Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Temný cypřiš (S09E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Sad Cypress (více)

Obsahy(1)

Elinor Carlisleová by si nikdy nepomyslela, že si na vlastní kůži ověří pravdivost rčení o staré lásce, která nerezaví. Jenomže pouto, pojící jejího snoubence Rodyho s jeho přítelkyní z dětství, která se po letech strávených v Evropě vrátila do Anglie, by neviděl leda slepý. Může se někdo Elinor divit, že k Mary Gerrardové nezahořela zrovna velkou láskou? Ale může se pak někdo divit policii, že po tragické Maryině smrti je Elinor hlavní a de facto jedinou podezřelou? Je ale opravdu pachatelkou obou těch zločinů, z nichž je obviněna? Předivo lží, které bude muset tentokrát na žádost svého přítele Hercule Poirot rozplést, je mimořádně složité a spletité. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divák je zvyklý na následující průběh: Hercule si vyjede na dovolenou (nejlépe na Kanáry) - zavětří nepřátelství - ohledá mrtvolu - a začne se chlubit svou dedukcí! Ale zde je v pozici zevlouna, jež baží po jakémkoliv vzrušení, jež mu průběh jeho prozatímní penze nemůže nabídnout. Ergo začne být nesnesitelný, jelikož v každé hádce zří potencionální motiv vraždy. V obklopení dvou krásných žen (ty se nám vyčerpali alespoň na pět dílů dopředu) se Hercule touží předvést, a proto nechává exhumovat těla, po večerech v putyce popíjí absinth a přitom pozoruje, kde se co šustne a v neposlední řadě posílá tweety svému psíkovi, jež naneštěstí není v krajích nabízející fixní internetové připojení. Zjevně by nebylo na škodu si k večeři koupit tu krabí paštiku, že Hercule?! 87% ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poklidný díl z anglického venkova s odsouzenou k smrti, kterou musí Poirot vyrvat oprátce - samozřejmě že se mu to podaří. Tahle série je pro mě osobně tou relativně nejslabší - tady tu čtvrou hvězdu zachraňuje pouze má oblíbenkyně Kelly Reillyová, které to tady neskutečně sekne a taky jedna hororová scéna jak z Indiana Jonese... ()

Reklama

LucyW. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda! Já nejsem jediný fanoušek Paula McGanna? (miluju kompletní sestavu z Hornblowera). Ale k věci. I když není zrzavý a pihovatý, jako v knize, zosobňuje přesně tu stejnou "zatracenou anglickou spolehlivost". Mezi Poirotovskými knihami je tahle dost výjimečná ("Jedna z mých nejlepších knih, kdyby v ní nebyl Poirot":-)). Je hodně postavená na atmosféře, kterou film vystihl, jen jsem trochu nechápala, co je za problém s tou pomazánkou. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle část Poirotí série bych nebetyčně zbožňoval, nebýt jedné věci . syndromu anglických detektivek - naprosto nudná (pro mě) půl hodina (minimálně), ve které se vysvětlují vzájemné vztahy, ukazují povahy postav, naznačují motivace... To mě ovšem nebaví, obzvlášť, když je k dispozici brilantní velmistr šedé kůry mozkové, u kteréhož je zábavné pozorovat ono rozplétání. Nadstandardní detektivka (čili standardní Poirot) v starndartním střihu Anglické panství & dědictví & dávné tajemství, zručně zhotveno, Suchettózně zahráno. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naozaj pochmúrny diel, ale s minimom deja, stále sa iba intriguje a obkecáva. Tak sa celý dej okrem rozuzlenia zmestil do obsahu a divákovi by po jeho prečítaní úplne stačilo pozrieť si koniec. Typický príklad, keď je jeden a pol hodiny kriminálky príliš veľa a pôvodné trvanie pod jednu hodinu by bolo vhodnejšie. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Poirot (David Suchet) se v tomto příběhu v novinách dočte o smrti slavného amerického skladatele George Gershwina. Zde se tvůrci televizní adaptace dopustili nepřesnosti, neboť podle Poirotových Timesů Gershwin zemřel v září 1937, leč ve skutečnosti se to stalo už 11. června téhož roku. Agatha Christie sama ve své knize Gershwina nezmiňuje. (PhillM.)
  • Natáčelo se ve vesnici Hambleden, která se nachází v anglickém hrabství Buckinghamshire, a také v hospici Sue Ryder, který se nachází ve vesnici Nettlebed, kde se nacházelo i sídlo Laury Welman (Diana Quick). (Trajektt)

Reklama

Reklama