Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Tak po prvních dvou dílech, které nebyly až tak špatné (až na to Obi-Wanovo neustálé používání blasteru) se nám to dostalo přesně tam, kam nikdo nechtěl. Záporačka je pořád otravná. V prvním a částečně druhém díle to alespoň vypadalo, že má na Obi-Wana nějakou osobní pifku a že tedy uvidíme nějaký zajímavý dějový oblouk, ale teď to vypadá, že se jenom chce zalíbit Vaderovi. Ten konec s chycením Leii byla navíc slušná haluz. Do toho Obi-Wan, jeden z nejlepších Jediů tady dostane šílenou nakládačku od Dartha Vadera, což mě přivádí k otázce, jak chtějí vysvětlit jejich rozhovor v Nové naději. Nebo se Vader pořád považuje za učedníka a to, že z Obi-Wana udělal totální trosku, to nic neznamená? Ta lokace byla navíc strašně nezajímavá, stejně jako samotná bitka. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No to byla patlanina. Nebudu zde zmiňovat příšerný scénář, který snad psaly opice, ale co měl být ten konec? Kde je nějaká gradace nebo epičnost? Tak umělý souboj jsem u SW snad neviděl. Všechno strašně rychle na sílu tlačené. Radši bych se tohoto souboje dočkal na koci série, ale aby to mělo nějakou gradaci. Tohle bylo suchý jak připálená topinka. Chudák Ewan, takovou potupu si nezasloužil. ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už končí veškerá p*del a trpělivost je oficiálně vyčerpaná. Vypadá to jak nějaká česká produkce, atmosféra Hvězdných válek téměř neexistující a to, co mělo být vyloženě osudovým setkáním, je skoro až heretickým způsobem nezvládnuto. Jak po stránce filmařské, tak té emocionální! Tohle srdce fanouška fakt už bolí a přerůstá to v nefalšované nas*ání. Třeba ještě dojde ke zlepšení, nicméně naděje v podstatě umřela. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že propracovaný příběh nikdy nebyl nejsilnější stránkou Star Wars, ale tohle začíná už hodně bolet. Deborah Chow si počíná jako fanynka která píše své první dívčí fantazie, jelikož tak rozbředlý scenáristický vývar jsem už dlouho neviděl. Nestačí, že Obi-Wan je vykreslen jako churavý dědula se sklerózou, který si ani v dobách největší perzekuce neobtěžuje sundat jedijskou kápi, a pomalu nepřeveze ani partičku pitomých stormtrooperů (co takhle: "tohle není princezna, kterou hledáte"). Ale i černá sestra je naprosto geniální lovkyně, která hravě najde jakýkoliv tajný úkryt a úspěchy má tak mimořádné, že sám Vader by ji nejradši pozval na večeři. Ten si zase počíná jako šéf zelenáč, který si užívá svých nově nabytých pravomocí, a trapně terorizuje náhodné občany civilního městečka. To vyústí v směšnou naháněčku dvou bývalých mistrů, kde Obi utíká jako vyděšená slípka a Vader na něj občas bafne zpoza stromu, a vrcholí to těžce odfláknutým barbecue (vlasy ani látka totiž přece nehoří). Fakt, že Ani nechá svého starého mistra (zřejmě pro zábavu) opět utéct, už ani nekomentuji. Nevím, zda najdu sílu shlédnout další díl. 35% PS: Milému AllShallFallovi, který se tu opět do všech naváží, bych doporučil vytáhnout hlavu z té břečky nostalgie, z níž nejspíš seriál pozoruje, a otevřít oči :) ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak od setkání dvou legend jsem čekal o dost víc. Děr v ději je opravdu hodně – Obi-wan dorazí na louku, kde když se neobjeví převaděč do pěti sekund, nevydrží čekat, "dlouhá cesta" končí po deseti vteřinách, odbojářka věděla o jejich příjezdu i kdo se blíží, i když jí to nijak nedali vědět, navíc přijela i s bataliónem z opačné strany, Vader nesmyslně náhodně zabíjející vesničany, podivně se chovající tunel, do kterého když vejdete, tak minete toho, kdo jde proti vám, zatímco neviditelně předběhnete toho, kdo do něj vlezl půl hodiny před vámi, všehoschopný a pak úplně neschopný Vader, kterého úplně vyšachuje jedna ženská s pistolkou, Obi-Wan bez jediného šrámu poté, co byl vyválený v ohni. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Quinlan Vos, jeden z nejzvláštnějších Rytířů Jedi, který na čas podlehl temné síle, prožil milostný románek s Asajj Ventress a po rozkazu 66 se vypařil a jednou stranou byl považován za mrtvého, druhou za nezvěstného. Třetí epizoda potvrdila, že Quinlan Vos patřil mezi promile přeživších Řádu a aktivně se podílel na pomoci pro přeživší rytíře Jedi, padawany a děti citlivé na sílu. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)
  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)

Reklama

Reklama