Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AKO TO ŽE SA TO NIKDY PREDTÝM NESTALO A TERAZ TRI PREKLEPY NA JEDNEJ STRÁNKE? Hercule Poirot sa kvôli slečne Lemonovej ujíma pomerne banálneho prípadu zmiznutia predmetov so študentského internátu. Prípad však naberie tragické následky a Poirot nakoniec musí hľadať vraha. Počas celého príbehu nás sprevádza hlodavec a zábavu nám zaobstará inšpektor Japp, ktorého prichýli u seba belgický detektív (humor s bidetom). PRETOŽE TIETO ŠEDÉ BUNKY VIDIA VŠETKO, TAK PRÁVE STOPY MALÝCH CHÝB, KTORÉ SI ZLOČINEC NEVŠIMNE, OTVORIA DVERE K PSYCHOLÓGIÍ A ZÁROVEŇ K ZLOČINU. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zoznamovanie s Poirotom sa mi začína veľmi páčiť. V niektorých prípadoch začínam mať istotu, že miernou štruktúrou sa inšpiroval aj môj obľúbený 'Monk'. A to je to, čo mám rád a je rozvité práve tu. Tajomná atmosféra, nezlučiteľné indície, historická anglická doba s množstvom šarmu, intelektuálne vyšetrovanie, geniálny záver s vygradovanou pointou. Akurát tá cesta k nemu mohla byť zaujímavejšia. Už som ju u Poirota takú videl. 80%. ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V ubytovně potrhlé Řekyně v ulici Hickory se začaly ztrácet čepice. Dvě pletené a jedna plátěná se štítkem... Tak ne, to bylo tenkrát myslím v nějaké škole ve Vyškově, ale i zde se ztrácejí věci a nemá v tom prsty Alzheimer, ale partička študáků. Nebo ne? Bavil mě způsob, jak se do ubytovny Poirot jakoby nenápadně vetřel, pod záminkou přednášky o kriminalitě (říká tam, v nechtěné parodii na nadporučíka Mazurka, že prevence, soudruzi, prevence je to nejdůležitějši). Myslel jsem, že bude celým příběhem provázet jako přednáškou a názorně vše demonstrovat v praxi. Ale on si to jako obvykle nechal až nakonec, kdy ze svého rozpáraného batohu nevytáhl Boba ani Pavla Bobka, nýbrž pachatele. Bravo, monsieur Poirot! Bravo! P.S. V tomto příběhu se přes veškerou snahu inspektor Japp nedozví, k čemu slouží bidet, a krutý Poirot a paní Citronová jej sadisticky trápí hladem. ()

LucyW. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to myš, ne krysa a aby bylo jasné, proč tam je: I když se česky překládá jako Zlatá brána, originální rozpočítávadlo zní: Hickory, dickory, dock, the mouse ran up the clock. The clock struck one, And down he run, Hickory, dickory, dock. Můj nejoblíbenější Poirot (a ano, má na tom svůj díl Damian Lewis). ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E02 - Několik dějových linek, spousta zločinů různých druhů, podvůdky, intrikaření, navázání i na minulost, bylo tady toho možná až příliš. Závěrečné odhalování jsem si musela pustit ještě jednou, protože mi některé věci neseděly. Celým dílem nás prováděla malá myška, pořád jsem čekala, jestli to k něčemu bude a nakonec opravdu trošku ano. Nejlepším ale na tomto dílu je vtipkování. Japp je na nějakou dobu bez manželky, Poirota se mu ho zželí a vezme ho k sobě. Tam se Japp seznamuje s kuchyní Poirota či slečny Lemonové a problémy v koupelně byly luxusní :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pri záverečnom rozuzlení v obývačke internátneho domu sa za Poirotom (David Suchet) nehýbu hodiny. (BoncheR)

Reklama

Reklama