Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivka, která se opírá o béčkovou zápletku a ještě to krásně zdůrazňuje. A přesto to vůbec béčkové není, ale je to výtečně promyšlené a ukazuje to, jaká byla autorka skvělá, a jak si - stejně jako její filmoví následovníci - dokázala se žánrem hrát. Tenhle díl mě také nesmírně bavil a jeho zamotaná zápletka mě odzbrojila. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Označuji to za kvalitní detektivku se vším všudy (dokonce i s závěrečnou scénou, kdy detektiv vysvětluje své myšlenkové pochody v místnosti všech účastněných okolo vraždy, typická Agatha), která mi ale dech nevyrazila. Možná to bude tím, že se na takovou podívám dvakrát do roka (nepřeháním) a vyberu si většinou amerciký style, ale Agathu a její romány mám celkem rád, samotného Hercuila už méně. Každopádně velké plus je, že se děj odehrává v Dovereském Castlu, kde jsem ani ne před měsícem byl, celá zápletka není jedna z těch obyčejných a děj se odehrává před druhou světovou a všichni jsou jí ovlivněni (činy, motivy). ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodiny. Kolik jich ještě máme, kolik nám jich ještě zbývá? Kdo je spočítá? A jaké budou? V ulici s nanicovatými sousedy? Se škraboškou na jevišti divadélka předstírání? V truhle plné peněz? Čí jsou to peníze? A záleží na nich, když nevíme, kolik hodin nám tu ještě zbývá? A kolik hodin nám ukradli? A byly vůbec naše? A bude válka? A přežije Anglie? Těžko říct, těžko přetěžko. --- "And how do you call yourself? Hercule Poirot. That's not a name! That's a noise!" Aren't we all? Aren't we? ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedený díl s napínavou zápletkou. Hercule nám trošku zestárnul, ale na jeho belgickém šarmu to nezanechalo nejmenší stopy :) Jinak nevím, jestli předloha Agathy obsahovala tolik jiskření a romantiky jako nabízel seriálový díl, ale dalo se to přijmnou, když je to všechno ve stylu gentlemanství třicátých let... ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně překombinované a s poněkud chatrným futrováním špionážní zápletkou, ale pěkná herečka v hlavní roli, takže odpouštím. Již po několikáté se objevuje strašák války, kterou Agáta asi vnitřně dost řešila. To není mínus, prostě jen konstatování. Nechytlo mne to tolik jako jiné kousky s Poirotem, ale pořád je to extraordinérní program na nedělní odpoledne. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band. (PhillM.)
  • Anglická herečka Beatie Edney, která v této epizodě ztvárnila paní Hemmingovou, si v seriálu nezahrála poprvé. Vidět ji diváci mohli už o 20 let dříve, v příběhu Záhada na zámku Styles (1990), jako Mary Cavendish. (PhillM.)

Reklama

Reklama