Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 1
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (639)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší, tím mě tyhle rádoby rychlokvašky dojímají víc a víc. Jasně, neni to žádné přelomové dílo české kinematografie, ale za posledních x let jsem neviděl nic lepšího. Naprosto brilantní chemie všech zúčastněných, spousta mini cameo rolí celé plejády českých herců a hereček a vůbec celé je to tak zasraně feeeling pozitivní i přes všechna ta negativa, která se tam objeví. Opticky spíše slabší čtyři hvězdy, ale vzhledem k dnešnímu rozpoložení jsem film subjektivně nadhodnotil, a to výrazně. Díky! A dnes bez obligátních procent, protože by to pro zbytek mých recenzí prostě nebylo fér. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Typicky utahaná tuzemská spotřební komedie, jejíž největší síla ale poměrně překvapivě tkví v propracovaných charakterech, které navíc velmi trefně reflektují chlapské pocity. Snímek Prvok, Šampon, Tečka a Karel režiséra a zároveň i tvůrce knižní předlohy Patrika Hartla rovněž zaujme i plejádou známých hereckých tváří či vtahující nosnou premisou. Je tedy vážně velká škoda, že scénář je poměrně dost děravý, což jde ruku v ruce s neúměrně nataženou stopáží, při níž se několikrát na displej hodinek zkrátka podíváte. Ve finále tedy dostaneme zcela průměrný snímek, na který si za pár měsíců vzpomene jen málokdo. Škoda. (Netflix) ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Krapet lechtivá a krapet smutná ... prostě komedie ze života. Mám už něco za sebou, takže některé situace byly mi známé. Na druhou stranu mě většina z nich ale přitahovala za vlasy. Nevěřím, že by ve skutečném životě splnili do puntíku svoje úmluvy, které si společně dali, když byli pod parou. Hlavně tu úvodní! Byl to moment (za celý čas projekce asi jediný) kdy jsme se celé kino řechtali jak koně a mnohým z nás se po obličeji kompletně rozlil mejkap jak změklé máslo, hromadně jsme lapali po dechu a kouleli jsme uslzenými očima po sobě jak při skupinovém infarktu myokardu. Docela vtipně se to chtělo tvářit i pak, ale už to nešlo. Spíš jsem to vnímala, že ten vtip tlačí na sílu a kdybych neměla strach, že mě okolí ukamenuje popcornem, tak jsem měla nutkání hlídat si na mobilu čas ke startu ke sprintu z kina. Ovšem Daniela Kolářová naprosto naprosto!!! skvělááá ... ♥ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pořád dávám českým komediím šanci. Pořád to nevzdávám, že se konečně někomu podaří natočit něco fakt super. A pořád jen smutně konstatuji, zase neee. Jako komedie to nefungovalo, jako drama také ne. Koukat se ale na to dalo a oproti soudobé české konkurenci je to lepší průměr. Může za to plejáda známých a oblíbených herců a to i v minirolích. Martin Pechlát to celé táhne a byl zvolen výborně. V těch zlatých šatech s parukou mne ještě bude asi dlouho strašit. Už jsem chtěl zaplesat ač ho mám rád, konečně film, kde nehraje Langoš... A pic, už tam byl. Jinak další film pro čtyřicátníky co mají tu svoji krizi. Jeden má to, druhý ono, lehce si to závidí, ale nikdo neví co by vlastně chtěl, jejich momentální stav ať už v intimních životech či pracovní je ubíjí a oni cítí, že potřebují změnu. Nápad s úkoly byl celkem zajímavý, ale dalo se z něj vytřískat víc. Závěr docela potěšil, někdy vás nějaká událost nakopne k opravdu velké změně, nebo udělání něčeho co už jste dlouho odkládali. Jo, kde ty loňské sněhy jsou řekl si asi Hartl a řekne si to nejeden divák. Ona je vlastně klika už jen z dob studií mít takovou partu přátel podobné té z filmu. Partu co zestrárla, zešedivěla, přibývá jí vrásek a leckomu ubývá vlasů, která tu ale stále je. Kdykoliv. Už jen to je obrovská výhra. Já takovou mám! Dávám za 3 úkoly. * * * ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hartlův snímek vypráví vcelku umným způsobem o čtveřici přátel, kteří se dostavili ve svých životech do stanice Krize nad Středním Věkem, přičemž se snaží s touto nechtěnou, ale takřka nutnou zastávkou vypořádat. Každý člen ústředního kvarteta měl svůj životní příběh se zásadním problémem a jejich herečtí představitelé se do svých postav opravdu skvěle vžili - nejvíce mě rozhodně zaujal Hynek Čermák, těsně v závěsu za ním Martin Pechlát. I když má film v profilu komediální žánr, nabízí hodně dramaticky laděných scén, v nichž se ústřední čtveřice snaží popasovat s "dospěláckými" problémy za využití dětinských výzev a "soubojů v hecování". První výzva mi úplně nesedla, avšak ve zbytku jsem byl s dramaticko-komediální výstavbou filmu spokojený. Na české poměry nadmíru uvěřitelný film s civilními hereckými výkony a neprvoplánovým dějem. P.S. Docela jsem čuměl, kolik se ve filmu mihlo známých hereckých tváří. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Gay klub, kde vystupoval Prvok s „kapelou“, je klub Pantheon. (UNK.Cory)
  • V jednom rozhovoru režisér filmu Hartl prohlásil, že je přesvědčený, že film je lepší než knížka. (ČSFD)
  • Hynek Čermák (Tečka) zde po většinu času filmu nosí bundu Artaxes Soft-Shell od výrobce Pentagon tactical. (Winster)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama