představit nedovedu. Opravdu ne. Ale ona si to očividně představuje často a ráda. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Kožená bunda, kterou nosila Sharon Stone, je přes 100 let starý kousek z muzea. (TaNya_)
  • Ve snímku je jedenáct soubojů, a protože jde o vysoký počet, snažil se Sam Raimi, aby každý z nich vypadal jinak. (TaNya_)
  • V scéne súboja, kde sa stretnú Cort (Russell Crowe) a Spotted Horse (Jonothon Gill), je pri zábere z blízka na Corta vidieť za ním stáť niekoľko ľudí, no po strihu sú v zábere z diaľky ľudia preč. Nasleduje znova záber z blízka a ľudia sú späť. (Jayem)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama