Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Pět malých prasátek (S09E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Five Little Pigs (více)

Obsahy(1)

Lucy Craleová přišla ve svých sedmi letech o matku Carolinu, která byla odsouzena a popravena za vraždu svého manžela Amyase, Lucyina otce. Po čtrnácti letech dostává Lucy dědictví jehož součástí je i dopis, který jí matka napsala před svou smrtí a v němž tvrdí, že je nevinná. Čtrnáct let je hodně dlouhá doba. Za tu dobu se může svět posunout o hodný kus kupředu, může jej ale také hodně lidí opustit. Pět klíčových svědků, kteří byli tím či oním způsobem zainteresováni na případu vraždy malíře Amyase Cralea, však naštěstí ještě žije. Lucy se rozhodne očistit matčino jméno a požádá slavného detektiva Hercule Poirota o prošetření případu. Poirot případ přijímá a nejprve jde za advokátem, který před čtrnácti lety Carolinu obhajoval. Od něj se mimo jiné dozví, že Amyas míval pletky se ženami, což Caroline mlčky snášela. Až na tu poslední, Elsu Greerovou... Takže se Hercule Poirot může směle pustit do řešení téhle dávné záhady. Ostatně Lucy Craleová, která touží očistit jméno své matky, je mimořádně půvabná mladá dáma, které by byl hřích nepomoct. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

Canniosh 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento detektivní díl s Herculem Poirotem je zcela odlišný od jiných, seriálových, epizod. Je takový ponurejší a více dramatický. Tím samozřejmě nechci říci, že je špatný, to v žádném případě, jedná se o kvalitní detektivní film se zajímavou zápletkou a ještě zajímavějším rozplétáním záhady 14 let staré vraždy. Škoda jen, že Poirot nemá k ruce svého potřeštěného "Watsona", čili kapitána Hastingse, který prostě k Poirotovi patří a bez něhož to prostě není ono. Právě Hastings a inspektor Japp dodávali vždy tu pravou šťávu, protože předkládali Poirotovi de facto ty otázky, které si kladl při sledování sám divák. V tomto díle je od začátku jasné, že byť si všichni aktéři filmu myslí, že za 14 let starou vraždu byla odsouzena ta pravá osoba, nebude tomu tak a Poirot tomu opět přijde na kloub. Všechny indicie si tentokrát Poirot nechává pro sebe a vše si nechává až na závěr (jako obvykle). Osobně mohu tento film vřele doporučit nejen pro ty, kdo mají rádi Poirota, ale i pro ty, kdo mají rádi dobré detektivky, kde nemusí téct krev a přesto je divák napjat od začátku do konce. ()

piranha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Magnifique! I přestože musím přiznat, že soustavné koukání na Poirota bystří mozek a budí takzvané poirotovské myšlení, tudíž užuž jsem si myslela, že přemýšlím jako on, chytám stejné nitky a nakonec dospěju ke stejnému závěru, opět jsem se zasekla na ubohém prvním předstupínku a nedala to! Ovšem to je na tom to pěkné, celou tu dobu je to tak napínavé a baví mě to od začátku až do konce a nakonec ještě přichází parádní rozuzlení, které obvykle nečekám. (A pokud čekám, někde je něco špatně a já nedám pět hvězdiček.) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule sa tentokrát pustil do menej zaujímavého prípadu, ktorého podstatou je štrnásť rokov stará vražda. Pomalé retrospektívne prerozprávanie zločinu a udalostí, ktoré k nemu viedli, dávali silný nádych dramatickej línie s psychologickým zameraním na osoby, než na regulérne krimi vyšetrovanie. Tým ma to trošku odrádzalo, pretože som znovu čakal pohotové, svižné vyšetrovanie s kvapkou ľahkosti a šmrncu. Samozrejme mi aj chýbali postavy kapitána Hastingsa a inšpektora Jappa. 70%. ()

paniColombova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

BRAVO BRAVO BRAVO. Natočeno v roce 2003 a výborné. Dobrá myšlenka rozřešit vraždu po tolika letech. Jen trochu pozdě. Smutný nespravedlivý osud jedné dobré ženy a jejího manžela. Jako vždy - vraha jsem netušila do konce filmu. Toto je jedna z mých srdcovek asi právě proto, že tento příběh je aspon pro mě nejsmutnější, co jsem kdy od Agathy viděla. Křehce natočený film a jeden z mála, který se Agatině stylu moc nepodobá, ale možná právě to je na tom to orginální, jiné. PS: Za pozornost stojí i dojemná hudba na klavír doprovázející film. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mladá žena chce zjistit, co se stalo jejím rodičům před čtrnácti lety a Hercule Poirot se ujímá vyšetřování, strhující příběh o rodině talentovaného malíře je odvyprávěn v melancholické atmosféře vzpomínek a za doprovodu krásného klavíru.. Dostáváme pět verzí od svědků oné události a výborný David Suchet poskládá všechny střípky skládanky v jeden celek, skvělá práce, bravo.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní hudební motiv filmu je z pera slavného francouzského skladatele Erika Satie, konkrétně se jedná o sérii klavírních kompozic "Gnossiennes". (PhillM.)
  • Ve scénách z dětství maluje mladý Amyas Crale levou rukou, ale ve scénách, kde je dospělý a hraje už ho Aidan Gillen, maluje pravou rukou. (Sebi236)
  • Meredith Blake je také jméno postavy ve filmu Past na rodiče (1998). (ČSFD)

Reklama

Reklama