Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (134)

vurhor 

všechny recenze uživatele

#Alive je vlastně taková korejská zombie metafora na přežívání lockdownu během koronavirové pandemie. Mladý muž je zavřený ve svém přepychovém bytě, kde se může v pohodlíčku válet, hrát videohry a pít dobrý alkohol, zatímco venkovní svět jde do háje. Eventuálně ale tyto zlaté časy brzy skončí, protože začne docházet jídlo a voda, přičemž se hrdina musí vydat ven z bytu, ale si našel něco k snědku. Samotný motiv přežívání zombie apokalypsy na jednom malém, uzavřeném a vybaveném místě, ještě navíc s hlavní postavou prostého puberťáka, je supr nápad. Nemluvě také o využití novodobé technologie a sociálních sítích, což dodává filmu unikátní šťávu. Film se tím hezky odlišuje od klasického formátu dalších zombie snímků, čímž se chytře vyhýbá nějaké stereotypní zápletce. A i když je nápad dobrej, stejně mi přišlo, že v mnoha pasážích tvůrci příliš nevěděli, co s tím dějem dělat. Jednu dobu to chvilku vypadalo na psychologické drama, pak si ale tvůrci řekli, že z toho vlastně chtějí mít napínavou řezačku, díky čemuž je celý děj poněkud zmatečný. Ve výsledku to ale byla příjemná zombařina, i přestože se film trošku hledá, plus v žánru už vyšly mnohem lepší kousky. Navíc korejskými zombie se přece nedá pohrdnout! Lepší 3* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Komorní zombie řežba, která se odehrává hlavně v bytě a na chodbě panelových domů na jednom korejském sídlišti. Je trošku těžší se do toho ponořit, protože to má vcelku viditelná hluchá místa. Postupem stopáže to ale začne bavit a Ah-in Yoo se postará i o pár vtipných hereckých momentů. Se zombie maskami si bylo tradičně hezky pohráno v korejském stylu, protože na tohle tam mají opravdu talent. Jako vyplnění netflixovského restu v dnešní karanténní době se do toho dá vcelku dobře vžít. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trochu komornější zombie horor, ale to mu však na kvalitě neubírá. Občas sice hlavní postava nereagovala zcela logicky, ale nerozhodně to nepovažuji za chybu ve scénáři. Neboť to byl nerozhodný trouba. Za nejslabší pasáž považuji navazování vztahu mezi sousedy naproti a pak samotný závěr. Zbytek filmy byl na 5* ()

kery- 

všechny recenze uživatele

V uvedených žánrech mi chybí komedie, ale to se dnes v korejské produkci už asi moc neřeší. Jinak je to klasické nízkorozpočtové béčko, kterých jsou mraky. Tohle má ale - narozdíl od těch jiných z americké produkce - alespoň znatelné známky vlastního nápadu. Vůbec bych si netroufal tvrdit, že by to byl průser. Víc takových zombie filmů, a bude to fajn.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na zombie apokalypsu a pevně pořád věřím, že se jím nestanu ani na žádnou jinou, řekněme drobet pravděpodobnější, i když kdo ví, případná japonská mutace "Toho, jehož jméno se v Turkmenistánu nesmí vyCOVID",klidně může být i taková... Chování hlavního hrdiny mi pak přišlo vzhledem k okolnostem a tomu, koho měl představovat, tedy obyčejného digiteenagera, který se bez mobilu ani nevysere, naprosto v pohodě a místy mi přišlo, že až překračoval vlastní stín. Zjevením ženské hrdinky se pochopitelně hodně, zejména některým zdejším hodnotitelům, zvedla (jejich) laťka, ale já bych tuhle zábavnou apokalyptickou hříčku hodnotil stejně i bez ní. Zombíci totiž o sobě dávali často vědět, furt bylo co řešit a díky tomu na co se koukat. Oceňuji tak i to, že ač to chtěli hlavní hrdinové zabalit, tak se tu nekonalo žádné onanování nad bezvýchodností a marností, dokumentované např. půlhodinovým čuměním do zdi. Drobně nasralo jen závěrečné poselství o spasitelské roli sociálních sítí...Zuckerberga jsem v titulcích ale neviděl. Svižná oddechovka. Za čtyři shnilé prstíky mezi dveřmi, ať nežeru.... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama