Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 1
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (641)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem hlavně rád, že jsem taky konečně cílová skupina nějakýho filmu a asi i proto mě to moc sedlo. Je tam humor, ale tak akorát, jinak jsem v mnohém všem čtyřem chlapům rozuměl. Patrika Hartla mám rád, ostatně jeho smích má opravdu nakažlivý účinek a se Studiem Dva mu rovněž fandím. Casting povedený, velmi zajímavě obsazený i opravdu hodně vedlejší role, je vidět, že Patrik je u herců oblíben. Titulní čtevřice jsou všechno sympaťáci a ještě ke všemu dobří herci, takže v tomto ohledu na kvalitku, ale já jsem hlavně nadšen, že jako chlap mám film u kterýho si můžu dát kdykoli pivko a popřemýšlet o mých krizích, o vztazích, o životě. Super díky, Patriku. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nějak těm novým českým komedií začínám přicházet na chuť. Ne že by to bylo nějak zvlášť vtipné, ale i tak jsem se u toho dobře bavil. Parta kamarádů prožívá krizi středního věku a snaží se s tím něco dělat. Vymyslí několik šílených výzev, které musí každý z nich splnit. Většinou se díky tomu dostanou do trapných situací, ale někdy to má i své klady. Trochu to zamíchá i s jejich vztahy a každý se někam posune. Je to neskutečně nadupané, co se týče vedlejších rolí. "Nečum mi na péro!" :D ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo podobné s minuloročným dánskym Druk (Chľast) – tak základnou tézou, pointou (aj keď v Hartlovom podaní zmierlivejšou a happyend-ovejšou oproti cynikovi Vinterbergovi), no predovšetkým výberom, sociálnym a vzťahovým zatriedením hlavných protagnoistov a vzťahovou architektúrou. Viem, že podobnosť s Druk nebola zámerná a zamýšľaná, no ono to vyšlo tak, že sa tomu porovnaniu P, Š, T a K nevyhne – a z tohto porovnania vyjde oproti dánskemu blížencovi trochu menejcenne (prvoplánovejšie), čo však neznamená, že v rámci českej kinematografie (obzvlášť žánrovej rodiny "českých komédií") posledných rokov viniká a jedná sa o príjemný, fungujúci, šľapúci a dobre sa pozerajúci (oddychový) film, ktorý miestami aj pobaví, miestami dojme, je veľmi príjemne nakastovaný a drží si úroveň (neskĺzava, tak ako mnoho našej produkcie, k trápnosti, alebo lacnosti). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nikdy se nezavděčíš všem a zejména české filmy v tom mají dlouhou tradici. Tady ale zas jednou svítí červená a přitom se nacházíme v rámci poklesle komediálního žánru. Tento film s malinko krkolomným názvem, na který si stále nemůžu zvyknout, je však vysoustružený k dokonalosti, přesně tak aby se smál celý sál. Což se dělo v hojné míře a ze začátku to na mě až tak dobře nefungovalo. Následně ale timing jednotlivých gagů fungoval více a více a v momentě, kdy Patrik Hartl zahrál na značně vážnější notu, měl mě úplně v hrsti. Hlavně, pochopitelně trochu nesourodá, čtveřice je vybrána naprosto dokonale, všichni herci perfektně pasují do svých archetypů a je opravdu obrovská zábava se na to koukat. Samozřejmě to v rámci kinematografie není nic extra hodnotného, ale musím to zkrátka zdůraznit u českého filmu, kdy jsem něco podobného cítil naposled u Žen v běhu. Deníček moderního fotra promine, vzal by si na bedra těžkou konkurenci, která jej uzemnila. Filuta Mádl ovšem pokryl obojí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další český maskult, tentokrát s vynikajícím castingem, čímž ale výčet předností končí. Genderově reverzní Sex ve městě. Česká kinematografie je zoufale unifikovaná - mezi natáčením reklam a české mainstreamové komedie není zásadní rozdíl...rezignace na jakékoliv umělecké hodnoty, přesahy, originalitu, hlavně že je z toho ,,vejdělek"... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Gay klub, kde vystupoval Prvok s „kapelou“, je klub Pantheon. (UNK.Cory)
  • Hospoda, kde spolu sedí druhý den a plánují druhý úkol, je Potrefená husa na Andělu v Praze. (Winster)
  • „Líbilo se mi, že Patrik Hartl nedělal kompromisy, film natáčel tak, jak ho měl v hlavě. To je v dnešní době velká výjimka. A pak mě taky bavilo hrát s ostatními kluky. Jsou to parťáci, každý se o sebe sám postará, natáčení s nimi rychle ubíhalo. Takže já vzpomínám jen v dobrém,“ prohlásil Hynek Čermák. (Duoscop)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama