Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Víkend, který měl být proložen pikniky u jezera, hraním deskových her a případným sexem, se pro čtveřici přátel změní v pravé peklo, poté co naleznou starou indiánskou dýku a znesvětí hrobku. Postupně se začínají měnit v démony a teror v chatce může být šikovně rozehrán a masakr začíná. Je fakt, že dostupná kvalita je příšerná a poznat, co se před kamerou děje, je někdy velký problém. Hudební složka je ale opět působivá a kamera nápaditá… na to, že si to kámoši natočili jako takovou blbinu přes víkend, klobouk dolů. A hlavně, díky této Raimiho hororové prvotině, si poté mohl natočit dvakrát to samé v celovečerní stopáži (poprvé v ryze hororovém pojetí a podruhé s pořádnou dávkou humoru, převažující nad tou strašidelnou složkou). Sakra, Same nebo Bruci, vytáhněte už tento kraťas ze svých šuplíků a dopřejte ho nám konečně v ucházející kvalitě. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jednim slovem masakr prequel k Evil dead je sice jeste amaterstejsi nez film jako takovy ale ta atmosfera mrazivy minimalismus jednoduchost a primocarost ve spojeni s nekonecnym nadsenim a napady zacinajiciho Raimiho proste dokonale funguje skoda ze to neni nikde k sehnani v lepsi kvalite ale i tak jasnej plnej pocet ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

S těma dvouma je na chatě uprostřed lesa vždycky sranda.Poznávací zanamení-splašená houpačka.Kvalita obrazu je horor,ale on to Raimi vynahrazuje výborným (pa)zvukem.Nácvik na Evil Dead.Jeden záběr připomene Rec nebo Zemanovskou Studnu a je to paráda napotřetí a bude i napočtvrté.Sem zvědavý na remake ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To je tak šílený obrazový old school, že už za to si to zaslouží nějaké uznání. Ten jako z prdele vytažený obraz tomu prostě dodává neskutečnou atmosféru. I kdyby to bylo záměrně, pořád by to fungovalo. Už mi zase bylo dvanáct a čuměl jsem, vyděšený k smrti, na ohranou šumící videokazetu s třiadvacátou zrnící a poskakující kopií horrorového filmu. Tohle prostě funguje stoprocentně. Atmosféra, doprovodné zvuky a hudba, kamera, monstrum, uřvaná hlavní hrdinka. "Join Us!" 4.5* ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Kdo očekává opilecké víkendové šaškování, které se pohybuje v "červených" číslech jen díky tomu, co následovalo v tvorbě komunity kolem Raimiho s Campbellem bude mile překvapen. Obraz je sice příšerný a leckoho odradí, jenže typický Raimiho styl točení, Bruce Campbell jako démon a plno násilí nepostrádající krev dělá z téhle amatérské řezničiny opravdu úctyhodné dílo. Navíc při pohledu na úspěchy Raimiho:"Díky bohu za něj!". ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)
  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)

Reklama

Reklama