Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (313)

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačná volba. Skláním se před Peterem Ustinovem, ale David Suchet je ten "pravý" Poirot. Některé slabší díly jsou postaveny vyloženě na něm. Přiměřeně tupý Japp a Hastings (občas otravní) a nenápadně půvabná slečna Lemonová. A naprosto bezchybný výběr exteriérů a interiérů. Nechápu, kde se v Anglii vzalo tolik funkcionalistických domů. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taká celkom zaujímavá kriminálka, nič tak šialene prešpekulovaného, ale zas ani zábavného, či poučného. Keď som bol na základnej škole a napísal som menšiu kriminálku, tak mi učiteľka povedala, že to bolo lepšie než od Agáty Christie, aby ma posmelila a niekedy mám dojem, že som mal niečo aj poriadne napísať, lebo pre mňa je to toto a aj mnohé moderné dosť slabé. ()

Reklama

Joges 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný, důvtipný a vždy inteligentní Hercule Poirot. Více než poněkud úsměvná postava mě zajímají příběhy Agathy Christie. Jsou zárukou dokonalého napětí. Nehodnotím, zda některý z dílů Hercule Poirota je výborný či slabší. Všechny díly jsou si podobné a zároveň výborné. No jo, Suchet hraje Poirota skutečně přesvědčivě. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agathu i Hercula miluji, seriál se snažím v televizi nikdy nevynechat. Je to Suchetova životní role, i když předtím s Ustinovem zkusil i Jappa. Ani Hugh Fraser, Philip Jackson a Pauline Moranová jako Poirotovi nejnližší spolupracovníci za ním nezaostávají. Nové díly bez nich právě tak dobré nebyly. Nechápu proč Prima předabovala svůj skvělý dabing jeho slabým odvarem. Petr Kostka mi s Poirotem opravdu hodně splynul, ale Jaromír Meduna je pan dabér a sám přiznal, že se snažil přiblížit způsobu dabingu pana Kostky a dá se na to koukat. Kapitána Hastingse geniálně daboval Ondřej Vetchý, který byl kvůli stáří postavy v novějších dílech vystřídán Miroslavem Středou. Bohužel Vladislav Beneš v novém dabingu mi připadá matný a jeho "Dobré nebe!" se vůbec nevyrovná Vetchého "Dobrý Bože!". Stanislava Fišera jako Jappa nahradil Jiří Čapka, u kterého to je jako s Medunou: slušné, ale originál nepřekoná. Jediným pozitivem je předabování některých vedlejších rolí a slečny Lemmonové, kdy Kateřinu Vlkovou nahradila Zuzana Skalická. Ostatně o celé té dabingové kauze si můžete přečíst tady. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslavnější seriál podle Agathy Christie je i u nás blahoslavený Poirot. Pominu-li žádný zájem, který chovám k Marplové a naopak laskavou náklonnost k Tommymu a Pentličce, můžu být s více než dvacetiletým vývojem seriálového Poirota spokojená. Určitě jsou příjemnější delší příběhy, ty hodinové epizody ze začátku přeci jenom poněkud zestárly, ale souhrnně je možné se k seriálu pravidelně vracet a vždycky v něm objevit cosi nového, poutavého. Ideální časy jsou zde zakonzervovány stejně kvalitně jako půvaby slečny Lemonové. Za celou éru prošlo seriálem mnoho příjemných tváří, včetně překvapivé kombinace Joely Richardson, Paris Jefferson, Jaime Murray, Emily Blunt nebo Johna Hannaha. Letos se sice velmi těším na nové epizody Partners in Crime, ale po těch letech jsem si jistá, že na Poirota nikdy nezapomenu. Šedé buňky mozkové jsou toho ostatně důkazem. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (128)

  • Postava Penny Driverové (Deborah Cornelius) byla přejmenována. V knižní předloze se jmenovala Jenny a tvůrci měli pocit, že by si ji diváci mohli plést s postavou Jane Wilkinsonové (Helen Grace). (Sebi236)
  • Tato epizoda se dnes již nevysílá v plné verzi. Pár krátkých scén bylo vystřiženo. Kupříkladu hned poté, co se Poirot (David Suchet) dozvídá, že byla slečna Nicky (Polly Walker) otrávena, je střih a vidíme záběr na bonbony a vysvětlení, čím tedy byla otrávena. V plné verzi však po tomto střihu následovala scéna, kde Poirot sleduje operaci a rozčiluje se nad tím, jak mohla slečna Nicky bonbony sníst. Původní verze epizody je dostupná pouze na starém vydání seriálu na DVD nosičích. (mnaucz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno