Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E02 - Několik dějových linek, spousta zločinů různých druhů, podvůdky, intrikaření, navázání i na minulost, bylo tady toho možná až příliš. Závěrečné odhalování jsem si musela pustit ještě jednou, protože mi některé věci neseděly. Celým dílem nás prováděla malá myška, pořád jsem čekala, jestli to k něčemu bude a nakonec opravdu trošku ano. Nejlepším ale na tomto dílu je vtipkování. Japp je na nějakou dobu bez manželky, Poirota se mu ho zželí a vezme ho k sobě. Tam se Japp seznamuje s kuchyní Poirota či slečny Lemonové a problémy v koupelně byly luxusní :) ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AKO TO ŽE SA TO NIKDY PREDTÝM NESTALO A TERAZ TRI PREKLEPY NA JEDNEJ STRÁNKE? Hercule Poirot sa kvôli slečne Lemonovej ujíma pomerne banálneho prípadu zmiznutia predmetov so študentského internátu. Prípad však naberie tragické následky a Poirot nakoniec musí hľadať vraha. Počas celého príbehu nás sprevádza hlodavec a zábavu nám zaobstará inšpektor Japp, ktorého prichýli u seba belgický detektív (humor s bidetom). PRETOŽE TIETO ŠEDÉ BUNKY VIDIA VŠETKO, TAK PRÁVE STOPY MALÝCH CHÝB, KTORÉ SI ZLOČINEC NEVŠIMNE, OTVORIA DVERE K PSYCHOLÓGIÍ A ZÁROVEŇ K ZLOČINU. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víte Poirote, já jsem už úplně pitomá. Má sestra dělá holku pro všechno na koleji v Hickory a já mám podezření, že se jí stane něco strašného! Jste sice naivní a hloupá jako patnáctiletá slečno Citrónová, avšak já teď aktuálně nezachraňuji pražádný trůn, tak tam zítra zajedu sockou a zeptám se, kdo by mohl mít zájem na ukradení poloviny páru škrpálu či prskavek s délkou <10 cm. Ách pane Poirote, vy jste zlatíčko! K večeři vám udělám chřest a třeba se nám ještě podaří přemluvit vrchního inspektora k naší věci! Zajisté slečno Citrónová!" 86% ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zoznamovanie s Poirotom sa mi začína veľmi páčiť. V niektorých prípadoch začínam mať istotu, že miernou štruktúrou sa inšpiroval aj môj obľúbený 'Monk'. A to je to, čo mám rád a je rozvité práve tu. Tajomná atmosféra, nezlučiteľné indície, historická anglická doba s množstvom šarmu, intelektuálne vyšetrovanie, geniálny záver s vygradovanou pointou. Akurát tá cesta k nemu mohla byť zaujímavejšia. Už som ju u Poirota takú videl. 80%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdíly mezi Brity a Belgičany jsou opravdu velmi značné. Scény s kulturními střety mezi Jappem a Poirotem celý příběh hodně odlehčovaly, ale také bohužel strhávaly všechnu pozornost na sebe a odváděly ji od závažného zločinu. Jejich drobné šarvátky se začínají krásně stupňovat. Já si ani nepomatuju, jestli jsem někdy viděla paní Jappovou. Není ona náhodou něco podobného jako paní Colombová? U tohoto příběhu mě obzvlášť zajímalo, jak se to celé rozplete. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pri záverečnom rozuzlení v obývačke internátneho domu sa za Poirotom (David Suchet) nehýbu hodiny. (BoncheR)

Reklama

Reklama