Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Did you do it? Just tell me. Did you kill him?" Na Apple překvapivě těžké procedurální drama, o to víc mě ale těší, že i tahle jinak konzervativní (rozuměj extrémně opatrná) společnost se nebojí pustit do něčeho temnějšího. Ostatně s tímhle tvůrčím týmem a hereckým obsazením před kamerou to odjakživa byla sázka na jistotu, takže je dobře, že se seriál (alespoň na první pohled, nemám znalost předlohy) záměrně ničemu nevyhýbal. Nicméně jo, nějaká ta údernost tomu ve finále přece jen chyběla, a byť některé části byly velice silný (soud!), jako celek bych si dokázal představit ještě o něco ostřejší provedení. Ale možná jsem v tomhle žánru jen zmlsanej, kdo ví. I tak to bylo moc, MOC dobrý, a do dalších Apple TV+ věcí se v budoucnu budu pouštět s daleko větší chutí. 8/10 ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"You can be a good man. Or you can be a good father. Me? I'm neither. I know that. But you get to choose." Díky chvalozpěvu houdka442 jsem se tedy konečně odhodlal podívat na tento seriál. Přes jistý počáteční skepticismus mne příběh dokázal velmi rychle zaujmout, což je samozřejmě hlavně zásluha výborného hereckého obsazení – od hlavních postav (zde bych zvláště vyzdvihl výkon Michelle Dockery) až po ty vedlejší (Simmons). Výtečná je také původní hudba, v níž jsem sice slyšel několikrát (vzdáleně) Sicario, ale to bude asi tím, že Örvarsson je také z Islandu a tohle je pro Islanďany zkrátka typické. Zcela zbytečný pokus o dedukci, ale aspoň je komentář delší. Skvěle zvolené jsou i další písničky, které zde slyšíme. Kamera je také velmi dobrá, podávající nám záběry šedivé jako nová venkovská výstavba (nebo přinejmenším jako většina nové venkovské výstavby), které taktéž přispívají k pochmurné atmosféře. Zachycení toho, jaké to je, když se rodina dostane do takové situace, jak to poznamená jejich život, vzájemné vztahy, co to o nich odkryje... tohle velmi silné téma se tu daří zpracovat velmi kvalitně. Nevyhne se to pár slabším místům, pár klišé a několika dalším věcem, které mi vadily, ačkoliv se nutně nemusí vylučovat s realitou – například to, co už někdo nadhodil v komentářích k osmé epizodě, co mne během sledování poněkud zmátlo (LR). Ovšem vím, že věci ve skutečnosti nikdy nemusí být takové, jakými se zdají být, takže je tohle dost slabý argument. Jinak je to solidní reklama na Apple a Audi, i když trochu překvapivě zde nejcitovanější značkou luxusních aut je jedna tradiční americká. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Výborný kriminální seriál ve kterém herecky excelují Chris Ewans, Michelle Dockery a Jarder Martell a kde samotný brutální zločin není hlavní prioritou. V popředí zájmu je výborně vykreslená atmosféra a dopad podezření ze spáchání vraždy syna z dobré rodiny. Bylo před a bude potom… jak žít zase jako rodina normálně po osvobozujícím rozsudku? Je to vůbec možné když zůstaly pochyby a ne zcela zodpovězené otázky? Jaká je cena pravdy? Mnohé zůstalo nezodpovězeno a obestřeno tajemstvím což je parádním tahem na branku. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Taká temná krimi dráma, ktorá ničím neprekvapila. Na odporúčania mnohých užívateľov ako napríklad J.F.B som si to musel pozrieť. Herecké obsadenie na výbornú ale čakal som že sa tam udeje viac vecí. Zároveň ide aj o posledný seriál na apple tv+, nevidím dôvod ho predlžovať, aj keďtam sú celkom kvalitné kúsky. 3* ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

Apple minisérie - (9/10) : Miluji seriály/filmy z prostředí právníků a soudů obecně. Zde se moje potěšení mohlo naplnit plnými doušky. Nejlepšími aspekty této skvělé minisérie od Apple je bezesporu hudba. Nahání vám husí kůži a o úzkosti ani nemluvím. Další na seznamu je scénář, který je vybroušený jako do dokonalého drahokamu. Neotřelým vyprávěním příběhu a ještě lepším vyvrcholením si mě scénář naprosto získal. Posledním a největším tahounem celého seriálu jsou naprosto bezchybní herci. Ta neskutečná elegance, která sálá z Chrise je neskutečná. U něho by jste se i hádali, že je právník a normálně se tím živí. I obsazení Jacoba bylo výborným tahem. U něj si vůbec nejste jisti jeho vinou/nevinou. Ve zkratce jde o trefu do černého ze strany Applu a já budu s očekáváním vyhlížet jejich další projekt. Nejlepší epizoda: Job (E07) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný autor príbehu William Landay pracoval ako asistent okresného prokurátora v Massachusetts predtým, ako sa stal spisovateľom. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno