Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak z Vadera (opět) dělají hrůzostrašnou postavu, na kterou nemá nikdo není. Jde z něj strach, člověk má husí kůži a přesně tato se má Vader chovat. Scény s ním byly super. Zbytek epizody byl o malinko pomalejší, nicméně to se dalo po dvoudílném úvodu poměrně čekat. Na druhou stranu jsme se dozvěděli více o Obi-Wanově rodině, Quinlanovi či třeba Revě, pozorný divák totiž již musí tušit, kdo ve skutečnosti Reva je. Já byl tedy nakonec spokojen, i když souhlasím s názory, že scénář je velice jednoduchý a jde fanouškovi až moc na ruku. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nechápu pointu, proč Obi-Wana nechal jít. Vader, který je schopný k sobě přitáhnout skoro každý objekt, mnohdy i masivních rozměrů, není schopen znovu k sobě přenést Kenobiho -- nebo rozdrtit pomocného droida. Chápu, že stormtrooper se tam dostat nemůže, ale sakra, proč jen čuměli. Ajo, plot-armor, rozumím. Daleko zajímavější by bylo, kdyby ho actually dostali, Vader by ho mučil někde na Mustafaru a záměrem dalších epizod by bylo, aby se Obi-Wan odtamtud nějak dostal a porazil Vadera opět na této planetě. Pak by to byl sakra pěkný příběhový oblouk... Takhle se to zase dostává do koleje klasického rozcupování Disneyho v oblasti vyprávění, které beztak rozbije aktuální kánonickej směr (smrt grandinqusitora se zatím nevyvrátila) a zůstane nám něco ve stylu, že ze sestry se najednou stane ta dobrá a blah blah. Ačkoliv Vader byl skvělej, tempo dílu bylo dobré a brutalita překvapující, memberberries už po všech těch zklamání v rámci celého počínání STAR WARS v uplynulých letech na mne nepůsobí. Epizoda jako taková je dobrá, ale zakončení je jedno velké WTF a proč. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Tak po prvních dvou dílech, které nebyly až tak špatné (až na to Obi-Wanovo neustálé používání blasteru) se nám to dostalo přesně tam, kam nikdo nechtěl. Záporačka je pořád otravná. V prvním a částečně druhém díle to alespoň vypadalo, že má na Obi-Wana nějakou osobní pifku a že tedy uvidíme nějaký zajímavý dějový oblouk, ale teď to vypadá, že se jenom chce zalíbit Vaderovi. Ten konec s chycením Leii byla navíc slušná haluz. Do toho Obi-Wan, jeden z nejlepších Jediů tady dostane šílenou nakládačku od Dartha Vadera, což mě přivádí k otázce, jak chtějí vysvětlit jejich rozhovor v Nové naději. Nebo se Vader pořád považuje za učedníka a to, že z Obi-Wana udělal totální trosku, to nic neznamená? Ta lokace byla navíc strašně nezajímavá, stejně jako samotná bitka. ()

Vault_13 

všechny recenze uživatele

TUNEL: Vidím, že tady je zase spousta expertů na logiku, kteří navíc překrucují to, co bylo vidět v seriálu. Reva odkryla vchod do tunelu a pak byl pohled na její obličej. Všechno. A pak byla na konci tunelu. Takže LOGICKY asi věděla nebo přinejmenším tušila, kde ten tunel může ústit a tam došla vrchem, nikoli tunelem, aby neviditelně předběhla Leiu nebo podobné nesmysly, které se tu člověk může dočít. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Obivan je zahnaný do kúta a spolieha sa na pomoc miestnych rebelov. Jeho najväčší nepriateľ ale vie, že z tejto planéty nie je kam utiecť a tak sa rozhodne s dávnym priateľom stretnúť osobne a skrížia sa najlegendárnejšie svetelné meče. Prevedenie: Vybaliť na diváka najväčšie lákadlo celého seriálu v tretej časti chce odvahu. O to viac, že sa jedná o veľmi slabí odvar čo sa týka atmosféry ak to porovnávame s tretím dielom ságy. Ale na druhej strane čo by ste za 40. minút chceli vykúzliť. Ja som si myslel že tá temná sestra bude hlavný zloduch ale na scéne sa objaví aj sám veľký Anakin Skywalker. No čakal som od tejto epickej scény o dosť viac. Žiadna emócia, zimomriavky, nič... 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)
  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)

Reklama

Reklama