Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (134)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jihokorejský snímek „#Žiju“ je ukázkou docela kvalitního, moderního pojetí zombie, kdy v tomhle případě rozhodně nejde o pomalé mrtvoly. Ani to nevadí, tu tíživost to v sobě má i díky skvělým hereckým výkonům v lidských rolích. Ale prostě mi tu chybělo více gore, což je škoda, protože masky samy o sobě se velmi povedly. Trochu přitlačit na pilu a film by si vysloužil vyšší hodnocení. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobré to bolo. Len "problém" je v tom, že "dobré" je na trojku. Originalita južanov z Kóree ma nijak neprekvapuje, tak isto kvalita spracovania je tradične na vysokej úrovni, akurát som tak nejak dúfal vo väčšiu zábavu. Masky solídne, gore pomenej, respektíve viac menej mimo záber, a tak sa pokračuje v trende sledovania priemerných, respektíve ľahko nadpriemerných filmov. Dúfam, že to "Train to Busan II" rozbalí na plné pecky, aby milovník zombie subžánru konečne dosiahol nejaký "vrchol", lebo takýto nejaký "Alive" (nie ALONE kurva!), je len akýmsi pohonkávaním na gauči bez orgazmu. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nějak nerozumím tomu, proč během tak krátké doby vznikly čtyři různé verze stejného námětu a to hned ve čtyřech různých zemích. Srovnávat však můžu jen s tou francouzskou a ve zkratce lze říct, že to jsou nebe a dudy. Zatím co Rocherova verze je jen jalová snaha o umění, ta korejská je skvěle odsýpající survival drama okořeněné špetkou akce i humoru. Jediná vada je ta, že Shin-hye Park není před kamerou déle. :) ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Hrdinové se chovají vcelku uvěřitelně. Jen už mám z toho pocit, že téma zombie hororů je dost vyčerpané. Co je ještě neokoukané a dalo by se to použít? Nová doba. Internetová síť a život na ní. Drony a problémy s moderními technologiemi. To by docela šlo. Až na ten konec. Ten fakt bolel. Zbytečnější nesmysl jsem v zombie hororu snad neviděl. To už bych byl radši, kdyby se rozjela větší romantika mezi ústřední dvojicí. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

V Jižní Korei se nějak rozšířili zombie - úplnej odborník nejsem, ale do doby, kdy nám tady přistála v roce 2016 korejská animovaná Seoulyeok (Stanice Soul) a její následovník Boosanhaeng (Train to Busan), jsem neměl s Korejskými zombárnami tu čest... od té doby se to na nás však hrne ze všech stran a přes pokračování Train to Busan - Peninsula, nebo zcela nepřekonatelný Kingdeom (Kingdom) se dostáváme k této zajímavosti #Saraitda (#Alive). Typicky pěkné Jihokorejské masky, jak jsem si už stihl zvyknout u zmíněných titulů, mírný náčich komedie (hlavní hrdina je prostě idiot) a typicky korejsky posazené zvraty. Vůbec mi ta vlna jihokorejských zombáren nepřijde blbá a spíš naopak doufám, že borci nehoděj flintu do žita a brzy se budeme moct těšit na nějakou další šílenost. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama