Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

Birter 

všechny recenze uživatele

Doba netflixová mě naštěstí svým kouzlem nikdy nepohltila a ano, vím, že Obi-Wan je od Disney+, ale marketingový model VOD služeb přeci jen odstartoval Netflix. Z mých minimálních zkušeností jsem nabyl dojmu naprosto komerční a podbízivé masové produkce seriálů, která diváky cliffhangery připoutá k obrazovkám a nepustí ani na záchod, což je dle mého odporné prznění kultury, ale budiž. Jaký divák, takový obsah. Nemusel jsem si tyto dojmy nijak ověřovat a žít si svůj discopříběh, ale nostalgie a jméno skotského velikána mě přeci jen přivedlo zpět do světa Star Wars a mého dětství. Co jsem dostal? 50 minut ničeho. Banální zápletku. Zneužívání jména skotského velikána a spol. A přesně toho, co bych jinak od průměrného VOD seriálu čekal, kdybych jen správně pamatoval na Disneyho vizi Star Wars a zapomněl na inovativnost a občasnou hloubku George Lucase. Tento komentář píšu z jediného důvodu. Z rozhořčení. Jinak bych se k těmhle natahovaným polotovarům ani nesklonil. ()

Welulu 

všechny recenze uživatele

Neoriginální (kdo tvrdí opak, prosím kde?), rozvleklé a zakládající si na tom, že zafunguje nostalgie. Jenže tu Star Wars neznásilňují poprvé a prostě přijde moment, kdy už to fakt nefunguje. Linka s nejmenovanou dívkou je vyloženě nastavovaná nezajímavá kaše, navíc dle mého názoru neodpovídá chováním své dospělé verzi. A co je ze všeho nejhorší - celé to byla zatím nuda. 3. hvězda jen za hudbu a Ewana, jinak prachprosté 2. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během 4 minut si odbudeme “viděli jste” formou sestřihu z epizod I, II a III. Za mě perfektní. Navodí to atmosféru a zasadí děj do toho správného období (10 let po konci trojky). Pak značkou úřadovat tabulky a Disney. Jasně, že Inkvizitoři musí být “trikolóra” (bílá, černá, žlutá). Čím víc barev, tím víc multi a je fuk, jak komicky to působí. No a pak děťátko a ňuňaňoučtí robůtci… ta debilní honička v lese (!!!), bez toho by to asi nebylo dost Disney. Na druhou stranu nutno ocenit povedené stylizace kostýmů (hranaté, jednoduché, velká tlačítka). Recyklace filmových herců (to atmosféře pomáhá). Co nepomáhá je zbytečně moc CGI a vynechání “old-school-Star-Wars” přechodů mezi scénami. Přesně jsem cítil, kde by seděly. Jako celek, pomalé, debilní a otravné (těch elementů co mi lezlo krkem, tam bylo až moc). ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky úvodní epizoda, takže nic světoborného se tu nestane, ovšem na úvodní epizodu je to skvělé. V první řadě Ewan McGregor - je stále výborný, působí jako skvělá mezifáze mezi Obi-Wanem z prequelů a tím z původní trilogie. Grand Inquisitor mě příjemně překvapil, z trailerů a z toho co Rupert Friend říkal jsem měl trochu strach, ale výsledek je uspokojivý. Jen mám trochu problém brát vážně novou inquisitorku Revu, tak moc se snaží být děsivá, až z ní vlastně vůbec nejde strach. Jinak ale nemám moc co vytknout, atmosféra i vizuály jsou super, hlavně hodně oceňuji kontrast mezi Tatooine a Alderaanem. Velmi dobrý rozjezd. 8/10. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nostalgie, známé prostředí, Ewan McGregor a to je všechno - takže doufám, že tahle bezradná úvodní dumačka a recyklačka tematických klišé tvoří fakt jen rozjezd pro navození depresivní Kenobiho situace. Lesní honička působí jako něco, co by se hodilo do parodie na první epizodu Obi-Wana, nikoliv do první epizody Obi-Wana (lol). Trikově a vizuálně OK, pokud člověk pomine skromnější výpravu (ta se ale k tématu hodí). Každopádně když si tohle člověk pustí v závěsu po famózní čtvrté řadě Stranger Things (oba seriály vyšly v tentýž den), vidí ten kontrast mezi nadupanou Dufferovic autorskou věcí a Star Wars seriálem, který působí, že byl... vyroben prostě na zakázku (protože Star Wars, že jo). Ale rád se nechám překvapit - jak už jsem někde řekl, SW projektům vzhledem k nekonečný velikosti univerza fandím. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Merson pirates, tzv mersonští piráti, se poprvé představili v komiksu od Marvelu z roku 1977. Jsou propojeni se strážci ze sektoru Aquilian, protože zejména jejich nájezdy na civilní a vojenské cíle jim „přidávali“ nejvíce práce. (Veskoslav)

Reklama

Reklama