Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (134)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

hmm.. Z jižní koreje se v průběhu několika posledních let stala skoro velmoc zombie filmů.. Jeden "historický"seriál a jeden "historický" film, dva hrané a jeden animovaný film okolo Pusanu.. a teď tohle.... Alive myslím hodně zručně pracuje s klasickými (rozuměj: Romerovskými) satirickými a společenskokritickými motivy subžánru.. A v první půlce se soustředí na survival motivy (ikdyž zrovna z tohodle by se dalo vymáčknout více).. Akce taky docela ujde... Jen je to zase po stopadesáté to samé.. Hlavně poslední třetina nedokáže přijít s ničím novým a já mám pocit, že na film hodně rychle zapomenu... Asi by bylo dobrý pochválit film i za to, že tradiční korejské sentimentálně-melodramatické rozsračičkovávání konců je zde přiškrceno na minimum.. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci danou premisu pojali formou absurdní komedie, superlativa by ze snímku čpěla jak čpavek z bagdádského sirotka. Uznávám, že snímek '#žiju' je solidní jihokorejskou žánrovkou která velmi lukrativně využívá minimalistický měřítko, a ústřední dvojice je adekvátně charismatická na to aby dokázala s diváky bezprecedentně navázat empatie - jenže narativ tak často podléhá až fantasmagoricky abrealný konfabulaci, že by si za to doživotní choleru tvůrci zasloužili. Panují tak u mě dost ambivalentní dojmy - páč na jednu stranu mě snímek bezpochyby bavil, leč na stranu druhou mu lze kdeco vytýkat - hlavně co se týká kadencí naprosto zbytečných klišé. No a samotná finální pointa je neskutečně debilní a vágní.... takže jestli treska není čerstvá, internet není existenciální spása, ale špása. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Svet postihne apokalypsa nemŕtvych a týpek sa zasekne v rodičovskej garsónke. Herecké obsadenie: Aby film priblížili svetu tak dali Ah-in Yoo (nar. 1986, Jižní Korea) blond melír, ktorý ani po mesiaci v karanténe neodrastie, zaujímavé. Prevedenie: Lacnosť celej snímky je ňou doslova presiaknutá a popravde nehrá ani na strunu pocitov. Jediné čo je vážne premakané je množstvo komparzistov ale pri kórejskej populácií, zohnať ich asi nebolo moc ťažké. Pocity: Je to chabé a popravde keď sa hlavný hrdina rozhodol o samovraždu celkom som mu fandil aby sa tá utópia skočila. Prekvapivo asi 20 minút do konca som sa začal celkom dobre baviť.  Pridaná hodnota: Priemerný film malým množstvom dobrých pasáží a silným komparzom. 45% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Komorní zombie řežba, která se odehrává hlavně v bytě a na chodbě panelových domů na jednom korejském sídlišti. Je trošku těžší se do toho ponořit, protože to má vcelku viditelná hluchá místa. Postupem stopáže to ale začne bavit a Ah-in Yoo se postará i o pár vtipných hereckých momentů. Se zombie maskami si bylo tradičně hezky pohráno v korejském stylu, protože na tohle tam mají opravdu talent. Jako vyplnění netflixovského restu v dnešní karanténní době se do toho dá vcelku dobře vžít. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nějak nerozumím tomu, proč během tak krátké doby vznikly čtyři různé verze stejného námětu a to hned ve čtyřech různých zemích. Srovnávat však můžu jen s tou francouzskou a ve zkratce lze říct, že to jsou nebe a dudy. Zatím co Rocherova verze je jen jalová snaha o umění, ta korejská je skvěle odsýpající survival drama okořeněné špetkou akce i humoru. Jediná vada je ta, že Shin-hye Park není před kamerou déle. :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama