Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou osmdesátky v nejlepší formě- tedy bez trapných účesů (ty vole, ten kdo vymyslel trvalou, by měl hnít v tom Pineheadově pekle), bez trapných vohozů a vůbec bez dalších uhozeností z let osmdesátých (miluju léta osmdesátý, kurde však jsem se v nich narodil :-), ale s pořádnou dávkou temnýho a krvavěkrvavýho hororu. To, co Pinehead a jeho věrní kamarádi cenobité rozjeli v jedničce, je tu mnohem drsnější a prostě mnohem... mnohem mnohem :-) Shit, tohle se fakt těžko popisuje, tohle se musí vidět... No mám před sebou dlouhou cestu, hlavně na ty kousky v odstínu šedi (ještě že jich není padesát... teda těch kousků :-) se už mooc těším. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie sa nesie v takom istom štýle akou bola jednotka, vystriedal sa nový režisér, namiesto Barkera prišiel Tony Randel ( Ticks, Beyond Belief), ktorý pokračuje tam, kde to všetko skončilo. Pinhead je znovu fantastický, hudba je taktiež vynikajúca, efekty sú na dobrej úrovni, ďaľšie pokračovania od 6 až po 8 sú nudné až otrasné, kdežto tu máme výbornú atmosféru, premňa 100 percent. ()

Reklama

dwi 

všechny recenze uživatele

Tajemná kostka opět ožívá a s ní i nejbizarnější představy. Přítomnost Cliva Barkera je tu silně cítit, což se silně projevuje na výtvarné stránce děje. Jednička za dvojkou příliš nezaostává, ačkoli se v příběhu dají najít jeho slabší stránky (hlavně překombinovaný konec). Nečekejte žádné lekací momenty, protože se jich tu nachází opravdu minimum. Na atmosféře to ale nic neubírá. Zbytnělá fantazie rozvětvená do kořínků (některé momenty připomínají obrazy MC. Eshera), výpravné kulisy, nekonečně moc krve a pompézní Pinhead. To jsou asi největší devíza tohoto hororu. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Perfektná atmosféra v prvej polovici ("I'm in hell. Help me!") sľubovala film o triedu lepší než skvelý, no predsalen komorný a low-budget prvý diel - vyzeralo to na podobný upgrade, ako PHANTASM 2 versus originál. Pekelne temný horror sa ale v druhej polke mení na fantasy naháňačku v zadymených kulisách s debilnými trikmi. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#2 Hellraiser. Hellraiser dvojka je svým způsobem odpovědí na všechny ale z jedničky. Mytologie kolem kostky, víc cenobitů, všechno je teď mnohem důležitější. Je tu pekelný labyrint a v něm několik velice dobrých nápadů. Oceňuju rozšíření zápletky v blázinci, fakt, že se pokračování odehrává jen chvíli po prvním filmu, dějovost, šíleného doktora. Hlavní hrdinky dozrály do krásy a vysloveně jsem spokojená z variace na téma Frankensteinova nevěsta / Mumie. Třetí ženská postava je taky plus. Přesto některé věci pořád nefungují, například: "kam se poděl Kirstyn přítel?" nebo "dává smysl pokořit Pinheada fotkou?" či "nebylo by snazší Kirstyna odtce oživit jako Juls?" a "neměli by být cenobiti odolnější?" Nikdo nevysvětlil pterodaktyla! Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)
  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)
  • Místo jména dr. Channard byl ve scénáři dr. Malahide. "Channard" je odvozen od Christiaana Bernarda, který jako první na světě provedl úspěšnou transplantaci srdce. (Chatterer)

Reklama

Reklama