Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

S těma dvouma je na chatě uprostřed lesa vždycky sranda.Poznávací zanamení-splašená houpačka.Kvalita obrazu je horor,ale on to Raimi vynahrazuje výborným (pa)zvukem.Nácvik na Evil Dead.Jeden záběr připomene Rec nebo Zemanovskou Studnu a je to paráda napotřetí a bude i napočtvrté.Sem zvědavý na remake ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je rešpektovaný a uznávaný režisér, ktorý dokáže natočiť zaručený kinohit. Dôkazom toho je popkornová komiksová séria "Spiderman". Ja si ho však vážim skôr kvôli jeho staršej, horrorovej tvorbe. Jeho snímok "Evil Dead" je kultová záležitosť. Je to jeden z nosných pilierov americkej horrorovej filmovej školy. V roku 1979, vo veku dvadsať rokov, natočil Raimi krátkometrážny film "Within the Woods". Tento titul možno považovať za nenápadnú predzvesť, hrubý náčrtok či strohý koncept ku geniálnemu "Lesnému duchovi". *** ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jednim slovem masakr prequel k Evil dead je sice jeste amaterstejsi nez film jako takovy ale ta atmosfera mrazivy minimalismus jednoduchost a primocarost ve spojeni s nekonecnym nadsenim a napady zacinajiciho Raimiho proste dokonale funguje skoda ze to neni nikde k sehnani v lepsi kvalite ale i tak jasnej plnej pocet ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě je tahle příprava na Evil Dead notná taškařice, která tedy nefunguje jako horror, nýbrž jako komedie. Film vypadá, jako by ho natočili ve 20.letech (groteska hadr), a pak ho nechali povalovat padesát let někde v lese. V dnešní době malá raritka, zajímavost hlavně pro ty, kdo milují Raimovu smrtící trilogii. V závěru sice dojde na krvavé divadlo, ale k šokování má daleko. Jak říkám, je to zkrátka bžunda, nic víc. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, co všechno si na tomto snímku vynachválíte. Já jsem se poměrně dost nudil a moje hodnocení nepůjde výš kvůli tomu, že bych to měl uznávat jako předchůdce mé milované trilogie. Vždyt' přece tu lepší verzi příběhu všichni známe z prvního dílu Evil Dead, proto nebudu cenit něco, co má podle mně otřesnou amatérskou kameru. Pro mě je nejdůležitější, abych vůbec viděl obraz, což se v tomto filmu dělo jen málokdy a teprve až potom se dá uvažovat o nějakých, umělecky natočených scénách. Na druhou stranu, herci zde byli opět hodně dobří a příběh měl taky něco do sebe, ale k tomuto prequelu trilogie o zlu, které číhá uvnitř lesů, se jistě už nikdy nevrátím. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)
  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)

Reklama

Reklama