Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prskání na Disneyho Star Wars už vážně nezná hranic. Možná, že by prostředí ve kterém se setká Obi-Wan s Vaderem mohlo být zajímavější, ale jinak naprostý emoční nářez, téměř hororový Vader a tuna vzpomínek na dětství. Jestli Vám tohle je málo, vemte původní trilogii, krém a ubrousky a vymastěte si nad těmi starými filmy péra, čuráci. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kurva přestaňte dělat z nejoblíbenějších postav retardy!!! Nejdřív Boba a teď Obi-Wan, a dokonce Leia, která je fakt mega nesnesitelná od prvního setkání s Obi-Wanem. A to má jako Vader fobii z trochy ohně teď? Nebo proč tam jen tak zůstal stát jak č*rák? A ten fight byl jako co?? I šedesátiletej Alec Guiness v původní sérii měl akčnější souboj! Každých 30 sekund tenhle díl vyplodí nějakou nelogičnost, že normálně na to napíšu asi nějakou analýzu, protože tohle je naprostý dilentantsví nejen s ohledem na starwarsový lore, ale i co se týče samotného filmového řemesla - konkrétně scénáře. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První ze soubojů, na které jsme všichni čekali. Já sem popravdě ani nečekal žádný velkolepý osudový souboj, ale opravdu něco takového, co nám bylo ukázáno. Obi je psychicky na dně, fyzicky už na tom určitě taky není tak dobře, a poslední roky se stranil síly, takže bych od něj ani nečekal, že vytáhne se světelným mečem nějaký velkolepý výkon. Musim mimojiné pochválit i malou Leiu...Dětské postavy jsou mnohdy extrémně otravné, a přejeme jim tu nejhorší možnou smrt, ale tady představitelka i tvůrci skvěle vypracovali charakter a i hlášky pro ní,takže na ní nevidím nic rušivého...Věčná škoda, že se v českém znění nemohl kvůli covidu konat Jiří Klem na Vaderovi, jelikož Miroslav Etzler u Vadera značně ubral na jeho projevu a démoničnosti. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak z Vadera (opět) dělají hrůzostrašnou postavu, na kterou nemá nikdo není. Jde z něj strach, člověk má husí kůži a přesně tato se má Vader chovat. Scény s ním byly super. Zbytek epizody byl o malinko pomalejší, nicméně to se dalo po dvoudílném úvodu poměrně čekat. Na druhou stranu jsme se dozvěděli více o Obi-Wanově rodině, Quinlanovi či třeba Revě, pozorný divák totiž již musí tušit, kdo ve skutečnosti Reva je. Já byl tedy nakonec spokojen, i když souhlasím s názory, že scénář je velice jednoduchý a jde fanouškovi až moc na ruku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)

Reklama

Reklama