Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto prequelu Evil Dead sa mi vybavili príjemné nostalgické spomienky, keď sme na chatách počúvali Mortician s ich kultovými intrami (zasvätení vedia o čom je reč:).. Práve rušivé "distortion" zvuky sú dominantné a spolu s amatérskou kamerou utvárajú veľmi nepríjemnú atmosféru strachu...Odporúčam pozerať pred spaním potme a na sluchátkach,:))) ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Jedna z Raimiových prvotinek. Nice... Bruce jako nemrtvý zabiják? Cool! Kamera je naprosto šílená a zároveň stylová a specifická i pro pozdější Samovi filmy. Na tak krátký projek je extrémně povedená atmosféra. Zvukové efekty asi dělají brutální většinu. Soundtrack je prostě nervy-drásající a koule-drající směť zvuků a ruchů, která udělá za každou cenu své. No, jako takový nástup na pozdější, plnohodnotnější The Evil Dead je to fajn. Within the Woods, no more to say. A myslím, že campbellovi namaskovanému na "Join us!" zombie to fakt celkem sekne. ;) ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Práve je 14 min. po polnoci a ja som dopozeral toto naozaj zaujímavé dielko. Krátkometrážny hororv prvej tretine pôsobí dojmom predchodcu Blair Witch Project, približne od 15. minúty však už nie pochýb o jeho splatterovom zameraní. Tento predchodca Evil Dead ponúka tradičných zombies a ich tentokát netradičného likvidátora. Vlastne likvidátorku. Bez okolkov priznávam, že na mňa zapôsobil viac ako prvý Evil Dead. Len tie zvukové ruchy boli niekedy až príliš rušivé. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ešte lepšie než som čakal! Nechýbajú hektolitre krvy a prudké násilie, výborná je tiež formálna štylizácia - rovnako šialená kamera, ako v The Evil Dead. Čo ma tu ale dostalo najviac, sú zvukové ruchy. Tie hrajú väčšiu rolu, ako štvorica mladíkov. Prihliadnuc k tomu, že Raimi natočil Within the Woods za jeden víkend, nejde ináč, než sa mu pokloniť. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní prototyp kultovního Evil Dead, který Raimi natočil jako ukázku pro budoucí investory. Stejnou taktiku zvolili o pár let i Raimiho přátelé bratři Coenové před natáčením svého debutu Blood Simple (i v jejich ukázce hrál hlavní roli Bruce Campbell). Within the Woods je extrémně nízkorozpočtový snímek natočený na 8mm, který je k sehnání pouze v otřesném, téměř nekoukatelném VHS přepisu, ale i tak potěší fanoušky, kteří rádi uvidí zárodky Raimiho kinetického režijního rukopisu, včetně jeho trademarkových poletujících „shaky-kam“ POV záběrů. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)

Reklama

Reklama