Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (415)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem koho to bol prozaický nápad, ale tento film mám púšťali v originálnom znení na hodinách angličtiny na gympli asi päťkrát a ja som z neho (okrem dementných, domyslených situácií a Elizabeth Hurley) nemal prakticky nič. Po opätovnom zhliadnutí s dabingom, keď som vlastne scény s Elliotovými nevydarenými želaniami poznal naspamäť, som z neho už taký zážitok nemal, čo je škoda. A to som pritom predtým nevidel ani originál. 65%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě pokoušel zlákat ďábel v takovéto podobě, neváhal bych ani vteřinu a upsal bych se k čemukoliv. Elizabeth Hurleyová zastiňuje v tomhle filmu všechno - průměrný scénář s nevýraznými vtípky (až na pár výjimek) i své herecké kolegy, zejména Brendana Frasera v hlavní roli. Sex-appeal Hurleyové je tady doslova všepohlcující a v některých záběrech vypadala tak fantasticky, že jsem skoro nedýchal. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Elliota Richardse nemá nikdo rád, nikdo si s ním nechce prohlížet fotky nejnovějších reprobeden z různých úhlů pohledu a milovaná Alison dosud nezazanamenala jediný kousek informace o jeho existenci. Takový ňouma se hodí pouze Satanovi, který mu nabízí exkluzivní zážitky za svou tradiční cenu - duši. Elliot nadšeně přijímá, aniž si uvědomuje, že Ďábel dokáže každého jeho přání vylepšit drobnou potouchlostí, díky níž mu bude Alison stále unikat. Všechny Elliotovy proměny v muže předpokládaných Alisoniných snů jsou velmi zábavné, ale mou jedničkou zůstává Elliot Richards - třímetrový movitý basketbalista s třícentimetrovým divochem a velmi prořídlou šedou kůrou mozkovou. 7-7-7 tedy vlastně 5-5-5! ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle podařenému remakeu dokázal ostřílený komediální harcovník Harold Ramis, že dobré a hlavně vtipné komedie se dají natočit i bez vulgárního humoru a hektolitrů tělních tekutin. Brendan Fraser si svou roli (vlastně všechny své role) v tomto filmu neuvěřitelně užívá a jeho kolumbijský drogový boss je vskutku podařená postavička. Za pozornost určitě také stojí "ďáblice" Elizabeth Hurley - britský přízvuk ještě nikdy nebyl tak sexy (nemluvě o tom zbytku). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Liz Hurley byla dokonalým "mazel" ďáblem, ve svých letech s téměř geniální a sexy postavou. Byla to právě ona, kdo mě donutil, dokoukat tento film plný skvělých scének, které pokaždé uzavřely naprosto nudné pasáže. To je důvod proč je čistě průměrným, nedokázal si udržet standart určité vtipnosti, místo toho padal stále níž a níž. Nejvíce mě bavila proměna v kolumbijského drogového magnáta, od té doby téměř nic. Brendan Fraser se mi v daných možnostem docela líbil, přehrával co se dalo, což bylo samozřejmě nutností, občas mi to vadilo, občas mě to dostalo do kolem. Happy End (tohle není spoiler, tohle je předem jasná záležitost) se mi moc nelíbil, raději bych uvítal, kdyby si to "ďablice" rozdala s hlavní postavou, nebo s ním alespoň chodila. Pak by se dalo říct, že film něčím překvapil. 55% 31.01. 2010 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Záběry ze začátku a konce filmu, které jsou z části zrychlené a z části v normálním čase, byly použity z dokumentu Baraka (1992). (Bakllazaan)
  • Matematický úkol "xn + yn = zn , kde n > 2 a x, y, z ≠ 0", který Ďábel stírá z tabule, nemá řešení v oblasti přirozených čísel. Je to Velká Fermatova věta, pro kterou přes 300 let hledali důkaz matematici celého světa. (Aelita)

Reklama

Reklama