Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi se stává cílem na zločinecké planetě. (Disney+)

Recenze (85)

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hello There! Druhá epizoda hned o kousek lepší než ta předešlá, Ewan předvádí tak skvělej výkon, že jsem opravdu rád, že jsme měli štěstí se tohoto seriálu dočkat. Tentokráte úplně nová planeta, silně připomínající Uscru District na Coruscantu, je skvělým místem pro celou tu hru na kočku a myš Obi-Wana s Third Sister. Napětí jak téhle, tak i první epizody je skoro hmatatelné, když víme, že to všechno Obi-Wan i Leia přežijí, ale už několikrát jim pěkně šlo o kejhák a jsem strašně rád, že se vlastnostmi a povahou Leia Carrie Fisher dosti odráží v její mladší verzi. Silně doufám, že se v příštích epizodách ponoříme do Obi-Wanova a nebo možná i Vaderovo nitra.  Znovu krásných 5 hvězd a ten teas na konci byl fantastickej! Už se nemůžu dočkat příští středy, protože si myslím, že od 3. epizody (možná spíš 4.) to bude extra peak Star Wars. May the Force be with you! Rozbor: https://youtu.be/bYkhz3WauXM ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, ještě o něco lepší než první díl. Vše pozitivní z jedničky zůstává, Ewan je stále výborný atd., opět mohu vytknout snad jen Revu, není moc seriózní a záporná poloha herečce Moses Ingram nějak nejde. Ovšem co nám tady přibývá jsou dvě věci: Kumail Nanjiani je až překvapivě zajímavá postava hned z několika úhlů pohledu, celkem doufám, že ho ještě uvidíme (i když se to dost možná nestane). No a mladá Leia je prostě fantastická, působí úplně přesně jako mladší verze té Leii kterou tak dobře známe, a zároveň je i v lecčems podobná Anakinovi. Chvílemi si pro sebe snad až krade show. Jinak nová planeta Daiyu působí docela zajímavě, ačkoliv trochu připomíná spodní patra Coruscantu nebo jiné podobné planety, které jsme už viděli. Jo a ještě bonus, Temuera Morrison!!! ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Už nejsi jedi, Kenobi. Jsi jen obyčejnej chlap kterej krvácí jako píchlá svině." "Všichni krvácejí." ________ Druhá epizoda má v podstatě dvě roviny – v té první divák nahlíží pod pokličku drogového podsvětí, zatímco v té druhé může vidět variaci na třetí díl Johna Wicka...... Chemie mezi rozmazlenou Leiou (ta holka je totální girl boss <3) a nihilistou Obi-wanem je nevýčislitelný komediální zlato. Ve scénáři je sice víc děr jak v cedníku, jenže Star Wars nikdy nebyly o narativní dokonalosti, ale o archetypálním konfliktu dobra se zlem. Závěrečné Obi-wanovo uvědomění, které vyvolá jeho PTSD, a jehož nebezpečí nelze uniknout, nahání husí kůži. Ewan naprosto fenomenálně hraje očima a jeho herecký výkon je aspekt, který je pomyslným pilířem celého seriálu. Kolem a kolem, první dvě epizody jsou takový předkrm, a abych byl upřímný, už teď jsem hladovej po hlavním chodu. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak dojebat veskrze slušnej seriál...? Obsadit ho nesympatickým smradem a ještě navíc mu tu jeho roli naprosto pitomě napsat. McGregor bojuje co to dá a pravděpodobně používá i sílu aby zvrátil a vytáhl z hoven některé dementní scény do kterejch ho scénaristé a režisér uvrtali. Je mi ho normálně líto. Ale jen z nostalgie hodnotit vysoko nehodlám. 2* a 44% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

McGregor dělá, co může, ale režie je prostě bez nápadu. Když je na obrazovce postava, je přesně ve středu záběru, žádné zlaté řezy, žádná inovace, působí to jednoduchým a zálibným dojmem...a bohužel to asi na spoustu "fanů" funguje. Co se týká herectví, tak Třetí sestra se ksichtí, jak může, ale očima nezahraje vůbec nic. Grand Inquisitor sice vypadá špatně, ale uhraje to mimikou a hlasem. Malá Leia se mi vůbec nelíbí...mělo by jí být deset, herečce je prý devět a vypadá tak na sedm, při dobré vůli...sice hraje jak dospělá (včetně dikce), ale vizuálně to nefunguje. Ewan hraje skvěle a dík patří i Jimmu Smitsovi a bylo fajn vidět Temueru Morrisona. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Velký inkviziotor považuje Obi-Wana (Ewan McGregor) za posledního žijícího člena Vysoké rady. V té době byl Yoda považován za mrtvého a nejvyšší odměna byla vypsána právě na Obi-Wana. Třetí přeživší člen, mistryně Shaak Ti (Tasia Valenza), byla zabita prvním Starkillerem. (Veskoslav)
  • Klonový veterán, který žebrá, patří k 501. legii, tzv. Vader's Fist. Jedná se o elitní jednotku pod vedením Anakina Skywalkera i Ahsoky Tano v poslední sérii Klonových válek (od r. 2008). Je to taktéž legie, která vyvraždila Chrám Rytířů Jedi a připsala si jeho zničení. Tato elitní jednotka existovala ještě spoustu let po pádu Republiky a jako jedna z mála nedodržela tzv. War-mantle, tedy nahrazení klonových vojáků lidskými rekruty napříč Impériem. Dále také doprovázela Darth Vadera na jeho cestách i loveckých výpravách a je tedy zvláštní vidět příslušníka této legie žebrat. (Veskoslav)
  • Dealerku jménem Tetha Grig, která Obi-Wanovi nabízí na Daiyu „koření“, hraje Esther-Rose McGregor, dcera Obi-Wanova představitele Ewana McGregora. (NiWi)

Reklama

Reklama