Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Raimi potvrdil, že horory nejsou jeho silnou parketou. Within the Woods je po všech stránkách mizerným snímkem, který fanouška dobrého hororu, neřkuli hororového experta jako já, nezaujme naprosto ničím. Hned v úvodu si povšimneme nevalné kvality obrazu, kterou Raimi zřejmě použil jako zastírací manévr k zakrytí prkenných hereckých výkonů založených na monotonním ječení či katastrofálních triků, u kterých nechybí ani kečupová krev. Snímek se k naprostému odpadu přehoupne zhruba v polovině stopáže, kdy Bruce Campbell svým komickým medvědím řevem ohlásí příchod komediální roviny. Within the Woods představuje smutnou ukázku čirého hororového amatérismu a slouží jako odstrašující příklad pro všechny potenciální hororové režiséry, kteří hodlají nedostatek svých filmařských kvalit vyvážit prostřednictvím obrovského tvůrčího nadšení. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

S těma dvouma je na chatě uprostřed lesa vždycky sranda.Poznávací zanamení-splašená houpačka.Kvalita obrazu je horor,ale on to Raimi vynahrazuje výborným (pa)zvukem.Nácvik na Evil Dead.Jeden záběr připomene Rec nebo Zemanovskou Studnu a je to paráda napotřetí a bude i napočtvrté.Sem zvědavý na remake ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak, viděl jsem to v kvalitě opravdu hrozivé :-) Možná, že to nebylo vyloženě na škodu, spíše naopak, ale každopádně je tenhle počin slabý, dějově nijaký, zkrátka mě to moc nechytlo. Jinak mam Evil Dead moc rád, zvláště ´´první´´ film z roku 1981. Tohle je ale přeci jen trochu zbytečnost. I když hororově temné a brutální, tak prostě jako celek víceméně o ničem. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Brutální zastřelování na Evil Dead. Nevím, jestli se to dá někde vidět v nějaké rozumné kvalitě, ale moje verze byla teda šílená. To ale nic neubralo na zážitku z tohohle kraťasu. Campbell i ve svých začátcích ukazuje, že má ksicht, který prostě nejde nevyužít a relativně slušné triky z něj dělají povedené monstrum. 75% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto prequelu Evil Dead sa mi vybavili príjemné nostalgické spomienky, keď sme na chatách počúvali Mortician s ich kultovými intrami (zasvätení vedia o čom je reč:).. Práve rušivé "distortion" zvuky sú dominantné a spolu s amatérskou kamerou utvárajú veľmi nepríjemnú atmosféru strachu...Odporúčam pozerať pred spaním potme a na sluchátkach,:))) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film se natáčel dva dny ve státě Michiganu. Rozpočet byl 1600 dolarů. (Halloween9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno