Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zlatý osmdesátky, kdy byl rating v oblasti kinematografie neznámym pojmem. Dneska už by v rodinný komedii těžko mohla nějaká ženská ukázat svoje pěkný dudy, mládež by nemohla na výletě vozit v kabelce kromě svačiny trávu a už vůbec by nemoh někdo vozit mrtvolu na zahrádce od auta. A jinak, mladej Eugene Levy (alias "Jimův táta") byl slušnej haluz :D Vacation neni uplně mega vtipná komedie, u který se budete řezat od začátku do konce. Ale díky několika povedenejm gagům a zmíněnejm osmdesátkovejm atributům je rozhodně lepší než většina současný komediální produkce, čtyři slabší hvězdy. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo mám povedať. Pre mňa dnes už neskutočná klasika všetkých rodinných (a aj nerodinných) komédií, jednoducho kult. Filmy s Griswoldovcami milujem, nedám na ne dopustiť, a aj keď ešte o kúsok lepšie dopadli geniálne Vianočné prázdniny, toto je rovnako skvelá zábava, pre všetky vekové generácie. P.S. Výborný Chevy Chase... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

NENÍ TO VŠUDE JAKO U NÁS DOMA. KDYBY TO BYLO VŠUDE JAKO DOMA, NENÍ DŮVOD NIKAM JEZDIT. Clarkův přístup k prožívání ideálních rodinných časů, díky němuž komedie vyvolává náš smích, paradoxně zapříčiňuje jejich pád. Tahle první dovolenková komedie se mi absolutně líbí i přesto, že některé scény se od černého humoru přesouvají kamsi do bizarních vod... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Road trip komedie s nezapomenutelnými momenty. Rodinka Griswoldů v čele s hlavou rodiny Clarkem mě vždy příjemně naladí a dobře si společně s ní oddychnu od běžného života. Čas od času se rád podívám a zavzpomínám na ty časy. Ta písnička mi bude znít v hlavě ještě pěkně dlouho. http://www.youtube.com/watch?v=jY9xZoKiBgU ()

anais 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold cestuje přes Ameriku do svého oblíbeného zábavního parku Na začátku devadesátých let jedna z prvních videokazet, které jsme si přinesli z půjčovny. Když to tedy po letech vidím, vskutku se směju, i když humor je to spíš pro děti. Tak nějak to vnímám pořád stejně, i když jsem o dost starší. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)
  • Scenár vznikol na základe článku "Vacation 58", ktorý bol uverejnený v National Lampoon v septembri 1979. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama