Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (315)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála romantických filmov, ktoré nekončia happy endom, o to viac možno zapôsobí. Aby som sa priznal, tak tento film ma veľmi nezaujal a dá sa povedať, že som bol skôr sklamaný. Na môj vkus je film príliš zdĺhavý a podľa môjho názoru by nebolo na škodu pár scén vystrihnúť, ako je napríklad zbytočné táranie všetkých predstaviteľov pri večeri. Ešte mi vadilo aj to spojenie zariekávačstva a šamanstva. To sú aspekty, ktoré sú mi aj v reálnom živote tak nejako proti srsti. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Trošičku pomalu, ale mistrovsky vystavěný příběh o spěchu moderní doby, který je důležitý jen do chvíle neštěstí a o poznání, že vzácní lidé se najdou i jinde než mezi "intoši". Redford snad neumí natočit špatný film. Úvodní scéna koňské "bouračky" v lese si nezadá s leckterou scénou z akčních filmů. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja viem, kam išiel." – „Ale ty tam za ním ísť nesmieš." Jemne hollywoodsky tupý, zato vizuálne podmanivý a príbehovo silne liečiteľský epos o zranenom dospievajúcom dievčati a jej šialenom koníkovi, ktorý takmer putoval na bitúnok. Nevierohodná romantická línia pácha na predsa len troška pridlhom (170 minút) filme fyzické pošramotenia, ale vďaka prvotriednemu hereckému obsadeniu (tradične charizmatický Redford, mladučká Scarlett Johanssonová, vtedy ešte znesiteľná Kristin Scott Thomasová, v podporných roličkách Cooper, Neill a Wiestová), podmanivej montanskej prírody a inteligentnej pevnej ruky pána režiséra hodnotím ako nadpriemer, hoci s prižmúrenými očami. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/185756/Zaklinac-koni-80.html ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Thomas Newman: 1. Cattle Call - Dwight Yoakam ,2. A Soft Place To Fall - Allison Moorer ,3. South Wind Of Summer - Hill Country Flatlanders ,4. Still I Long For Your Kiss - Lucinda Williams ,5. Dream River - Mavericks ,6. Slow Surprise - Emmylou Harris ,7. Big Ball's In Cowtown - Don Walser ,8. Leaving Train - Gillian Welch ,9. Cowboy Love Song - Don Edwards ,10. Me & The Eagle - Steve Earle ,11. Whispering Pines - Iris DeMent ,12. Red River Valley - George Strait ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zaříkavač koní je citlivý film s krásnou přirodou a áčkovými herci, ale tam kde člověk čeká vyhrocenější drama, dostane jen romantickou zápletku, která mi tady od začátku přišla nějak over the top. A i když 3-hodinová stopáž nenudí, tak se v určitém bodě už začne táhnout. Pořád to jsou ale tři hodiny, kterých určitě nelituju. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Knižní předloha byla inspirována autobiografií Monty Robertse „Muž, který naslouchá koním“, i když sám Monty prohlásil, že se „zaříkáváním“ nemá film nic společného, zejména ta násilná scéna v kruhové ohradě. (Nalien)
  • Popularita filmu viedla k tomu, že zo slova "whisperer", teda „našepkávač“ sa stal slangový výraz pre každého, kto má silnú afinitu k určitému zvieraťu alebo bytosti. (Arsenal83)
  • Pilgrima si zahrát kůň Bucka Brannamana, o kterém byl natočen dokumentární film Buck (2011). Dal by se nazvat skutečným zaříkávačem koní. (Nalien)

Reklama

Reklama