Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi se stává cílem na zločinecké planetě. (Disney+)

Recenze (85)

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve spojení s první epizodou pokračuje spíše zklamání. Samozřejmě potěší cameo klonového vojáka v podání Morrisona, jenže se pokračuje i v "cringe" momentech typu producírování Obi-Wana se světelnym mečem a odhaleným obličejem, když po něm na planetě Diya všichni pasou. Star Wars jsou přitom bohaté na nejroztodivnější propriety, helmy, masky, kterými si může humanoid (záměrně nepíšu člověk) zakrýt tvář ale ne, tvůrci se rozhodli, že je potřeba vytěžit každou setinku sekundy potenciálních záběrů na Obi-Wanův obličej, takže ho tam nechají kráčet jen tak. Velkým pozitivem je skvělá chemie mezi Obi-Wanem a malou Leiou (super casting). Plus samozřejmě závěrečné "poznání". ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obi Wan Kenobi mě nezklamal.Dávám 4 hvězdy.McGregor je zde dobrý a souboje a prostředí je atraktivní.Kenobi je moc dobrý seriál.Kenobi zde utíká před zločinci s onou mladou holkou,které je v tomto seriálu 10 let.Seriál Kenobi se mi líbí.Jsou zde dobré souboje a plno akce.Dávám 80 procent.Tento seriál je moc pěkný a hrdina Kenobi zachranuje a brání onu mladou dívku a jistá žena,která je zločinec pronásleduje onu holku a Kenobiho a od ní se Kenobi dozví,že žije Anakin Skywalker. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I want to float!" od krapatej princeznicky vzbudzuje ironicky usklabok... keby to dieta povedalo Penywise-ovi v It. :) Klise so skryvanim sa v staniciach tu uz bolo x-krat. Komicke a trapne to zacalo byt v momente ked prcek s dlzkou kroku 25cm uteka dospelemu chlapovi....ach jo. Naviac ten nepotrebny parkour "tretej sestry" a "genialny" utek v zavere. Komicky Kumail Nanjiani potesil, avsak, co ten haluzna sarada...inymi slovami, zavan vyssiej kvality po prvej epizode mi tymto dielom pripomina toalety. Snad sa to este spamata. Slabucke. 30% ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda nám nabídne něco akce, u midichlorianů, Obi-Wane, co to bylo za ochotnické představení ta bytka. Chápu, že asi máš působit zestárle a zesláble, ale ta bitva byla jak špatně nahraná, zpomalená.  Zato malá Leia, ta sype moudra. Půtky mezi Inkvizitory přinášejí víc uspokojení než prozatím to, co Obi-Wan předvádí. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Už nejsi jedi, Kenobi. Jsi jen obyčejnej chlap kterej krvácí jako píchlá svině." "Všichni krvácejí." ________ Druhá epizoda má v podstatě dvě roviny – v té první divák nahlíží pod pokličku drogového podsvětí, zatímco v té druhé může vidět variaci na třetí díl Johna Wicka...... Chemie mezi rozmazlenou Leiou (ta holka je totální girl boss <3) a nihilistou Obi-wanem je nevýčislitelný komediální zlato. Ve scénáři je sice víc děr jak v cedníku, jenže Star Wars nikdy nebyly o narativní dokonalosti, ale o archetypálním konfliktu dobra se zlem. Závěrečné Obi-wanovo uvědomění, které vyvolá jeho PTSD, a jehož nebezpečí nelze uniknout, nahání husí kůži. Ewan naprosto fenomenálně hraje očima a jeho herecký výkon je aspekt, který je pomyslným pilířem celého seriálu. Kolem a kolem, první dvě epizody jsou takový předkrm, a abych byl upřímný, už teď jsem hladovej po hlavním chodu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Dealerku jménem Tetha Grig, která Obi-Wanovi nabízí na Daiyu „koření“, hraje Esther-Rose McGregor, dcera Obi-Wanova představitele Ewana McGregora. (NiWi)
  • Planeta Daiyu je nám představena úplně poprvé. Inspirací pro její neonový futuristický vzhled byly podobně vzhlížející asijská města jako Hong Kong. Na Daiyu se používá jazyk Aurabesh. (NiWi)

Reklama

Reklama