Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se opakovat, ale musím opět kvitovat interakci Obi-Wana a malé Leii, která to pro mě do značné míry zachraňuje. Návrat Vadera je asi to, na co všichni čekali, působení na Obi-Wana zničující, jenže proč to celé sráží to laciné provedení? Opravdu bylo třeba po lávovém Mustafaru zvolit to úplně nejnudnější možné prostředí nějakého noname generického kamenolomu? Uff, to opravdu bolelo. Samotná akce byla bohužel také velice rutinérská. Umanutá Třetí sestra je fajn, už teď nicméně lituji její představitelku, která se jistojistě stane další obětí toxického Star Wars fandomu. Abych shrnul hodnocení - na tu čtvrtou hvězdu to tentokrát vydrápal jen Vader a to s vypětím všech svých démonických sil. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"What have you become?" "I am what you've made me." ________ Zpočátku jsem byl na rozpacích kvůli lazy-writingu a celkově směru, jakým se epizoda ubírala – pak ale na scénu přišel Anakin Dripwalker a celou si ji ukrad pro sebe. Dramaturgický pacing příběhovýho napětí taky není moc ideální (naháněčka Vadera s Obi-wanem a závěr působí lehce dětinsky až směšně), těch nelogických scénaristických děr je opět víc jak v cedníku (Reva na konci tunelu, nebo Obi-wan který zažehne svůj světelný meč po víc než 10 letech jen proto aby si posvitil?!), o narušení oficiálního kánonu radši ani nemluvě (Grand Inquisitor je asi fakt tuhej lol), no a to že Evžen MekŘehoř neřekl svou ikonickou hlášku je největší promarněná šance tohoto tisíciletí. To že se ono "legendární" setkání odehraje mezi hromadou štěrku radši ani neberu v potaz. Navíc 40 minutová stopáž je strašně krátká, takže uvidíme co grilování s Obi-wanem přinese příští týden. Jen aby se do tý doby kvůli hypu někdo omylem nespálil – if you know what I mean ( ͡° ͜ʖ ͡°) ()

Reklama

Maniax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování se mi udělalo špatně. Špatná, smysl nedávající fan fikce. Bylo fajn slyšet Vadera s hlasem J.E.J. Ewan je super, malá Leia byla snesitelnější (asi proto, že před nikým neutíkala). Ale celkově je novej Obi-Wan smutnej příběh, a tím nemyslím příběh v seriálu. Vážně nechápu, jak se tohle fanouškovi SW může nekriticky líbit. ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak od setkání dvou legend jsem čekal o dost víc. Děr v ději je opravdu hodně – Obi-wan dorazí na louku, kde když se neobjeví převaděč do pěti sekund, nevydrží čekat, "dlouhá cesta" končí po deseti vteřinách, odbojářka věděla o jejich příjezdu i kdo se blíží, i když jí to nijak nedali vědět, navíc přijela i s bataliónem z opačné strany, Vader nesmyslně náhodně zabíjející vesničany, podivně se chovající tunel, do kterého když vejdete, tak minete toho, kdo jde proti vám, zatímco neviditelně předběhnete toho, kdo do něj vlezl půl hodiny před vámi, všehoschopný a pak úplně neschopný Vader, kterého úplně vyšachuje jedna ženská s pistolkou, Obi-Wan bez jediného šrámu poté, co byl vyválený v ohni. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady někdo něco brutálně podělal a jsem zvědav, jestli další tři díly dokáží vrátit trochu renomé starému Benovi. Nabídnout nám jen několik máchnutí světelných mečů a střídmé dialogy... No čekal jsem mnohem víc. Nakonec nejvíc potěší, že James Earl Jones je tady pořád a tak Darth Vader je stále Darth Vader. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)
  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)

Reklama

Reklama