Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Art zase místo smíchu rozdává bolest. Za málo peněz hodně muziky, tady je vidět, že i když nemáte úplně velkolepý budget, můžete natočit kvalitní horror. Jen by to mohlo být trochu kratší, páč 2 a čtvrt hodiny je docela dost. Tolik násilí a masakru, jako je tady jsem dlouho neviděl. Opravdu se tu nešetří krví, střevama a všemožného mordu. Vlastně mi přijde na Artovi nejděsivější to, že neřekne ani slovo a přesně víte co chce nebo udělá. Už se těším na podzim na třetí díl. 70% ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Dvojka je už skutečný film a je obdivuhodné, o kolik se technická úroveň režie, střihu i herců zvedla. Retro look zůstal, gore drobně ubylo (ale postelová scéna je top), neb je tu i příběh a ne jen fatality, ale příběh a Art už nepůsobí tak nepříjemně děsivě. Drobné pokrácení by také bylo na místě, nicméně z Arta se zjevně stává nesmrtelná postava tak jako z p. Voorheese nebo Myerse. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Art is Back! Terrifier 2 má v zámoří obrovský úspěch i hype. Na Imdb jde dokonce o jeden z nejlépe hodnocených hororů roku, v novinách se píší články o tom, jak američtí diváci zvracejí a utíkají z kin ,což je ovšem marketingový tah, který se jednou ročně ukáže alespoň u jednoho hororu. Terrifier 2 je o něco lepší než první díl. Damien Leone za skromný peníz dokáže kouzlit slušné věci a vzhledem k úspěchu dvojky, by ve třetím díle mohl předvést ještě o něco ambicióznější dílo. Na Terrifier potěší ten zapadlý retro look 70-80 tek, dá se říct brakové béčko z minulé éry, které se dnes už moc nevidí, ale v tomhle je hodně poctivé a snaživé. Art je docela ikonická postava, která by se mohla zařadit mezi Jasona, Myerse a další. Trochu mě mrzí, že je celý film němý, kdyby při tom trousil hlášky, asi bych byl spokojenější. Každopádně zvrácený je pořádně a svým obětem provádí ošklivé věci. Scéna v posteli je definitivní vrchol celého filmu! Ženskou tam skalpuje, zláme a urve ji všechny končetiny, stáhne z kůže a posolí ? !! Fatalita jak z Mortal Kombat, to jen tak nevymyslíš! Tohle si rozhodně budu pamatovat pěkně dlouho !   Gore je poctivé .. vzdává hold Fulcimu a Savinimu, občas je sice viditelná figurína, ale není to vyloženě otravné jak v jiných filmech. Finále ve strašidelném domě je parádní i díky zajímavému prostředí a nutno podotknout, že ta malá creepy holčička, je na celém filmu nejděsivější. Hlavní hrdinka je sympatická, hudba je v pohodě, takže ikdyž by to mohlo být o půl hodinu kratší a některé dialogy lehce bolely, vůbec mi to nevadí. Letos společně se Sadness jasná povinná gore prasácká jízda for the Better Ones, Evolved ones Chosen ones, která zvedá prostředníček všem těm intelektuálním sráčům a artovým zabedněncům. 8/10. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to teda šíleně dlouhé a nesvázané snad žádnými pravidly fikčního světa, který stojí někde na pomezí realistického, mytologického, komiksového a žánrového. Terrifier 2 ale zasluhuje metál nejen za násilí, kdy zdejší zloduch své oběti doslova zničí, nýbrž i za extrémní podchycení konceptu, který odstartoval už první Halloween. Art the Clown, evidentně nadpřirozená bytost, chodí o Halloweenu po městě, všichni ho mají za magora v masce (za magora v masce brutálního vraha, který se stal po událostech jedničky trochu celebritou) a nikdo se nepozastaví nad tím, že si jde pro koledu jako každý hravý jinoch. Jenže Art si hraje trochu jinak a Damien Leone hlavně v prostřední části inscenuje neuvěřitelně cheesy scény, které bych nazval vrcholem černohumorného hororu. Jde o úplné splynutí folklórního (potažmo žánrového) mýtu s kostýmem, který jej v hororech vlastně reprezentuje falešně - místo aby kostým mystickou identitu stvořil, tak ji pouze zakrývá a dovoluje ji bez povšimnutí páchat strašná zvěrstva. Takový vztah k popkultuře prostupuje celým filmem, v němž hrdinka pro změnu povstane právě díky vlastnoručně vyrobenému kostýmu. Terrifier 2 není moc dobrý v kontextu tempa, ale skvěle vychytal společenskou fascinaci tím, co děsivého se může za sváteční fasádou Halloweenu či jiných duchovních tradic skrývat. A Halloween i jiné hororové série k tomu nepotřebuje papouškovat, nýbrž buduje originální svět a klišé transformuje do moderní vývojové linie grindhouse hororů. Úžasné finanční výsledky z USA ostatně hovoří za vše. 70 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

(Ne)šťastný Halloween se sadistickým klaunem Artem. Má tu školu nejlepších mimů a také nejlepších filmových zabijáků. Vyšel si o Halloweenu podruhé do ulic, aby se po různých masakrujících incidentech zastavil u tříčlenné rodiny slečny Sienny, kde završí svoji krvavou pout. Od prvních událostí uplynul z hlediska filmového vyprávění rok, z tvůrčího hlediska je to ale celých pět let. A režisér a scenárista v jedné osobě Damien Leone měl za tu dobu dostatek času si svoje pokračování s maniakálním  klaunem dostatečně precizně připravit. A tak se i stalo. Jeho režijní přístup vykazuje signifikantní známky tvůrčí vyzrálosti hororového tvůrce. A nějaký ten dolar dostal přiložen na opravdu hodně výživné gore, co si libuje v lahůdkových detailech. Sice je znát i nějaká ta gumovost v rámci použitých materiálů, ovšem hororový divák se může tetelit, jak brutálně nemilosrdně jsou decimovány tělesné schránky. Pokračování trvá přes dvě hodiny a vůbec jsem neměl pocit, že by to někde vázlo. A mezi titulky je naroubována scéna z psychiatrické léčebny, co zvěstuje leccos ohledně případných pokračování. Klaun Art už si pomalu získává charisma mezi hororovými zabijáky. Pokud to bude ještě nějakou chvíli nebo nějaký ten film trvat, než se zařadí po bok proslavených hororových ikon z řad zabijáků, tak pokud bychom hodnotili čistě jeho umění likvidace, už můžeme směle prohlásit, že si v ničem nezadá s těmi největšími sadistickými šílenci. Uprostřed filmu to tedy opravdu nepěkně schytá bruneta Casey Hartnett, kdy její brutálně detailní likvidaci znalci mohou považovat za pomyslný vrchol filmu. Dále potěšila finální část, kdy se nikam nespěchalo. A zúčtování se pěkně vyvedlo. V popředí je Lauren LaVera, u které měl režisér dobrý odhad s jejími nevybroušenými hereckými schopnostmi, takže ji nasoukal do sexy halloweenského kostýmu, kdy už na jejích hereckých schopnostech pramálo záleželo, ovšem divák si pošmákl na její lepé postavě a napěchovaném poprsí. Na nahotu ale ve filmu nedošlo. Možná bych klidně oželel přízrak zabité holčičky, která se přidružila ke klaunovi, a ne každým mohla být spatřena. Mně tohle přišlo už nadbytečné. Celkově se klaun vrátil v oslnivé formě a takto rozdováděný se může vrátit i do třetice. 10/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Vzhledem k tomu, že Lauren LaVera (Sienna) je trénovaná v bojových uměních, dělala ve filmu všechny své kaskadérské kousky sama. (noelcoward73)
  • Mistr (knižního) hororu Stephen King vyjádřil o filmu uznání na Twitteru: „Terrifier 2 vás vytrhne ze staré školy.“ (noelcoward73)
  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama