Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (416)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi čtyřmi a pěti. Ale vzhledem k tomu, že mi tu nevadil DiCaprio, přidám. Film je z doby, než mu zcela odumřely mimické svaly, takže jsem se ani od samého prvopočátku netěšila na jeho skon. Stonová je skvělá, její ženskost kontrastuje s pocitem bezmoci, který se časem přeměnil v touhu po pomstě. Roli velekladného hrdiny s trošku monotónním výrazem zvládl Crowe. Hackman je velmi dobrý vždy, ale zde je až démonický. Občas tomu dopomáhá kamera, nejvýrazněji když si prohlíží Heroda z podhledu hvězdy. Raimiho režie mi zde stylově připomíná Tarantina, byť si každý z nich kráčí vlastní cestou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi dal dohromady luxusní partičku a vydal se točit soubojový western. Škoda že jsem nedával pozor a nezachytil jsem Bruce Campbella, který pochopitelně nesměl chybět. Sharon Stone opět ukázala jako v zpočátku 90. let několikrát, že se může čím chlubit, bohužel to není kvalitní herecký výkon. 65% ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tenhle western je inovativní jen v tom, že místo hrdiny, přijíždějícího se pomstít zákeřnému padouchovi, tu máme hrdinku. Což je navíc nevyužito, na místě Sharon by klidně mohl být chlap a nebylo by třeba měnit vůbec nic kromě milostné zápletky s Cortem (ano, i Russell Crowe má ve své filmografii snímky, kde spíš překáží než co jiného), která navíc do filmu vůbec nezapadá a působí dojmem, že ji tam scénáristé přihodili na nátlak šéfů, kteří tam nějakou milostnou scénu prostě mít museli, "když už tam je Sharon." Film si to bezpečně sviští ve vyjetých kolejích westernových klišé a bez odboček dojede do očekávané stanice. Jediné překvapení pro mě skýtá tím, že po náležitě padoušském Hackmanovi mi tu připadá nejlepší DiCaprio, který se neobvyklé role zhostil se ctí a znovu mi připomněl, že bych nad ním jako nad hercem rozdodně neměla ohrnovat nos. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Víte, na tomhle filmu mi ani tak nevadí ohraná zápletka nebo nevýrazný děj, spíš mi tu vadí Sharon Stone. Nic ve zlým, ale já si tuhle ženskou prostě jako drsnou mstitelku, kteréžto srdce však tluče zatroleně citlivě a není jí víc jak dvacet představit nedovedu. Opravdu ne. Ale ona si to očividně představuje často a ráda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rýchlejší ako smrť. Toto je na filme jedine pozitívne, a to že skončil rýchlejšie, ako som zomrel. Super herecké osobnosti v niečom, čo sa chcelo stať westernovou legendou, ale klasike nesiaha ani po päty. Mladému DiCapriovi rola ani nepasovala s tým mladistvým výrazom, Sharon Stone v kovbojskom výstroji je všetko len nie sexy a to je jediná poloha, ktorú kedy vedela hrať. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Všechny scény, kde se vyskytuje Bruce Campbell, byly z finální verze filmu vystřiženy. Přesto zůstal v obsazení. (Karlos80)
  • Herci se zbraněmi rádi blbli na place. Většinou se pozdravili: „Jak se daří?“ a poté následovalo rychlé tasení a závod, kdo by koho dřív zastřelil. (TaNya_)
  • Ve snímku je jedenáct soubojů, a protože jde o vysoký počet, snažil se Sam Raimi, aby každý z nich vypadal jinak. (TaNya_)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama