Reklama

Reklama

VOD (1)

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V produkcii Netfilxu životopisný film R. R. Moore, ktorý sa preslávil vulgárnymi textami (vydaný na albumoch) a filmom Dolemite. V hlavnej roli E. Murphy, ktorého po dlhšom čase bolo dobré opäť vidieť. Z celkového pohľadu ide o stráviteľný film s tým „feelingom“, ktorý dokáže poskytnúť len E. Murphy. Škoda, že ani jeden z jeho kolegov v roli „vedľajšia postava“ nedokázal byť výraznejším. Môžem povedať, že nakoniec to nebol až taký „Netflixovský“ film, ako som čakal. PS.: Film pomerne s veľkým počtom sprostých slov a nadávok (možnosti pre „zaujímavý“ dubing). Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká kulturní rozdíl. Zatímco titulní postavy považují film Na titulní straně, na který jdou do kina, za nudu, pro mě je to zábavná a střelhbitá konverzačka. Zatímco hlavní postavy se smějí až se za břicho popadají při spršce tupých nadávek, které kolem sebe chrlí hlavní hrdina Dolemite, mě to připadalo tupé, nevtipné a přinejlepším dětinské. Jako, když se zasmějete, když někdo řekne: "prd.l.". Samozřejmě, s ještě drsnějšími výrazy. Těžce se mi tedy odlišovala filmová postava od toho, koho ztvárňuje. Protože vlezle dotíravý a vulgární Dolemite mi nebyl sympatický ani trochu. A jeho snažení natočit film, téměř dle vzoru Eda Wooda, mi bylo zcela lhostejné. Film o postavě, která mi nic neříká, považuji za průměrný. Vzhledem k tomu, o kom pojednává, to táhne hodnocení ještě níž. SHRNUTÍ: Když nemáte talent, zoufale se snažíte prosadit a pak vsadíte na šmíráckou sprostotu. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Clint má svoje Gran Torino, Stalllone Rockyho Balbou a John Wayne Střelce. A jak já to vidím, Eddie Murphy má teď Dolemita a jde o ten nejzaslouženější comeback ze všech. Ten film mi připomněl, proč jsem měl Murphyho tak rád. On totiž netočil černé filmy pro černé (jako ti, co tu byli před ním - s výjimkou Richarda Pryora), ani černé filmy pro bílé (jako ti, co přišli po něm), on je točil pro všechny. Pokud jde o Dolomita, jestli jste viděli předchozí spolupráce obou scénáristů, jako byl Ed Wood, Lid versus Larry Flint a Muž na měsíci, tak by bylo nošením dříví do lesa, kdybych popisoval film jako takový. Jejich poselství se dá shrnout do věty: "Jejich práce se mi třeba nemusí úplně líbit, ale je za ní strašně moc dřiny a srdce". A jakkoli není Dolemite tak výrazný jako předchozí jmenovaní, funguje opět báječně, tentokrát hlavně díky obsazení hlavní role a nezaměnitelné atmošce 70. let umocněné parádním výběrem muziky. A když už jsem u toho obsazení, zvláštní zmínku si zaslouží skvělý Wesley Snipes v roli režiséra. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jméno Rudy Ray Moore mi sice do dneška vůbec nic neříkalo,ale teď mám celkem chuť si obstarat a zkouknout,alespoň něco z jeho béčkových akčňáků.Dolomite Is My Name mu totiž udělalo velmi dobrou reklamu.Osobně jsem nic moc nečekal,ale i když jsem kolikrát úplně nepobíral ćernošský druh humoru,bavil mě tenhle retro kousek víc než dobře.Velkou zásluhu na tom má Eddie Murphy,kterého jsem dlouho nikde neviděl a tady dokázal,že ještě pořád má v sobě něco ze svého komediálního talentu a roli si viditelně dost užíval.Zdatně mu pak sekundují i další jako Wesley Snipes,nebo Keegan-Michael Key...70% ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy je zpět a po nevím kolika letech (nebo možná desetiletí) hraje ve filmu za který se nejen nemusí stydět, ale může na něj být hrdý. Úžasná retrostylizace, vypiplané kostýmy a téma filmu ve filmu, všechno mě zkrátka bavilo. Eddie, jen tak dál. Policajta v Beverly Hills 4 se sice pořád trochu obávám, ale po tomhle filmu o poznání méně... P. S. Jedině v originále s titulky, český dabing to dost zabíjí... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama