Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že se mi bude tolik líbit film o golfu. Ale popořádku. Citlivá režie Roberta Redforda, krásná hudba Rachel Portman, Skvělý Matt Damon, okouzlující Charlize Theron, féroví soupeři Bruce McGill a Joel Gretsch, sympatický klučina J. Michael Moncrief, jeden z nejúžasnějších staříků v roli vypravěče...ano je to Jack Lemmon. No a vrchol? Ten nejsympatičtější, nejcharismatičtější a nejlepší strážný anděl v historii kinematografie, Will Smith. Moc krásný film, při kterém mě několiktát postihlo příjemné mrazení po celém těle. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi dokonale sedl. Nádherná pohádková oslava sportu. Redford si mě povodil jako malého chlapce. I když jsem tvrdý, krásný a skoro až nezdravě inteligentní mladý sexy muž, tak se musím přiznat, že i docela malá slzička mi ukápla, což se stává opravdu mimořádně zřídka. Opravdu vymazlená dokonalost. Od vynikajícího způsobu vyprávění, přes nesmírně příjemnou atmosféru a humor, až po nádherný závěr. Považuji se za člověk, který bytostně nenávidí pohádky. Tato pohádka byla ovšem luxusní. Úplně do kolen mě dostala závěrečná nádherná metafora k životu, že golf je sport, který se nedá vyhrát, který se dá pouze hrát. Stejně je to i se životem. I když budete dle jakýchkoli měřítek sebeúžasnější a sebeúspěšnější, tak život se rovněž nedá vyhrát, dá se pouze hrát. Kdybych byl žena, tak z neskutečně sexy Willa Smitha nestačím svá rodidla podkládat dostatečným množstvím dostatečně savých ručníků. Nicméně příjemně překvapil i Matt Damon, který nejenže snad poprvé nevypadal, jako úplná píča, on byl dokonce místy sexy. Krásný film, který mě dokonale zahřál na duši a především přiměl k tomu, abych se stal novou golfovou hvězdou. Pro začátek ve VR na PS4. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Best of režisér Robert Redford, tak to vidím já. Ne že bych viděl všechno, co natočil, ale Legend Of Bagger Vance je pro mě nádherný film, který mi vždycky zvedne náladu. Je to nejspíš kouzlo, protože jenom Rachel Portmanovou, Charlize Theronovou, Mattem Damonem a nade všemi Willem Smithem to být nemůže. Každý detail je naprosto přesně na svém místě, zkrátka poezie v pohybu. Jedna z mých srdcovek, i když ne ta nejsrdcovatější. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vracím se z Bohemky promrzlej jak hovno ledního medvěda na antarktidě, mám po náladě, protože ty moji zelenobílý neznabozi celej zápas odflákli a dle "tradice" opět prohráli. Zapnu známý sračkoidní TV kanál- Film +, abych se dorazil, ale najednou...... začnu úplně roztávat. Jo, jo, tohle mě dostalo. Trošku oslava golfu, hodně krásný příběh, vynikající herecký výkony. Postava Will Smitha - Bagger Vance je super a děsně pozitivní. Bagger Vance by se mnou měl chodit na Bohemku, abych si tam nekazil náladu při pohledu na nekopy jako je Hrdlička nebo Kauchman . Režisér Robert Redford je mazák. Díky němu jsem totiž prožil nádherný příběh o naplnění jednoho snu. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak a je to venku. Můj dávný Po návrat v ranních hodinách z víkendového nonstop dýchánku nezůstal utajen. Teď vážně. R.R. na mě vždy platil. V dřívější době svým přirozeným hereckým projevem a nakažlivým šibalským úsměvem, v pozdějších letech jeho volně plynoucí režií. Přitom tento „sladkobolný kýčovitý příběh“ byl přímo předurčen ke strhání a (ne)jeden by si myslel, že na něm nenechá jednu nit suchou. Né tak ovšem v případě Redfordovi režie, kdy i za pomocí sympatického trojlístku M. Damon-W.Smith-Ch. Theron se mu z toho daří vykouzlit příjemný snímek s lehkou dávkou životních mouder (pravd), navíc to vše naroubováno do (z mého pohledu) sympatického (sportovního) prostředí. Nic víc, ale taky nic míň. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Poslední film Jacka Lemmona, jakožto i Lana Smitha. (HellFire)

Reklama

Reklama