Reklama

Reklama

Hrana zlomu

  • angličtina Repulse (více)
Trailer

Obsahy(1)

Temné drama v hlavní roli s nečekaně maniakálním Štěpánem Kozubem a labilní hrdinkou v podání Pavly Gajdošíkové. Kateřina s Robertem vychovávají malou dcerku v luxusní vile, těžko však jejich domácnost nazvat harmonickou. Dospělý Viktor žije s matkou v polorozpadlém domě na samotě, jejich soužití však není o nic zdravější. Osudy dvou dysfunkčních rodin se protnou v ambiciózní temné příběhové mozaice, která si Lynchovsky pohrává s divákovou potřebou vytvářet si domněnky o tom, kdo je oběť a kdo pachatel. (Bionaut)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně to respektuju za snahu vystavět nebanální horor i bez existujících základů v podobě plně živé lokální scény, ale v důsledku toho to nevyhnutelně dře. Protože ten film vystupuje do zcela nekultivovaného prostoru, neexistuje žádný zřejmý rámec, v jakém ho číst, a film to divákovi moc neusnadňuje. Z toho jde samozřejmě vytěžit i nějaká pozitiva nejistoty a určité žánrové agorafobie, v celkovém součtu to má ale v tomhle případě víc negativ než pozitiv. Místy je to pak překombinované. Nepřijde mi třeba, že nelineárnost vyprávění měla nějaký smys - jako že tvůrci fakt chtěli nelineární vyprávění, tak ho aplikovali, i když z toho nic nevyplývá, ničemu to neslouží a brání to rozvinutí organičtějších aspektů díla. Číselné hodnocení je irelevantní - dávám tři, ale přesto je to film, kterému stojí za to věnovat pozornost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Emil Křížka ukřižoval, umučil a upálil Phoenixe na Hranici! Češi se snaží o něco jiného, ale tady jde vidět, že nám to absolutně nejde, nesedí. Raději zpátky k těm komediím a pohádkám, protože tohle je ostuda a trapas. Tady je špatně úplně všechno, že jsem při sledování šel 5x zvracet. Téměř vůbec se tu nemluví, vůbec nic tu nedává smysl, vypravěč míchá dějové linky jak se mu zachce ( asi podle zrovna nalitého panáku), je to nuda k posrání, postavy jsou nesympatické a jediné, na co se tady dalo dívat byly kozy Pavly Gajdošíkové. Přál jsem si konec jak už dlouho ne. Já jsem větší sračku letos ještě neviděl. 1 Hvězda z milosti. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto bola seriózna bolesť. Ani na triezvo, ani po pivku, stále som si myslel, že podanie plastovou vidličkou je lepší spôsob, ako tráviť čas, jak pri tomto filme. Kým sa to dostane do nejakej zrozumitelnej roviny a tie shoty začnú dávať aspoň trochu zmysel, je divák unudený a dezorientovaný. Kozub neukázal nič a v tomto smere majú bratia češkovia lepších psychoušov. Gajdošíková aspoň mala tielko, aj keď v Chybách bola perfektná, tu nevyužitá. Križka pri písaní scenáru trochu prefúkal. Neni to film na bežné pozretie no. 1 z 5 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Novodobým českým filmům zrovna neholduju. Většinou jde o rádoby vtipný komedie a romantický srance. Tenhle film jsem měl ale v merku už delší dobu.  Po shlédnutí Křižkova krátkometrážního filmu Ruchoth Raoth (2017) jsem měl jasno v tom, že po delší době půjde o film o kterým můžu říct, že i češi umí. Očekávání jsem měl opravdu veliký. Ale hned od úvodních minut minut mi bylo jasný, že mě film nezklame. Hned začátek mě přikoval do sedačky a nepustil až dokonce. Tohle je opravdu film na špičkové úrovni. Co se týče českých filmů 100%. Film má parádní kameru i  zvukvej doprovod, kterej jen přidával na tísnivé atmosféře. Mínusem je možná samotný ozvučení filmu v němž dialogy trošku zanikají. Ikdyž na druhou stranu Hrana zlomu si vystačí s minimem dialogů. Snímek samozřejmě povyšují i přesvědčivý a uvěřitelný herecký výkony a nepředvídatelnost toho co se bude dít dál. Příběh není vyprávěn chronologicky a tak si divák musí skládat střípky skládanky postupně. Pocitově to má za silný 4hvězdy. Nějakej hlásek ve mě mi ale říká ať se nebojím a dám i pátou hvězdu jelikož v rámci českých filmových vod je to jako blesk z čistýho nebe nebo jako najít jehlu v kupce sena. A já ten hlásek poslechnu a tu pátou byť né plnohodnotnou hvězdu dám. Na závěr jen dodám, že snad nejde o poslední spolupráci dua Křižka/Kozub......CHCEŠ MI UBLÍŽIT? NECHCI ALE MUSÍM...... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

V českých filmových luzích a hájích žánrově nevšední počin- to oceňuju. Možná o to víc mi ale vadily drobnosti typu proudu krve, který nevytryskne z hrobu, ale přiletí odkudsi z levé kantny, skla pod žlutou dodávkou, i když při rozbíjení napadalo všechno dovnitř, dopravní nehody, která se podle všeho odehrála kdesi na polňačce… Taky bych tomu dal celkově jinej look- místy to obrazově vyznívalo děsně lacině a amatérsky. Nepředpokládám, že na to měli neomezenej budget, ale tohle se do něj ještě vejít mohlo. Budu se opakovat, ale Štěpán opět vynikající. Na place ze sebe pokaždé shodil kostým z nějaké řachačky v Divadle Mír, natáhl na sebe ten starej fundus po jednom z vodníků Josefa Dvořáka a nenásilně se proměnil ve vraždící monstrum. Stanislavskij se obrací v hrobě, ale českej píseček je holt specifickej. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 3 miliony korun. (SONY_)
  • Film se natáčel v Ostravě a v Rožnově pod Radhoštěm. (raininface)

Reklama

Reklama