Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Smrt v oblacích (S04E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Death in the Clouds (více)

Obsahy(1)

Hercule Poirot si vyjel do Paříže. Příjemné dny odpočinku tráví na výstavách, prohlíží si památky, navštíví i tenisový turnaj. Všechno hezké ale jednou skončí a velký detektiv se vrací do Londýna. Meteorologická předpověď zaručuje klidný let, Poirotovi je však stejně nevolno - nemůže se totiž zbavit strachu z cestování letadlem. Jedna dáma na palubě je na tom ovšem ještě mnohem hůř než on: stevard krátce před přistáním zjistí, že je mrtvá, a malá bodná ranka na krku svědčí o tom, že nešlo o přirozenou smrt. Podezřelí jsou všichni pasažéři i členové posádky. Geniální Belgičan postupně objevuje překvapivé vztahy mezi některými zúčastněnými a obětí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Herculem Poirotem jsem se seznámila právě prostřednictvím tohoto filmu. Bylo mi deset a bylo to ve viktoriánské vile kdesi na anglickém venkově. Pamatuju si, že v krbu hořel oheň a já do té doby ještě nikdy neviděla filmovou mrtvolu (Vinnetou se nepočítá!). A trauma bylo na světě. Od té doby jsem se naučila lépe anglicky (a v Česku se rozmohl dabing), takže dnes už vím, že všechno dobře dopadlo, ale odpor k anglické venkovské architektuře mám stejně silný, jako jistý Belgičan k létání. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S04E02. Jak rika inspektor Japp - Poirote, nemuzete nasednout ani do letadla, aniz by se stala vrazda :) Zajimavy, takovy "napul francouzsky" dil, tentokrat bez Hastingse. Poirot je na navsteve Parize jako turista a spolu s dalsimi, kteri zde byli prevazne kvuli tenisu na Roland Garros, se pak vraci letadlem do Anglie. Po priletu je nalezena starsi dama mrtva. Maly prostor paluby letadla, pomerne malo podezrelych - kazdy zcela jiny - a jedna vosa. Slusny dil, ktery ma u me bohuzel minus, ze je snadno zapamatovatelny, cili napodruhe uz neohromi. Kazdopadne je logicky, coz je hlavni, a je roztomily tim spickovanim mezi Jappem a jeho kolegou - franc. inspektorem. ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při vší úctě k páně Poirotovi/Suchetovi, tohle je jeden z nejméně povedených dílů seriálu. Hezké záběry z Paříže, standardně dobrý Poirot, byť jeho chytré poučování o památkách Paříže mně tentokrát lezlo na nervy. Nicméně překombinovanost závěru a neuvěřitelné rozpletení celého příběhu, včetně naprosto stupidního přiznání se pachatele to pozitivní přece jen do jisté míry degradovaly. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot prospal vraždu! Titulek jak do Blesku. Výborná je linie Jappa a francouzské policie. No zkrátka je to klasika - vražda v uzavřeném prostoru, hádání, která z přítomných dam je ztracená dcera, exotická vražedná zbraň (?), chladnokrevný vrah (vražda proběhla všem na očích), láska mezi podezřelými a nečekaná odhalení. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zfilmované případy Hercula Poirota považuji za vrchol tvorby detektivního žánru. Samozřejmě je to díky nekonečné genialitě Agathy Christie, ale také i jedinečným a nenapodobitelným výkonem Davida Sucheta, který je ve své životní roli perfektní. Vražda v oblacích patří mezi klasiku a je to jeden z nejlepších příběhů vůbec. 100% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Když Poirot (David Suchet) prohlíží mrtvolu a na krku objeví stopu po otrávené šipce, je vidět, jak pod vpichem tepe tepna. (pjotri)
  • Letadlo zobrazené ve filmu je Douglas C-47B Dakota 4. V románu je ovšem typ letadla Handley Page HP42. (Jan.Kanak)
  • Na začátku epizody postavy na Stade Roland Garros sledují finále tenisového turnaje mezi Angličanem Fredem Perrym a Němcem Gottfriedem von Crammem. Zápas se skutečně odehrál, a to v roce 1935. Perry zvítězil 3:1. Agatha Christie však v předloze nic takového nezmiňuje. (PhillM.)

Reklama

Reklama