Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (134)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda že po tom, co se to tak dobře rozjelo přišla ta špatná druhá polovina, kde už typicky hlavní dvojice začne dělat absolutní WTF rozhodnutí (co to mělo být u toho klišoidního týpka v osmém patře?) a posledních dvacet minut bylo vyloženě směšných. Ale něco se tomu přece musí nechat, hlavní dvojice byla super, napůl chytří zombíci taky a našla se tu i jedna solidní lekačka. Dokážu si představit remake se stejným tématem ve správných ručičkách, který by tenhle originální námět vyšvihl výše. Čisté 3* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak s touto podívanou se tentokrát korejčíci skutečně příliš nevytáhli. Nelze tomu tedy upřít minimálně v rámci subžánru zombie filmů poměrně originální, ovšem spíš takovou komorní, zápletku a opomenout nemohu ani opravdu vydařené masky útočících nakažených „spoluobčanů“, ale jinak mě i přesto bude v první řadě ve spojení s tímto snímkem napadat především výraz Nuda. Hlavně první polovina filmu prostě není vůbec záživná, mladík uzavřený ve svém bytě nezažívá kdovíjak strhující konfrontace s nemrtvými, spíš je to celé jen takové oťukávání, a navíc po seznámení se se sousedkou z protějšího baráku to začne váznout snad ještě víc, a tak se to celé v podstatě rozjede až v poslední třetině, kdy se ústřední dvojice hrdinů začne přemísťovat, čímž začne krapet gradovat i samotný film, ale pořád to má do nějaké zábavné zombií jízdy neskutečně daleko. Navíc tomu všemu chybí i nějaká ta působivější atmosféra, styl, napětí se tu vyskytuje též minimum a co se efektů týče, masky jsou, jak jsem již zmiňoval, fajn, ale pořádného gore se tu divák též nedočká. Absence jakéhokoliv momentu překvapení tomu také pak nepomůže, stejně jako křečovitý happyend, který to definitivně znehodnocuje. Mě tato odlehčená zombiárna z Ásie zkrátka tentokrát příliš neoslovila, a i když jí nechci zároveň ani nějak úplně odsuzovat, za mě potěší spíš intelektuálnější část publika, které si při tom může dovolit jednou za čas se odvázat, ale klasický příznivec hororů, jakým jsem třeba já, se u toho bude spíš nudit. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Kórejský sociálny zombie survival horor... Ako som sa k tomuto vôbec dostal?! :-) Spustil som to omylom, ale dopozeral som to bez újmy, či výraznej nudy a miestami dokonca so zadržaným dychom. To ako je týpek nesympatický vyvažuje ako je ona rozkošná, na záver je to relatívne príjemný feel-good. Samozrejme s nie veľmi podarene skrytou propagáciou technických vymožeností a potreby social interacting, iba vďaka ktorým prežiješ koniec sveta. A síce... asi to bol nosný pilier a zámyseľ celého filmu. Veľmi dobré a nebyť pár nevysvetľených vecí by som to hodnotenie dal vyššie. Každopádne po formálnej stránke sa nedá vytknúť asi nič. Zombovia boli cool a strih bol fakt skvelý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobré to bolo. Len "problém" je v tom, že "dobré" je na trojku. Originalita južanov z Kóree ma nijak neprekvapuje, tak isto kvalita spracovania je tradične na vysokej úrovni, akurát som tak nejak dúfal vo väčšiu zábavu. Masky solídne, gore pomenej, respektíve viac menej mimo záber, a tak sa pokračuje v trende sledovania priemerných, respektíve ľahko nadpriemerných filmov. Dúfam, že to "Train to Busan II" rozbalí na plné pecky, aby milovník zombie subžánru konečne dosiahol nejaký "vrchol", lebo takýto nejaký "Alive" (nie ALONE kurva!), je len akýmsi pohonkávaním na gauči bez orgazmu. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Korejci jsou, téměř vždy, zárukou kvality a platí to dvojnásob, točí-li pro celosvětovou platformu, jakou je například Netflix, kterého se, právě, tento zombie horor týká. Alive je po všech ohledech originální, což se, v dnešní době, v tomto subžánru, vidí málokdy. Film se z velké části odehrává v menším bytě, obrovského bytového komplexu, což přivádí správnou klaustrofobickou atmosféru a úzké chodby, mezi byty, zase pocity nejistoty a strachu, kdy nevíte odkud se, na našeho hrdinu, vyvalí horda zombie. Přesto, že se děj odehrává na tak malém prostoru, tak tu není žádné hluché místo a stále se děje něco zajímavého. Co se masek týče, tak jejich vzhled je, ve většině případů, výborný a je nutné ocenit maskérskou práci, díky které nebylo potřeba využití digitálního upravování. Zombie jsou nadprůměrně rychlí a hlavně jsou extrémně chytří - nejinteligentnější, jaké kdy bylo, na obrazovkách a plátnech, možné vidět. Vytknout se dá jen gore, které je sice pěkné, ale je ho trestuhodně málo, jelikož je většina akce mimo záběr. Alive je, tedy, rozhodně, doporučení hodný, nejen méně zkušeným divákům, ale i těm náročnějším, jejichž chutě by měly být také uspokojeny. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama